Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlę i kagar juz 3 tydzień

Polecane posty

Gość gość

Syn 2 dni temu skończył.3 miesiące. Od 3 tyg walczymy z katarem:-( najpierw krople nasivin+woda morska po tygodniu kolejna wizyta u pediatry bo efektów.brak i zalecenie wapno+inhalacje z soli.fizjologicznej...po tygodniu poprawy barak wiec 3 wizyta u pediatry dostaliśmy clastinum(czy jakos tak) efekt po tygodniu -brak:-( W.dodatku nie dość.ze sporo ulewał.to.teraz.jest msakra:-( w dodatku ssie pierś maks 5 minut(w porywach jak jest dobrze:-() Iza 20 min znów płacze... Jest bardzo.niespokojny i płaczliwy... Juz nie wiem czy kolejny raz do niej isc??? Nie chce wyjsc na histeryczną mamuśkę co.co.tydz u lekarza z dzieciakiem ale juz wysiadam a młody tym bardziej:-( dodam ze odcigam ten katar aspiratorem do.odkurzacza i jest go.sporo takiego białego(mlecznego)koloru... Nie wiem moze to od tego ulewania??? Jak.jej o tym wspomniałam to.kazała sie tymi wymiotami nie przejmować bo to od tego ze duzo je ale.teraz mam.wrazenie ze nawet apetyt stracil(czy niemowlak moze się najeść w 3 min gdzie wcześniej wisial na cycu po.godzinie???)...juz nie wiem co.robic...

Gość gość
Clemastinum ten.syrop...od.autorki...

Gość gość
Jakas nawiedzona ta pediatra, ze od razu nasiwin dala. U nas a synek ma juz 9 mcy, i katar juz z 6 razy mial to zawsze pomagalo oklepywanie lodeczka po bokqch plecow, psikanie woda morska, odciaganie frida. Dziecko spi pod katem a nie na plasko, dodatkowo mozna posmarowac pod noskiem mascia majerankowa. Z tak malymi dziecmi nie ma zartu, bo katar czesto powoduje inne choroby jak np zapalenie oskrzeli. Takze jak masz jakies watpliwosci to idz nawet poraz 5 do lekarza, niech osluxha maluszka. A czy maly pokasluje albo ma temp?

Gość gość
Temperatury nie ma...czasem.zakaszle ale bardziej to.chyba związane ze wzmożonym ślinieniem za to kicha bardzo.czesto... Nie wiem bo pare razy w.ciagu dnia ulewa a.raczej wymiotuje dość konkretnie i tak sie zastanawiam czy to.może powodować ten katar???

Gość gość
Kolezanki corka wlasnie tak mialo i tak jakby to mleko blokowalo jej nosek, niby po jakims czasie samo przeszlo.

Gość gość
Jeśli katar nie jest ropny (żółty/zielony) tylko przezroczysty lub białawy, to może to nie być z infekcji, a z alergii. Wtedy nie należy odciągać aspiratorem (albo odciągać jak najrzadziej), bo to "nakręca" śluzówki do dodatkowej produkcji śluzu. Zakrapianie solą fizjologiczną i inhalacje z soli - jak najbardziej. Ale trzeba też znaleźć przyczynę tego kataru, bo bez tego się będzie to ciągnęło. Może zbyt suche powietrze w mieszkaniu (albo jeśli zaczęliście ogrzewać z powodu kurzu, który się wznosi z podłogi w czasie grzania), może alergia pokarmowa np. na mleko i trzeba z diety wyeliminować... W każdym razie powodzenia, bo sama już od ponad miesiąca szukam przyczyny kataru i kaszlu u mojego.

Gość gość
Inhalacje u nas nic nie daly:-( wszystko się zaczęło jak starszy syn przyniósł z przedszkola katar...jemu przeszlo po paru dniach a młodszemu sie ciągnie dlatego nie sadze ze to alergia...na mleko raczej nie jest uczulony bo jak mial 4 tyg to go obsypało i wtedy wyeliminowałam nabiał ale to nic nie pomogło...potem.się okazało ze to byl trądzik niemowlęcy ale w czasie gdy tego nabiału nie jadłam wymioty byly caly czas... Kurcze jak mu pomóc??? Ja juz wkrapiam mu do noska.sol fizjologiczną bo ta woda morska u nas sie nie sprawdziła...jutro zadzwonie do.naszej pediatry i zapytam czy przyjechać czy nie...

Gość gość
Jest alergikiem? Może to po prostu alergiczny nieżyt nosa?

Gość gość
Podrażniona sluzowka do ulewan intensywnych...napewno refluks. Jezeli wymioty sa intensywne to trzeba pomysleć o zwężeniu odźwiernika. Porozmawiaj z lekarzem, uważam ze należy zagęszczać mleko