Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenka2206

Mamy na marzec 2015r

Polecane posty

Marlenka z pieskiem dokladnie mamy to samo !!! Gosc to Pangaz? Wlasnie zjadlam obiadek brokoly z ryzem z czosnkiem i cebulką strasznie sie najadlam wszystko zapiekane.Teraz bede odpoczywać.

Pisze a moje wiadomości przepadają zastanawialam się czy gosc to Pangaz ? Marlenka a propo naszych czworonogów to widze ze mamy podobnie my swoje inni swoje.

Teraz mam klonowane wiadomości:-) A propo pyszności świątecznych to wam powiem ze az sie boje jak tu piec ciasta i nie moc spróbować z ta moja dietą ;-)

Gość ulubiona123
Hej dziewczyny, ja mam tylko królika w domu hehe :) ale strasznie paskudzi i okropnie się o to wściekam no i jest agresywny, potrafi do krwi ugryźć... mam go od roku, a wcześniej przez 5 lat mieliśmy takiego kochanego królika był cudowny po prostu jak pies (niestety zdechł, chorutki był), i tym bardziej jestem zdziwiona widząc zachowanie tego nicponia. Kilka osób z rodziny chce żebyśmy go "wydali", ale ja jakoś nie mam przekonania (nigdy żadnego zwierzęcia nie wydałam), choć czasem się zastanawiam, jak jest taki niewdzięczny. Ja dziś robie ciasto a'la torcik z kajmakiem, serkiem mascarpone i bitą śmietaną :) biszkopt już mam, pozostaje krem do zrobienia :) Będę się objadać dopóki mogę, bo jak zrobię test na glukozę i wyjdzie cukrzyca to będzie post do końca ciąży :P No i moje zmartwienie: dziś pojawił mi się kaszel duszący :( piję siemię lniane trochę pomaga, ale boję się, że znowu skończy się antybiotykiem :( Marlenka jak czujesz, że coś Cię rozbiera to kuruj się ostro

Gość ulubiona123
Piszecie o tym pakowaniu rzeczy do szpitala, ja nawet o tym jeszcze nie pomyślałam, ale też chyba się spakuję tak koło 30 tyg. Teraz połowy rzeczy nie mam, bo nie mogę wyjść z domu, ciągle jestem chora. Ja dziś zaczynam 23 tydzień :)

Ulubiona kuruje się.:-) leże i się wygrzewam:-) zrobiłam sobie już podwieczorek. Obrałam 3 mandarynki:-) ale zjem je dopiero o14 bo wtedy wypada kolejny posiłek. Staram siē jeść 3 normalne posiłki i 2 przegryski wtedy nie mam takich napadów głodu ale do słodkiwgo nadal mnie coagnie:( ja dla siebie do szpitala nie mam jeszcze zupełnie ni. W grudniu dopiero sobie pokupie te koszule,kosmetyki,kapcie i cała reszte. Ten gość to nie jest pengaz. Pangaz pisała kiedyś,że ma takie kłucia a gość napisał,że to refluks.

Gość gość
ja nie mam ale taki jest objaw. Ale niekoniecznie koleżanka go ma. Nie napisałam ze to ma tylko ze takie są jego objawy a to różnica

Widzę,że nadal cisza. Ja chwile się przespałam i teraz jestem taka słaba. Strasznie mnie wysypało na twarzy. Jak robie makijaż to na następny dzień jest tego coraz wiecej. Niby mam puder antybakteryjny ale on nic nie daje. Szkoda,że niw można urzywać maści. Wcześniej stosowałam benzacne ale teraz nie wolno i wygladam okropnie. Bede musiał się sporo nameczyć po ciazy aby doprowadzić twarz do ładu:(

Marlenka ale te wszystkie niedogodności to pan pikus :-) Biorac pod uwage efekt końcowy hi hi A tak serio to dodatkowo polityka hormonalna sie zmieniła i to tez ma wplyw na zmiany skórne. Mnie dreszcze biora boje sie choroby. Mam nadzieję ze po prostu przemarzlam bo od rana byl wygaszony piec centralny i bylo dosc zimno do tego wietrzylam i okna wszędzie byly otwarte a ja jak sprzatalam bylam rozneglizowana bo bylo mi gorąco. Mala tez spokojna teraz jakby zaczęła sie troszkę ruszac.

Wiecie nie wiem jak wy ale po relaksacyjnej kąpieli powinnam byc wyciszona a ja hmm placze te huśtawki nastrojów mnie wykoncza

Gość Pangaz
Hej. To nie ja bylam gosciem :[ Zadzwoniłam do mojej gin i kazala biegim na pogotowie,bo wymioty,dusznosci i puls ponad 120 mogl oznaczac cos z watroba. Na IP zrobili mi badania. No i wyszlo...CRP 35 i bialko w moczu 55!!! Czyli powazna iinfekcja ukl moczowego,nerek. Leze na oddziale na antybiotykach i pozostaje miec adzieje,ze pomoga. Za 2dni sprawdza czy cos daly. Tydzien tmu jak przyjechalam z kolka to nie zbadali mi crp,a juz wtedy moglam byc przeleczona.

Gość lilll
Pengaz trzymaj sie ,mi sie upiekło z tym szpitalem wiec wiem jaki to stres.Tak na pocieszenie powiem ci ze ja też leże tyle że w domu ale prawie plackiem. Podleczą Cie i wrócisz do domu. Mi tez dzisiaj jakos tak smutno ,mój w pracy,koleżanki zadzwoniły troche poplotkowałam i siedze dalej sama.

Pangaz widzisz jak dobrze ze zadzwonilas jestesmy z Toba i jak tylko bedziesz mogła odzywaj sie do nas będzie dobrze !!!!

Gość Pangaz
Dzieki dziewczyny. Teraz w sumie wszystko mi sie w glowie uklada. W14-15tyg mialam pierwsze plamienie i zapalenie pecherza. Moze bylo niedoleczone... Moja Niunia byla podtruwana przez infekcjw i stad torbielki w jej glowie?! Hmm... A moze to w ogole nie jest powiazane... Dobrze,ze tu przyjechalam po ten antybiotgk,bo w sumie zaniepokoil mnie tylko twn wysoki puls,a nie jakies dolegliwosci z nerkami. A to bardzo miebezpiecznie,bo mozna przedwczesnie urodzic. Mam madzieje,ze antybiotyk pomoze i puszcza mnie w poniedzialek do domku :( Lill> lepiej lezec plackiem w domu niz w szpitalu :) Lez grzecznie :)

Gość marcowa m
zapalenia pęcherza też często się zdarzają w ciąży i infekcje intymne czasem i jedno i drugie na szczescie po podaniu odpowiedniego antybiotyku to pomaga ja ide tez na posiew w tym tygodniu bo mnie szczypie w pochwie i chyba tez mocz zrobię bo szczypie jak sikam, a jeśli to infekcja to wolę wiedzieć a robię to sama od siebie, bo lekarz mój nie wiem dlaczego bagatelizuje obejrzał mnie wziernikiem i stwierdził, że infekcji nie ma jakimś tam paperkiem lakmusowym stwierdził że ph pochwy prawidłowe a badań laboratoryjnych nie zlecił i idę prywatnie do laboratorium tak sama od siebie

Gość marcowa m
trzymaj się tam w szpitalu i dobrze że pojachałas bo teraz to cie już tam powinni dobrze przeleczyć pozdrawiamy i trzymamy kciuki

Angaz trzymaj sië! Dobrze,że wreszcie wykryli co jest grane. PodlecząCię i będzie dobrze. Swoją drogą co ile masz robione badania moczu? Ja morfologie mam co dwa mies ale mocz co mies robie. Lilii leż i odpoczywaj. Dobrze,że wszystko przechodzi. Lepiej zapobiegać niż potem się martwić. Ja musze leżeć popołidniami bo tak lekarz mi mówił. Rano moge sprzatać,chodzić na zakupy ale popołudniu odpoczywać:-) tak robie z tym,ze ja sprzatam dwa dni w tyg bo dziele sobie sprzatanie, ugotuje tylko obiad i potem leże cały czas:-) Dziś teściowa piecze ciasto więc pewnie znów dzień ze słodkim:( niestety nie bede potrafiła nie zjeść gdy to zobacze bo już teraz mam ochote na słodkie a tyle co zjadłam śniadanie. Dziś miałam super noc:-) rano też pospałam dłużej. Gdy wstałam o dziwo nie byłam głodna :-) spokojni sie ubrałam, wyprasowałam włosy i zeszłam na śniadanie:-) teraz dlaej leże :-) Dziś nie kaszle mam nadzieje,ze to zablokowałam. Wypije jeszcze herbate z lipy z pigwa i miodem bo nie zaszkodzi a w razie czego pomoże:-) A co tam u Was słychać?

Hej dziewczyny ! Ja tu chcialam was tu budzic a tutaj taki ruch w eterze;-) Ja noc srednio nad ranem sie troszke meczylam zjadlam sniadanko :-) mialam przeogromna ochote na makrele w puszce ale nie mam tu nikogo kto mógłby mi pojechać i kupić ;-) Pangaz powiem Tobie ze jedno z drugim powiązać to mozesz miec racje.Dobrze ze wiedza co jest to najwazniejsze Bedzie dobrze !.Ja morfologie i badanie moczu robie przed każdą wizyta czyli srednio co 3 4 tyg ostatnio krwinki mi troche spadly wiec ciekawe co bedzie a mocz ze wzgledu na infekcje 2 mc temu w zwyklym badaniu moczu juz wyjdzie czy sa jakies bakterie czy nie.

Moj brzusio radosnie podskoczyl parokrotnie po sniadanku uwielbiam to jak mala iskiereczka daje znac o sobie dwie noce temu snila mi sie ze ja karmie.Powiem wam ze a proopo karmienia to cudowne uczucie swoja starsza corcie karmilam choc poczatkowo bylo problemowo obrzmiale piersi pogryzione sutki ale w ciagu chyba tygodnia sie unormowalo .Najcudowniejsze uczucie na świecie i szczegolna więź i bliskość. Sa minusy wiele matek mowi ze sa uwiazane ani sie nigdzie ruszyc ani wyjechac dla mnie to bzdura i wymowka Ja po paru miesiącach od urodzenia chodzilam na kurs prawa jazdy mleko sciagalam bylo to uciazliwe ale jak sie chce to mozna. Dla dziecka najzdrowsze jest mleko mamy dopoki karmilam mala zupelnie nie chorowala.Nawet jak przeszlam na mieszanke to w nocy i tak byl cyco i tak prawie do roku.Tym razem tez zrobie wszystko aby malutka miala to co najlepsze nawet kosztem niedogodności dla mnie. Chociaż ja widze to inaczej :-) To takie moje przemyślenia ;-) Warto warto warto

Asia ja też chce karmić piersią. Obym tylko pokarm był. Moja mała qto ostatnio nie kopie tylko się przeciąga. Też pofikała troche po śniadaniu. Ja wczoraj wieczorem miałam ochote na warzywa na patelnie i do tego mięsko duszone:-) Oczywiście musiałam obejść się smakiem bo niec takiego nie miałam a mi coraz gorzej jeździ się samochodem więc jade tylko gdy musze. Jeśli chodzi o makrele to ja w tamtym tyg jadłam ją na śniadanie i kolacje codziennie:-) miałam taką faze na rybke:-) Na góre docierają takie zapachy,że już jestem głodna.

Gość lilll
czesc,ja też mam plan karmić piersia przynajmniej na początku. A u mnie tez już dużo lepiej,skurcze ustały prawie do zera,humor też od razu lepszy.Jutro mam kolejna wizyte ciekawe co powie dr.Dużo mam tych wizyt ,prawie co tydz -dwa,ale nie kasuje za wszystkie na szczeście bo bym poszła z torbami chyba:)

Gość Pangaz
Powiem.szczerze,ze oni podejrzewaja infekcje nerek,bo to bialko w moczu,atak kolki i crp...ale z anttbiotykiem celuja na oslep,ze moze pomoze... Zadnego posiewu nie robili,nie ma na to czasu,bo to nie.zarty. Kontrole moczu mialam co miesiac,razem z kazda morfologia. Dwa tyg temu wyszedl tylko ten cukier i fosforany. Tydzien temu leukocyty 3-5(przy ataku kolki), a w piatek juz tych leukocytow ponad 50 i chyba ciut.erytrocytow.z tego co podsluchalam. No zobaczymy... Oby pomoglo. Na KTG Malutka smiesznie ucieka i trzeba ja scigac po brzuchu,zeby sprawdzic serduszko :)

Gość Asia8181
Hej kochane ! Ja zebralam sie w sobie zrobilam na bostwo wlosy makijaż przynajmniej byla okazja sie podrobic bo to siedzenie w domu doprowadza do tego ze człowiek sie zaniedbuje i spelnilam obywatelski obowiązek bylam na wyborach.Pogoda okropna zimno wieje czuc zime za pasem.Pangaz dobrze ze trafilas w porę do szpitala. Ja tez dziewczyny sie oszczedzam bo jak za duzo nachodze to mi brzuch twargnieje.

Po za tym naszym gronie ja to staruszka hi hi wiec tym bardziej musze uważać. :-)

Hej my już po obiadku:-) Mała dalej się przeciąga.:-) Ja zjadłam i dalej leże. Potem zrobie sobie kawe inke i wezme sobie ciato:-) Już mi się marzy ale dopiero zjadłam i nie chce jeść tylko dlatego,że mam na coś ochote lecz w chwili gdy naprawde czuje głõd.

Ąsia ja ostatnio też zaczynam dbać o siebie. Wcześniej nie malowałam się mimo,że gdzieś miałam iść. Na nic nie miałam ochoty. Teraz już nie idzę nigdzie bez makijażu. Efekty tego są nizbyt fajne bo strasznie mnie wysypuje:( Ja musze wybrać się na zakupy bo zostało mi tylko 2 tuniki. Musze też jakieś koszulki kupić i piżamki do spania:-) U mnie w mieście nic nie ma fajnego wiec poczekam jeszcze te 4 tyg i S wróci to wyciagne go do innego miasta i polatam po galeriach:-)

Marlenka wiem cos o tym ;-) A z tej listy do szpitala ktora ostatnio robilam to sie okazuje ze dla siebie nic nie mam bo moje pizamki sie nie nadają sa albo zbyt seksi :-)albo spodenki i bluzkiA musza byc rozpinane do karmienia i to koszule zeby nic niepilo nic w pasie.Takze tez mam zakupy przed sobą. A moge coś odjechać tylko przy okazji wizyt u gin bo normalnie tez nigdzie sie nie ruszam. A nie mam pomyslu na prezent pod choinkę dla lubego i corci kiedy to ogarne nie wiem. Widziałam tez ostatnio babke u gin miala śliczna sukienke ekri taka tunikowata chciałbym cos podobnego na święta ale jak i kiedy to kupic nie wiem.A na slotkie to mam mega apetyt a tu zoong dieta ani mi nie rób apetytu.;-)

Koncze gotowac obiad piers z kurczaka oczywiście bez panierki brokuł i ziemniaki bo dawno nie jadlam :-)