Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hej, mam szanse żeby mieszkać w Korei Północnej? Jak sądzicie? to ważne

Polecane posty

Gość gość
Kobieto nie masz szans na to by zamieszkac w Korei Polnocnej poniewaz tam obywatele sa odcieci od reszty swiata, nie wiedza jak wyglada zycie poza Koreą. Ty jako osoba z zewnatrz mogla bys zaczac opowiadac jak to jest i zyje sie w "wielkim swiecie", a na to ci rzadzacy tego kraju nie pozwola. Jesli tylko cos powiesz to od razu wywioza cie do obozu zazdrade stanu czy cos takiego. Nawet jak tam pojedziesz na wakacje (do Korei, nie do obozu)to i tak nie bedziesz mogla odejsc od swojego przewodnika, nie spotkasz sie z normalnymi mieszkancami, nie porozmawiasz z przypadkowa kobieta na ulicy. Daj sobie spokoj i znajdz inne miejsce na ziemi ktore bedziesz mogla nazywac domem.

Gość gość
To nie jest prawda co mówisz i wiem, że zdarzało się tak, że ludzie, którzy wcześniej mieszkali za granicą dostali obywatelstwo Korei Północnej. Tylko nie wiem jak ja. I nie znajdę sobie innego miejsca na ziemi! Nie chcę żadnego innego miejsca :( jak nie w KRL-D to nie chcę w ogóle żyć :(

Gość gość
W takim razie zadzwon do ambasadu Korei i dowiedz co musisz zrobic i jakie dokumenty zlozyc zeby stac sie obywatelem tego kraju.

Gość gość
Zrobię to jak już skończę 18 lat. Tylko się wstydzę i boję się bo wiem, że nie zawsze te osoby, które chciały dostały obywatelstwo KRL-D, ale inni znowu tak, więc nie wiem jak będzie ze mną :(

Gość dżuczeUn
zapowiada się, że będzie bardzo ciekawie w KRLD , gdy Kim Jong-Un przestał rządzić i nie wiadomo, czy jeszcze żyje skoro jego siostra Kim Yo Jong obecnie rządzi państwem

Gość gość
Marszałek Kim Dzong Un dalej rządzi i nikt inny, inne informacje to tylko głupie plotki, po prostu ma problemy ze zdrowiem, ale mam nadzieje, że jak najszybciej wyzdrowieje. Już miesiąc nie pokazał się publicznie, napisał tylko ostatnio list do młodzieży. Mam nadzieje, że jak najszybciej wróci :( wolałabym żebym ja była chora a nie On :(

Gość Czarna123456789Czarna
autorko cos nie tak w szkole ze chcesz opuscic PL? jak chcesz pogadac pisz na maila zalogowana000@interia.pl chciałabym Ci pomóc ale nie wiem co zlego (oprocz moze sytuacji z praca) dzieje sie ze nie chcesz tutaj byc. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
A znasz przynajmniej język koreański?

Gość dżuczeUn
złośliwi Koreańczycy z południa opowiadają, że wielki wódz Kim Jong Un zamówił buty na obcasach z Kuby , chciał być wyższy na tych butach ale ponieważ waży 127 kg to nie wyszło na zdrowie i buty wytrzymały ale nogi już NIE a poza tym, przy chorobie alkoholowej, nadwadze, cholesterol , cukrzyca i 100 innych to nie chcą się kości zrosnąć ale to raczej nie jest powód aby KRLD rządziła młodsza siostra Yo

Gość gość
Nie rządzi Kim Yo Jong! Ona jest ważnym członkiem Partii Pracy, ale Przywódcą jest Marszałek i tylko On. To co piszesz poza tym o przyczynach choroby to tylko pieprzone plotki z mediów, więc zachowaj elementrane zasady dobrego wychowania i przestań!!! "A znasz przynajmniej język koreański?" Tak Czarna123456789Czarna Dziękuję. Do Ciebie zaraz napiszę

Gość gość
W ogóle jak chcesz wiedzieć to dzisiaj była w północnokoreańskiej telewizji pieśń o tym, że naród będzie wierny tylko w stosunku do Marszałka Kim Jong Una. Czarna123456789Czarna, napisałam do Ciebie.

Gość dżuczeUn
kupuję plotki, sprzedaję fakty czy chcesz zobaczyć i przeczytać dowody ? Dzisiaj w Seulu na zakończenie olimpiady azjatyckiej doszło do spotkania Koreańczyków Płd. i z KRLD , gorące uściski były , w tym roku po raz pierwszy od wielu lat na olimpiadzie wystąpili sportowcy z KRLD , czyli wszystko idzie w dobrym kierunku , Ostatnio Koreańczycy z KRLD pokazali się w czasie spotkania w ONZ, czyżby za sprawą Kim Yo-Jong taka przemiana ?

odpisałam:)

Gość gość
czarna, daj jej maila, też chcę jej coś napisać :P

Gość Z planety Nordyków
no nieźle, nie powiem głupich nie sieją sami się rodzą ;P no, ale chcieć jechać to Korei Północnej to jak być Żydem i chcieć jechać do wspaniałego i ubóstwianego kanclerza III Rzeszy_ Adolfa_Hitlera na przykład w 39 roku ;P Dla kolorowych w Polsce najlepiej jest uciec na Zachód, tak zresztą robi większość młodych ludzi, jeżeli ma okazję. PS Cenzura w Polsce działa, ten tekst uznany został za "spam", więc musiałem dodać coś co oszuka system Wielkiego Brata.

niech autorka da sama jeśli chce :) nie mam uprawnień:P

Gość gość
" gość dziś czarna, daj jej maila, też chcę jej coś napisać jezyk.gif " Napisz mi tu. Z planety Nordyków, uważaj mnie za głupią, nie obchodzi mnie Twoja opinia. Nie jestem "kolorowa", tylko jestem Koreanką i nie chcę żadnego zasranego zachodu, chcę tylko do KRL-D i bez Niej nie chcę żyć!

Gość gość
Podobno z Kimem już się poprawiło! Chciałbym mu życzyć zdrowia, ale ciężko by było wysłać do niego list czy coś!

Gość gość
Pewnie, prezydent Kim Ir Sen mawiał, że każdy Koreańczyk może przyjść pod opiekę ojczyzny. Tylko musisz dowieść, że nie jesteś szpiegiem :)

Gość gość
tak! wypier*alaj tam żółta, komusza szmato!

Gość gość
dlaczego właściwie tak cię tam ciągnie?

Gość gość
Czy ktoś wie, co się teraz dzieje z autorką pytania? Jestem bardzo ciekawa. Jeśli to czytasz, to błagam. Odpowiedz.

Gość OPwanted
właśnie, czy ktoś ma jakieś wieści? Autorko, proszę, daj jakiś znak życia (albo ktoś, kto wie, co się z nią dzieje). Od jakiegoś czasu bardzo interesuję się Koreą Północną (a raczej: Koreańską Republiką Ludowo-Demokratyczną), fascynuje mnie. Dzisiaj nawet naszła mnie myśl, by spróbować nauczyć się choć trochę języka. Bardzo zaintrygowała mnie historia autorki tematu, chciałabym dowiedzieć się nieco o jej dalszym losie - szczególnie, że od założenia go minęło już około trzech lat, więc powinna być już pełnoletnia i móc realizować swoje plany.

Gość gość
Dołączam się jak autorka czyta albo jak ktoś wie co się dzieje to byłabym bardzo ciekawa Również bardzo mnie interesuje KRLD i od dłuższego czasu również zastanawiam się czy dałoby się zamieszkać dostać obywatelstwo na razie planuje wycieczkę w wakacje a co potem to czas pokaże Fajnie by było gdybyś mi napisała na email

Gość Gość gość

No fajnie tu jest i kim kong una widziałam