Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługoeks

Czy to sprawa rozwodowa?

Polecane posty

Gość niedługoeks

Złożyłam pozew o rozwód. W sierpniu. Wczoraj dostałam odpowiedź, że sąd wzywa mnie z dowodem osobistym w charakterze strony w sprawie z powództwa XX (mojej) przeciwko YY (mężowi). Póki co mąż nie dostał jeszcze żadnego pisma. Czy to jest już sprawa rozwodowa czy jeszcze coś przed tym? Myślałam, że to zostanie nazwane "sprawa rozwodowa". Bardzo proszę doświadczonych o opinie. :)

Gość gość
możliwe,że musisz złożyć dodatkowe wyjaśnienia przed sprawą

Gość gość
A skąd wiesz, że nie dostał? Mi to wygląda na sprawę, a może mąż oszukuje bo nie chce się stawić i tak będzie przeciągał?

Gość gość
czy masz już adwokata? Jeśli jesteś z Mazowsza to mogę ci polecić adwokata z Płocka www.plock-adwokat.pl. Mi pomógł z rozwodem. Mam dzieci i udało mi się otrzymać na nie alimenty. Adwokat bardzo rzeczowy i pomocny. Bez niego nie przeżyłabym rozwodu i nie miałabym może alimentów na dzieci. Spróbuj do niego zadzwonić. Pomoże ci. Głowa do góry.

nie ma czegoś takiego jak "sprawa rozwodowa" jest sprawa w sądzie i tyle jesteś powołana w charakterze strony, czyli w sprawie, zapewne własnej rozwodowej, chyba, że masz jakąś inną na myśli jeszcze

Gość gość
tez mi się tak wydaje. niestety widziałam jak siostra przechoodziła przez sprawę rozwodową i jak ktoś wyżej wspomniał, adwokat przy rozwodzie bardzo rozsądna rzecz, moja tu korzystała - http://www.adwokatfhfwarszawa.pl- poógł jej zebrać dowody i przedstawiał argumenty razem z nią.

Gość gość
u mnie to akurat adwokat z Chorzowa się wykazał pomocą. Moja sprawa rozwodowa była dość trudna, ale na szczęście własnie tak, jak mówi osoba wyżej, dobry adwokat pomoże i argumenty zebrać i je przedstawić, człowiek sam często nie jest tak w prawie zorientowany. Tu korzystałam - http://www.kancelaria-mrozek.pl i co do autorki myslę,że nie powinna się stresować.