Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewcia 201994

Chytry teść

Polecane posty

Gość ewcia 201994

Mój przyszły mąż ma bardzo chytrego ojca, ma dużo pieniędzy i dosłownie wszystko czego chce. Przez całe życie odmawiał mojemu narzeczonemu pieniędzy , bo rzekomo nie są mu potrzebne. Co zrobić. Boje się, że po ślubie jak zamieszkamy z teściami moje życie będzie koszmarem, że teść w niczym nie pomoże. Nie czycham na jego majątek,chce tylko aby pomógł od czasu do czasu dał trochę pieniędzy tak jak normalnie rodzice pomagają dzieciom. Co mogę zrobić?

Gość gość
nie czyhasz ale chcesz żeby pomógł zastanów się co piszesz jesteś roszczeniowa i tyle

Gość gość2529
Rozumiem, że rodzic może pomóc DOROSŁEMU dziecku, kiedy ma problemy (np: długi),ale nie bądź śmieszna. :) Skoro jesteście dorośli i chcecie razem żyć to nie róbcie tego kosztem teściów. I nie tylko dlatego,że tak nie wypada, ale żebyś się później nie zdziwiła,że zostaniecie przez nich potraktowani jak nieporadne dzieci, którymi trzeba "sterować". Pozwalając na zależność od teściów, tracicie niezależność. Chcecie stworzyć prawdziwy dom, to nie liczcie na nikogo tylko na siebie, chyba,że wolicie się bawić w dom, a to już dorosłością nie jest. Aha i będąc dorosłym od rodziców już nie należy wam się opieka, sami powinniście się o siebie troszczyć.

Gość gość
Jesteście dorośli, planujecie ślub, więc po co Ci pieniądze od teścia? Skoro swojemu synowi nie dawał pieniędzy to myslisz, że Tobie da? śmiechu warte... Jakbyście mieli problemy to rozumiem pomoc ale spodziewasz się, że jego ojciec Ci da kasę na ciuchy czy co?

Gość gość
bo to chytra Ewcia jest

Gość ewcia201994
chyba za niego nie wyjdę , liczyłam , że będę wiodła lekkie , dostatnie życie u jego boku a tu lipa. nic nie dostanę od jego rodziców