Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NastoletniaCorka

Co zrobić w tej sytuacji?

Polecane posty

Gość NastoletniaCorka

Witam. Co zrobić w tej sytuacji. Dzisiaj do mojego taty zadzwoniła moja siostra cioteczna. Rozmowa nie była zbyt radosna. Siostra ''zaproponowała'', aby tata wyłożył część kasy na dom opieki dla mojej babci. Babcia jest chora. Potrzebuje opieki. Lecz tata nie wie co robić. Czy wyłożyć kasę? Czy nie? Nie wie. A może wziąć babcię? Ja osobiście kocham babcię, ale nie chcę jej brać do siebie. To by wywołało konflikty w moim domu (a co nawet rozwód rodziców). Co wy doradzacie? Co wy byście zrobili na jego miejscu? A może ktoś był w tej sytuacji? Proszę o szczere odpowiedzi.

Gość gość
ja bym wzięła babcie do siebie ale dla was najwyraźniej liczy się wygoda,żeby ktoś za was opiekował się babcią. nie wyobrażam sobie oddać kogoś z mojej rodziny do domu opieki. tym bardziej ,że wiemy jakie warunki panują w takich domach. ciekawe czy twoja mama się będzie cieszyć jak ją na starość oddasz do domu starców? zapytaj jej o to!

Gość gość
ja bym wzięła babcie do siebie ale dla was najwyraźniej liczy się wygoda,żeby ktoś za was opiekował się babcią. nie wyobrażam sobie oddać kogoś z mojej rodziny do domu opieki. tym bardziej ,że wiemy jakie warunki panują w takich domach. ciekawe czy twoja mama się będzie cieszyć jak ją na starość oddasz do domu starców? zapytaj jej o to!

Gość gość
niech twoja mama swoją mamusię do domu starców odda