Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

córka pije mało wody, czy dosładzać glukozą?

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 3 miesiące, karmiona jest mm. Nie chciałam jej przyzwyczaić do picia słodkiej wody, ale lekarz wczoraj zalecił bo podobno pije zbyt mało. Rzeczywiście czasami tylko kilka łyków :( Czy dosładzałybyście w takim przypadku wodę? Herbatki koperkowej wypije troszke więcej i tylko łyżeczką. Waham się z tą glukozą... doradzcie.

Oczywiście, że dosładzaj, jeśli nie chce pić nic innego. Podawanie płynów jest bardzo ważne, zwłaszcza przy karmieniu mm. Większą krzywdę zrobisz dziecku, jeśli nie będzie więcej piła.

Gość gość
Moja była na mm od poczatku do 34 mies pila może z 30 ml wody na dzień bądź herbatki rumiaankowej. Czasem kilka lykow tez kazali dawać glukozę ale nie dawalam. Później juz pila normalnie gdy zaxczela jeść inne posiłki i teraz pije kilka butelek ale tylko wody czasem herbatke. Gdy byliśmy u innej pediatry gdy miała miesiąc powiedziała mi zęby nie dawać glukozy bo widocznie dziecku wystarcza woda w mleku i nie musi Pic literami. Siostra natomiast posluchaka rady z glukoza i jej córka ma teraz 8 mies woda pluje herbata tez tylko słodkie soki chce Pic i to dosladzane cukrem! A mleko idstawila w 4 miesiącu bo nie jest słodkie a cudowali z każdym dostępnym mlekiem i njie pije musi być sam cukier w butelce.

Gość gość
Nie dosładzaj przejdzie jej! Uwierz mi, że dziecko się nie odwodni nieświadomie, jak chce się jej pić, to pije. Widocznie nie musi dużo.

Gość gość
A ma zaparcia? Jesli nie tout plyn w mleku j'en wystarcza.

Gość gość
Nie ma zaparć, wszystko jest dobrze. Zanim przeczytałam Wasze komentarze dałam jej wodę na 100 ml pół łyżeczki, wypiła naraz 45 ml... uważam, że to bardzo dużo. A co myślicie o tym, aby leciutko jej dosładzać i cały czas zmniejszać ilość glukozy? Nie chcę by ciągnęło ją do słodkiego. Nie mam jakiegoś bzika ale chciałabym aby piła później oprócz soków zwykłą mineralną.

Gość gość
dawa wode, dopajaj zawsze, a przy mleku modyfikowanym DUŻO. c za kretynki tu pisza ze dziecko ma wode z mleka... Jezu Chryste!! dosłodz herbatke, nie boj si. wszyscy pilismy slodkie i nic nam nie jst a wazne jest dopajanie!!!!

Gość gość
i dodam ze ja dosladzalam a dziecko pije teraz czysta wode i soki bez problemu!

Gość gość
oczywiscie, ze nie trzeba dopajac Dziecko gdyby chcialo pic, napiloby sie tej wody. A jak nie chce to nie dosladzaj. Uwierz, wychowalam 3 dzieci

Są różne szkoły ;) W każdym razie moje dziecko było na mm od 1 miesiąca życia . Dziecko nie chciało pić wody , herbatki ....Lekarka powiedziała "Nie zmuszać , widocznie taki jego urok ". Idealnie przybierał na wadze , nie było problemów z brzuszkiem i kupkami . Jak zaczęłam wprowadzać posiłki stałe to się uspokoiłam bo woda również znajduje się warzywach,owocach,zupie.

Gość gość
Dosładzanie glukozą? Co to za lekarz? To jakieś mądrości sprzed wieku, kiedy stworzono hasło "cukier krzepi". Glukoza to puste kalorie, obciąża trzustkę, niszczy zęby.