Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość444

proszę doradźcie, studia

Polecane posty

Gość gość444

Jak już czytacie ten post to proszę, zostawcie po sobie ślad. Ostatnio dość często zakładam wątki dotyczące studiów itp., bo ciągle coś się zmienia.. Ale od początku: postanowiłam kontynuować na studiach magisterkich kierunek, który mnie w ogóle nie interesuje. Spora część osób przeniosła się na inną uczelnie na kierunek pokrewny- pedagogikę specjalną i mówią, żebym dołączyła do nich, bo jest bardzo lajtowo. Pedagogika to też nie moje klimaty, ale przynajmniej nie będę miała problemów z uzyskaniem tytuły magistra (w myśl, że będzie "papier"). Generalnie chciałam sobie zrobić przerwę od nauki, ale rozsyłając dziś CV po raz kolejny rzeczywistość dała się we znaki- z pracą nijak! W ogóle jej nie ma.. I nie wiem, co robić, kmpletnie :( Na tyłku, na garnuszku rodziców siedzieć nie mam zamiaru, ale i ciężko dostać pracę. Z kolei studiować coś, co mnie nie interesuje też kiepsko, bo szkoda mi kolejnych lat- ale fakt faktem- przynajmniej wtedy miałabym tytuł magistra (w końcu tyle się słyszy, że rzadko kiedy pracuje się w swoim zawodzie). Miałam również plan wyjechać za granicę za pracą, ale to nie pewny grunt, bo czekam na odpowiedź od firm pośredniczych i nie wiadomo, czy w ogól oddzwonią.. Kurczę.. co ja mam zrobić?! już mam taki mętlik, że masakra. Wszyscy mi mówią, żebym dokończyła studia i będę już je miała z głowy.. :(