Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenka2206

Mamy na marzec 2015r

Polecane posty

Ulubiona to na pewno nie pomaga. Możesz też duphostan brać to to samo a jest dosutny. Ja też zmieniłam dietke i jest ok. Ja ze wzglēdu na żołądek. Jem chlebek żytni kasze jęczmienną perłową. Czasem zjem ziemniaki i białe pieczywo gdy brakuje mi ciemnego. Codziennie chodze do łazienki i jest ok. Wcześniej miałam zaparcia i brzuch mnie bolał. Zaparcia nie są bezpieczne to fakt ale bardziej uciążliwe bo nic fajnego gdy sie chce a sie nie może i straeznie brzuch boli. Skoro nie możesz glutenu to zapytaj pekarza co masz zrobić aby się tego pozbyć. Moja cora dziś kopie od samego rana ale delikatnie. Obruciła się wczoraj w nocy bo to poczułam intensywnie i dziś czuje ja w innym miejscu. Ciekawe tylko czy jest głową w dół.

Gość lilll
czesc,no po wizycie jak do jutra mi nie przejda te twardnienia i napinania to szpital i kroplówka,szczerze spodziewałam się tego:( a co do wkładania tabletek to ja zawsze odkażam spirytusem,potem myje płynem do higieny intymnej i dopiero aplikuje. posiew mam idealny,to jedyna dobra informacja dzisiejszego dnia. także dziewczyny niestety twarda macica nie zawsze oznacza że jest okej:(

Kurcze jak wy odczuwacie to twardnienie? Mi lekarz też się o tp pyta ale ja jakoś nie czuje takiwgo twardnienia.

Gość lilll
Marlenka tego nie da sie z niczym pomylic,macica robi sie twarda jak kamien i puszcza,ja mam podobno wogóle za twardy brzuch cały czas od tych paru dni,mam też dyskomfort duży no cóż jak mus to mus aby tylko mi pomogli mam nadzieje że nie bedziecie miały takich problemów

Gość ulubiona123
lilll nie przejmuj się kochana, ja teraz jak leżałam w szpitalu to też ze względu na twardy brzuch (niby przez kaszel, ale kaszel już dawno ustał, a ja dalej mam brzuch twardy). Jeżeli nie skraca Ci się szyjka to wystarczy, że będziesz się oszczędzać. Ja jak tylko coś więcej zrobię (np. za porządki się wzięłam) to od razu brzuch jak kamień. Dobrze, że poleżysz chwilkę w szpitalu, na pewno podadzą Ci kilka kroplówek z magnezem (choć na mnie nie zadziałał), zrobią badania i przynajmniej będziesz wiedzieć, czy wszystko ok. Czasem maluch za dużo nam się kręci, rusza i macica się stawia. Ale ja już troszkę wyluzowałam, staram się nie martwić i dziś brzuszek w miarę ok :) Podobno najlepiej jak będziesz sobie leżeć na lewym boku. Marlenka jeżeli nie odczuwasz twardego brzucha (po prostu) i Twój gin też nic nie mówi to znaczy, że nie masz tego problemu :) Na pewno wyczuła byś to Ja się kochane najadłam tych suszonych śliwek i zamiast mnie przeczyścić to mnie wzdęło. No masakra :)

Gość ulubiona123
Lilll a może za dużo się ruszasz, prowadzisz zbyt intensywny tryb życia? Bo jeżeli tak to musisz zastopować.

Gość lilll
własnie wiecie co jest najgorsze,ze ja od poczatku prowadze tryb zycia oszczedny,a ostatnio to juz wogóle nic nie robie:( mam nadzieje że leki cos pomoga,mam też antybiotyk(nie wiem po co)i uniknę szpitala.ale to dopiero mam ocenić po nocy,czy mija czy nie.i jeszcze dostałam opierdziel że dopiero dziś sie zgłosiłam,ale lekarza nie było to w sumie co miałam zrobić,mogłam zadzwonić ale jakoś myślałąm że to nic takiego miałąm ostatnio opryszczke moze to spowodowało jakis stan zapalny? najwyżej będe leżeć w łóżku do konca ,trudno nie ja jedna ale przyznaje jestem załamana

Ulubiona aby śliwki komogły musisz zjeść2-3śliwki nie więcej ho efekt będzie odwrotny. Ja też jak miałam zaparcia to kupiłam śliwki i zjadłam wszystkie zamiast pomóc było jeszcze gorzej potem się dowiedziałam ,ze tylko 2-3 i powinno być ok. Możesz też zrobić sobie jabłka w piekarnik i też powinno pomóc.

No to kiepsko Lili.Ale jeśli mus to lepiej dmuchac na zimne polezysz pare dni wyciszą wszystko i bedzie dobrze.Wiele kobiet tak ma wsrod moich i waszych znajomych napewno tez.Teraz naprawdę trzeba sie oszczędzać ja tez to widzę po sobie jak za duzo dokazuje to pozniej brzuszek twardy.

Nom ciągle coś nie tak. Na począdku bałyśmy się o to aby nie poronić a gdy to ryzyko mineło to boje się o to aaby donosić i nie urodzić przedwcześnie. U mnie dziś zaczyna się 25tc:-) Niby już coraz bliżej końca a jednak tak daleko.

Mnie też męczy uczucie duszności i wtedy mam uczucie jak bym zaraz zemdlała. Nie jest t fajne bo mnie łapie takmw sklepie. Do kościoła nie moge chodzić bo za dużo ludzi. Ja właśnie jem podwieczorak. Dziś jedna mandarynka i duże jabłko. Kupiłam dziśnw biwpedronce. Strasznie słodkie. Ja lubientaki mniej słodkie. Na szczescie wzielam tylko4 .

Gość Pangaz
Kurcze dziewczyny ja tez wlasnie boje sie tych twardnien. Niby narazie ok,ale jestem panikara i wiem,ze jak stwardnieje mi brzuch to sie przestrasze. Teraz tylko jak troszke sie przejde do kluje mnie kolo pepka z prawej strony,wlasnie jakby jelita. Mam to od ok 14.tc. Czytalam,ze to moze byc z powodu rozciagamia. Powiedzcie co to sie teraz dzieje z tymi ciazami... Tyle poronien w pierwszych tygodniach,a im dalej tym wiecej dolegliwosci. A to szyjka sie skraca,a to plamimy,a to brzuchy twardnieja... Nawet w naszej malej grupie juz 3 z nas zaliczyly szpital albo pogotowie. Ciekawe czy kiedys tez tak bylo,czy po prostu nikt takimi problemami nie zaprzatal sobie glowy... Tez myslalam,ze jak minie 12.tc to będzie juz z gorki,a tu im starsza ciaza tym wiekszy strach o dzidziusia. Nie martw sie lill,w szpitalu sprawdza wszystko dokladnie,bedziesz pod dobra opieka :) Jak ja poszlam z tym plamieniem to w nocy tak dobrze mi sie spalo jak nigdy. Po prostu caly stres ze mnie zszedl,ze gdyby cos sie dzialo to obok jest lekarz i beda dzialac. Ja do zaparć jestem przyzwyczajona. Zawsze mialam slaby metabolizm. Ale nie mam takich wielkich,zeby az brzuch mnie bolal. Woda faktycznie podobno pomaga. Na mnie najlepiej dziala kawa (w ciazy oczywiście bezkofeinowa),jablka...

Gość Marlenka2206
Zgadzam się ciągle jakieś dolegliwości. My chyba za bardzo się przejmujemy i dlatego zwracamy uwage na każdy ból. Nam zależy na dziecku. Jak są dziewczyny które wpadły i nie zależało im na dziecku to one olewają sprawe! Ja o dziecko długo się starałam i pierwsze poroniłam dlatego tak bardzo teraz wszystkiego się boje. Lekarz powtarza,że nie ma co się martwić tylko cieszyć ale jak to zrobić? Ja tydz po wizycie czuje się ok ale potem znów się zaczyna. U mnie to już nie zniknie. Niby tyle czasu już za nami ... Ja chciała bym być już w 37tc i mieć wszystko za sobą. Ja teraz czekam na ten 30 tc gdy on minie tqo potem przed oczami bëdzie poród i bëdziemy się martwić o to jak damy sobie rade. Tak na prawde chyba nigdy nie zaznamy spokoju. Juz taki nasz los. Wszędzie piszą,że ciąża to cudowny okres. Owszem jest cudowny bo rozwija się w jas nowe życie:-) te kopniaczki cieszą mimo,że czasem bolą:-) ale z drugiej strony są te niemiłe objawy ktõre to wszystko przyćmiewają. Mdłości,bóle głowy,senność ,zawroty głowy,omdlenia,i wiele wiele innyc.

Ja mam problemy z żołądkiem i aż siē boje co to będzie potem kiedy mała zacznie uciskać na żołądek. Teraz dieta i jest ok ale jak tylko sobie pozwole na coś niedozwolonego to zaraz jest mega ból. Dziś zjadłam 3 racuszki za jabłkami bo taką ochote na nie miałam i potem żałowałam bo zaczely się bóle. To nic fajnego bo wtedy leże i nie dam rady wstać.:'(

Gość lilll
Bo to tak jest nam zależy na dzieciach,ja też poroniłam raz i też długo sie starałam,i tak do 20 tyg był względny spokój,a teraz ciągle coś,ja to marze chociaz o 32 tyg. ja się powoli pakuje do szpitala,niech mnie podrasuja troche :)

Gość cmanocna
hej dziewczyny. widzę że wszystkie czujemy się podobnie

Gość cmanocna
tyle się napisałam na tym durnym telefonie i ucielo mi i zostało tylko te zdanie pierwsze

Gość Asia8181
Wiecie chyba musimy troszke wyluzować bo stres piękności szkodzi :-) Ostatnio do mnie lekarz widzi pani ze wszystko jest oki na Usg worek owodniowy prawidlowy maluch prawidliwo sie rozwija dzieciatko macha do pani i otwiera buzie a boli troche musi wszystko rosnie gdyby pani nic nie czula byloby dziwnie nawet skurcz e jesli nie regularne to czasem moga sie pojawic macica cwiczy do porodu.Wiec wzielam sobie jego slowa do serca ;-) A dusznosci zmeczenie uciski nadpobudliwość (hormony szaleja ) i inne no coz takie uroki stanu błogosławionego :-) Dam rade wlasnie ogladam rozne aranżacje pokoi dziecięcych :-) na jednej scianie zrobie chyba fototapete z motywem dzieciecym :-)Wiec kobietki glowa do góry damy rade!!!!

Gość cmanocna
ja do 19 tygodnia czułam się dobrze no poza mdłościami na początku. a teraz ciągle coś... lilll pójdziesz to Cię przebadaja będziesz się czuła bezpieczniej. ja się przynajmniej tak czułam. Marzenka Ty od kiedy jesteś w ciąży czujesz. bóle żołądka? ja też mam takie ale miałam jeszcze przed ciążą. lekarz podejrzewa albo silna nerwica i tak żołądek reaguje albo wrzody

Gość cmanocna
miało być. marlenka

Gość Pangaz
Macie racje,ze za bardzo sie denerwujemy,bo nam zalezy. Strasznie mnie denerwuje,ze takie patologiczne kobiety pija,pala w ciazy,nie oszczedzaja sie o rodza zdrowe dzieci. A im bardziej czlowiek chce tym wiecej ma problemów :< Nie to,ze im zaluje zdrowych dzieci..,Niech wszystkie rodza sie zdrowe :) Marlenka,a moze masz kolke jelitowa? Wtedy tez jest taki bol,ze nie mozna wstac. Jak bylam ostatnio na IP myslalam,ze mam jelitowa,ale jednak mialam nerkowa.

Gość Pangaz
Albo faktycznie jak mowi cmanocna nerwowe bole, wrzody. Tez u mnie to podejrzewai przed ciaza. Po kazdym posilku silny bol zoladka,cos a`la skurcze nawet.

Gość marcowa mama
a ja mam pytanie odnośnie posiewu, biorę nadal luteine dopochwowo i mam zrobic posiew ale czy w tym posiewie coś wyjdzie jak biorę tą luteine? Czy może ją odstawić na 2-3 dni i zrobic ten posiew? Nie dopytałam lekarza na wizycie. Na twardnienie brzucha to magnez łykajcie 3 tabletki dziennie i nospa max 2 razy dziennie a jak nie pomaga to szpital i kroplówka z magnezem i tam rozkurczowo coś już dadzą

Gość Marlenka2206
Hej co tam u Was słychać? Jak się Wam spało? Ja już drugi dzień super śpie. Chyba odsypiam te zaległe 4 nocki gdzie spałam tylko po 3h. Pogoda się zmieniła jest chłodniej i ja już automatycznie super się czuje:-) Zrobiłam już dziś czēść porządlków:-) wyścierałam kurze, wymyłam łazienke. Jutro odkurzanie i mycie podłogi.Mam też prasowanie ale za to nie chce mi się brać:-) Teraz troche odpoczniemy. Strasznie nudno dziś bēdzie.

Dzień Dobry kobietki :-) Jak minela nocka ? Moja corka wczoraj wieczorem przyszla do mnie z kołdrą i podusia spac zakatarzona ciekawe co z tego będzie Hmmm.A co do pytania marcowej mamy nie umiem na nie odpowiedziec chyba najtrafniej odpowie Ci lekarz na to pytanie.Lili jak po nocy jaka decyzja ?

Ćmanocna ja przed ciąża zawsze takie bóle miałam gdy wypiłam wode gazowaną. Potem był spokuji zaczelo się to dopiero w 19tc. Ten ból pojawoa się gdy zjem białe pieczywo,zeimniaki,kapuste. W sumie same ciezkie rzeczy. Jak coś jest smażone to też kiepsko. Ja miałam kedyś taka bakterie w żoładku. Teraz lekarz akzał mi zrobić badanie z krwi ale nie robiłam bo pielegniarka powiedziala ,ze w ciazy to nie wyjdzie i po ciazy musze zrobić. Ja też mam nrerwice . Uaktywniała sië co jakiś czas. Teraz niby spokuj i mam nadzieje,że tak hedzie do końca ciazy. Nerwica to niepc fajnego. Mi siē wydaje właśnie,ze to taka kolka bo wtedy czuje jak zbiera mi się powietrze w żołądku i takie bulgotanie w jelitach. Bol jest okropny ale jak leże to nic nie bli tylko jak wstaje. Na razie jak stosuje diete to kest ok.