Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z Was podziela zdanie, ze bezdzietna nie jest w 100proc kobietą

Polecane posty

Gość gość
i po tych studiach ciężko ci zrozumieć, że ktoś po prostu może nie chcieć dzieci? Co ma do tego to, że ktoś być chcianym dzieckiem? Moi rodzice chcięli mieć dzieci, ja nie chcę - co z tego?

Gość gość
No ale studia tak bardzo prestiżowe ;_; więc na pewno mam rację :D

Gość gość
Bezdzietna kobieta to porażka życiowa, dramat dla kobiety, chyba że to jakaś żulera.

Gość gość
mnie boli hierarchizacja w rodzinie, to, że kobiety piszą, że mąż jest cudowny i bardzo go kochaja, ale jednak dziecko bardziej,a ironia losu jest taka, że radością i dramamtem rodzica jest nauczycyć swoje piskle latac, bo ono potem odlatuje i to z tym mężem się siedzi, a ten syn czy córka tez potem będzie mieć zapatrzonego w dziecko partnera i gdy was zabraknie to żona/mąż nie będą kochali waszego dziecka najbardziej

Gość gość
Ale żeś to napisała, nic nie rozumiem. Boisz się że dzieci pójdą sobie ?

Gość gość
Nie masz prawa oceniać innych i oceniac czy jest kobieta czy nie!!!! Można nie mieć dzieci z wielu powodów, poronienia, bezpłodność, brak idealnego partnera, brak warunków, niska płaca!!!!! Myślisz ze te kobiety nie cierpią jak chcą a nie mogą ?? A jeszcze jakiś przymul odbiera jej kobiecość. Poza tym nie każda osoba nadaje się na rodzica np. Twoi rodzice skoro wychowali takiego prymitywa.

Gość gość
Nie. Boję się, że ludzie bardziej kochają dziecko od siebie nawzajem, w sytuacji, gdy to z sobą są, a nie z dzieckiem. Męża ma się na rok, na 5, czasem na życie. Dziecka nie ma się dla siebie nigdy. O poczuciu samotności lub jej braku decyduje drugi człowiek. Tymczasem, o ironio, jest odwrotnie- ludzie dziecko kochają bardziej, w gąszczu rodzicielskic uczuć i obowiązków potrafią zaniedbac swoje marzenia, bo traca one na znaczeniu wobec tych dziecięcych, swoje hobby, pracę, związek- który przecież zrodził im to dziecko i ustanowił podstawę pod cała rodzinę. Nie moge się z tym pogodzić, że w rodzinie jest hierarchia, tak w sercu, która mówi ludziom, że bardziej kochają dziecko od męża. lub zony. Boli mnie to, nie akceptuje tego, co nie znaczy, że musisz mnie rozumiec, ale ja wiele cierpiałam z tego powodu i wiem, że nie odważę się mieć rodziny przez to.

Gość gość
ale z was debile :O to kolejny durny temat tej debilki heloizy a wy się dajecie sprowokować, skończcie odpisywac tej szmacie 🖐️

Gość gość
Jest takie powiedzenie, ze dzieci sá nam pozyczone- na jakis czas. Ten wpis o hierarhi jest swietny.

Gość gość
Zrozum w końcu jedno - CHOOY kogo obchodzi twój wieczny ból doopy w tym temacie, heloiza, tłuku. Idź sobie do jakiegoś specjalisty, tylko skończ zawracać nam doopę.

Gość gość
Hierarchia przez ch oczywiscie:)

Gość gość
Jestem mézatká z dlugim stazem, bezdzietna. Czujé sie w 100% kobietá. A co to ma do rzeczy??

Gość gość
to jest dyskusja o wyzszosci swiât Bozego Narodzenia nad swiétami Wielkiej Nocy.

Gość gość
To się czuj qrwa. Kto ci zabroni.

Gość gość
Tak. Kobieta spełniona z kochanymi dziećmi,mężem, a kobieta która użyła swojej c**y tylko do bzykania. To chyba jasne. Choroby itd. Tak tylko współczuć, ale to nie jest normalne, każdy o tym wie. Oczywiście jesteście kobietami.

Gość gość
" 2014.10.02 Nie dyskutujcie z ta ćwierćinteligencją, która jeszcze niedawno była planowanymi i chcianymi dziecmi, a teraz szuka usprawiedliwienia dla własnej niemocy połączonej z niechęcią do prokreacji. Mój facet powiedział mi ileś lat temu, ze jestem dla niego wszystkim i że chce mieć ze mną dzieci. Jesteśmy już wiele lat w szczęśliwym związku formalnym mamy dzieci, spodziewamy się kiedyś mieć wnuki. I...jesteśmy po dość prestiżowych studiach " No i co z tego pani wykształcona? Też jestem po prestiżowych studiach i nadal się dokształcam. Nie mam dzieci BO TAK ZDECYDOWAŁAM. Każda kobieta jest wolnym człowiekiem, samodzielnym bytem, który ma naturalne prawo do decydowaniu o swojej egzystencji. Czy mam na siłę robić z siebie krowę rozpłodową bo tak należy ? Rodzice tych planowanych i chcianych dzieci, ludzi obecnie dorosłych - mniemam że podjęli w większości DECYZJĘ o ich posiadaniu. DOKONALI WYBORU. Tak samo kobiety bezdzietne MAJĄ PRAWO WYBORU. Rozumiesz wykształcona kobieto ? Oj taka wyedukowana a o tak strasznie wąskich horyzontach !