Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyczepił sie do mnie facet z MLM ja pierdziu

Polecane posty

Gość gość
Przedsiębiorca i Prezes to jedno i to samo, są to właściciele Biznesu, którego stworzyli a Dyrektor to zarządca Firmy. Taka jest prawda :) x Przedsiębiorca i Prezes prowadzą działalność gospodarczą :) x Pomyliłeś Prezesa z Dyrektorem :) x Ty mówisz o pracownikach a ja mówię to Przedsiębiorcach (Prezesach) :) x Nie można traktować Biznesu MLM jak etat, bo nic z tego nie wyjdzie :)

>>>A co to jest "Umowa Społeczna" ?, bo nie wiem co masz na myśli<<< W kontekście reszty tamtego tekstu dość łatwo jest to pojęcie zrozumieć. Dostając pieniądze za coś konkretnego, dostajesz kawałki papieru i tylko "umowa społeczna" nadaje tym kawałkom papieru wartość. Grając w pokera posługujesz się żetonami. Wtedy również zawierasz "umowę społeczną" z pozostałymi graczami, że określone żetony mają określoną wartość. Poza kasynem te żetony nie mają żadnej wartości, podobnie jak waluta Korei Północnej poza jej granicami :D. Prościej tego wyjaśnić się nie da :(. x >>>No właśnie...Dostajesz Przyrzeczenie? A Czy czasem "chleb" nie jest konkretem ? I to właśnie za ten konkret płacimy a ty chcesz za Przyrzeczenie płacić ?? Ja osobiście wolałbym płacić za konkretny chleb a nie za Przyrzeczenie:/<<< To weź na plecy worek z różnymi "skarbami" i idź spróbować wymienić taki "skarb" na coś innego. Na tym polega rozwój cywilizacji (i społeczeństw), że zawierają umowę społeczną, w której władza przyrzeka ludziom, że papierki zwane pieniędzmi mają jakąś wartość i zawsze można je zamienić na konkrety np. bochenek chleba. Jeżeli władza tą umowę łamie (np. w Rosji w czasie I w.św.) to ludzie buntują się i powracają do handlu wymiennego.

>>>Przedsiębiorca i Prezes to jedno i to samo, są to właściciele Biznesu, którego stworzyli a Dyrektor to zarządca Firmy. Taka jest prawda<<< x Taka jest WASZA prawda. Innymi słowy GÓW_O PRAWDA :D :D :D. Przytoczę Ci definicję słowa PREZES z Wikisłownika: "osoba przewodząca jakąś instytucją, organizacją, stowarzyszeniem" Czy wg Ciebie Prezes Sądu Okręgowego w Warszawie jest jego właścicielem ??? Znowu pokazujesz, że niczego poza mieszaniem ciasta NIE ROZUMIESZ :(. Jak zresztą cała reszta debili z Twojej sekty :(.

Gość Rafał Ruszkiewicz
Owszem, ciamajdy żadna szkoła nie nauczy niczego, dlatego niech robi etat a osoby, które wierzą, że potrafią i się nauczą, niech dobrze wynagrodzą te ciamajdy :) x misio1: "Każdy ma dar do tworzenia czegoś. Problem rodzi się wtedy, gdy człowiek obdarzony darem kopania pięknych rowów, zaczyna uważać się za prezesa. To nikomu na dobre nie wyjdzie." x Zgadzam się z tym :) Na szczęście nie uważam się za "Prezesa" do puki nie zarobię w MLM :) a jeśli nawet zarobię to i tak nie mam zamiaru nazywać się "Prezesem" :) x Coś Ci powiem...pamiętasz ?, pisałem, że piekarzem byłem. Byłem wtedy ciemny jak tabaka w rogu. Nie umiałem nic o marketingu ani o zarządzaniu. Aby się tego nauczyć, trzeba się uczyć tak jak zawodu, np: Elektryk. Nie nauczysz się marketingu i zarządzania jeśli się tego nie będziesz uczyć, to jest dość oczywiste :) Nie mówię, że jestem jakimś ekspertem, bo nim nie jestem. Ale uczę się od tych, którzy już to przeszli i napisali o tym w książce. Oczywistym jest, że książka nie przekaże wszystkiego ale Ja już mam szerszy obraz tego wszystkiego i uważam, że każdy jest w stanie się nauczyć Marketingu i Zarządzania (przede wszystkim samym sobą). :)

Gość Rafał Ruszkiewicz
misio1: "Przytoczę Ci definicję słowa PREZES z Wikisłownika: "osoba przewodząca jakąś instytucją, organizacją, stowarzyszeniem" Czy wg Ciebie Prezes Sądu Okręgowego w Warszawie jest jego właścicielem ???" x Oczywiście, w tym przypadku to może być prawdą ale zważ na to, że nie wszystko można wrzucać do jednego wora :) Sąd to nie biznes. I rzeczywiście w przypadku sądu: Prezes, to właśnie określenie najlepiej pasuje. x Zauważmy podobieństwo. Przedsiębiorca to też osoba przewodząca swojej firmie, czyż nie ?

>>>pisałem, że piekarzem byłem. Byłem wtedy ciemny jak tabaka w rogu. Nie umiałem nic o marketingu ani o zarządzaniu.<<< I tak Ci niestety zostało :(. x >>>Aby się tego nauczyć, trzeba się uczyć tak jak zawodu, np: Elektryk. Nie nauczysz się marketingu i zarządzania jeśli się tego nie będziesz uczyć, to jest dość oczywiste<<< Oczywiste jest to, że ryby śpiewać nie nauczysz. Tak samo oczywiste jest to, że aby się czegoś nauczyć, trzeba potrafić to zrozumieć. Jeżeli ktoś jest zbyt ograniczony, by zrozumieć teorię Einsteina, to nawet sto lat nauki mu tego zrozumienia nie da :(. Ja też jestem w różnych dziedzinach ograniczony i wtedy posiłkuję się wiedzą i zrozumieniem specjalistów w tych dziedzinach. x >>>Nie mówię, że jestem jakimś ekspertem, bo nim nie jestem.<<< A przez cały czas słyszymy coś odwrotnego :D. x >>>Ale uczę się od tych, którzy już to przeszli i napisali o tym w książce.<<< Książkę może napisać każdy matoł :(. A Wasze podręczniki właśnie takie matoły-manipulatory napisały :(. x >>>Ja już mam szerszy obraz tego wszystkiego i uważam, że każdy jest w stanie się nauczyć Marketingu i Zarządzania.<<< Jak nauczysz rybę śpiewać, to Ci w te brednie uwierzę :(.

>>>Przedsiębiorca to też osoba przewodząca swojej firmie, czyż nie ?<<< Nie. Przedsiębiorca to WŁAŚCICIEL firmy, ponoszący przed innymi odpowiedzialność, za działania tej firmy. Może sobie siedzieć całe życie na Bermudach :D, jeżeli tak lubi i ma odpowiednią kardę zarządzającą.

Gość Rafał Ruszkiewicz
Dobrze, już rozumie co masz na myśli "Umowa Społeczna" i zgadzam się z nią w 100 % :) x Ale pamiętaj, że te papierowe pieniądze też są "jakąś formą handlu wymiennego", bo w końcu za chleb wymieniasz pieniądze :)

Gość gość
Jessu misio że Tobie chce się tak dyskutować. Szkoda Twojego czasu. To jak walenie głową w mur. Takiemu nic nie przetłumaczysz:-)

>>>Jessu misio że Tobie chce się tak dyskutować. Szkoda Twojego czasu. To jak walenie głową w mur. Takiemu nic nie przetłumaczysz<<< Ja nie mam najmniejszej nadziei, że mój interlokutor cokolwiek zrozumie :D :D :D, w innym przypadku nie byłby takim zagorzałym "wyznawcą" tej sekty :D :D :D. Piszę po to, by obnażyć głupotę i kłamstwa tej sekty i w ten sposób uchronić potencjalną ofiarę przed wpadnięciem w ich szpony :D. x Z każdym zdaniem, ten biedny człowiek, pisał większe bzdury :D i było to oczywiste, dla większej ilości czytających :D.

Gość gość
Przedsiębiorca czy prezes to osoba, która przewodzi swojej firmie i zatrudnia Dyrektora aby tą firmą zarządzał. I tak jak mówisz, Przedsiębiorca czy Prezes siedzieć może na bermudach czy gdzieś tam. x x misio1: ">>>Nie mówię, że jestem jakimś ekspertem, bo nim nie jestem.<<< A przez cały czas słyszymy coś odwrotnego smiech.gif ." x Mogą tak brzmieć moje słowa. Czytam książki różne i zastanawiam się nad tym co tam jest napisane i większość się zgadza z rzeczywistością. Czyli to co przeczytałem przekazuje dalej bo uważam, że jest w tym dużo prawdy :) x Zapewniam Cię, że każdy matoł nie napisze książki jeśli nie wie co w niej napisać :P x Każdy wie, że ryby nie da się nauczyć śpiewać. Jest tylko jedna istota we wszechświecie, która to potrafi i jest nim Bóg :) x Marketingu i Zarządzania da się nauczyć ale trzeba tego pragnąć, inaczej nici z tego. x Odnoszę wrażenie, że uważasz, że ludzie są na tyle nierozgarnięci i że niczego się nie nauczą ? Jestem wręcz przekonany, że KAŻDY potrafi o siebie zadbać i nauczyć się tego co trzeba aby odnieść sukces :) I mojego zdania nie zmienisz :)

Gość Rafał Ruszkiewicz
No tak nie przetłumaczysz, że etat to też sekta. Przecież musisz pracować w tej jednej firmie przez 40 lat aby po tych latach dostać głodową emeryturę. x A ludzie mają problem robienia zakupów w MLM przez całe życie w jednej firmie bo od razu nazywają to sektą ? :P, ale nie mają problemu pracy na etacie w jednej firmie przez około 40 lat, za około 2000 zł miesięcznie. x Ludzie nie mają problemu z tym aby dostać kasę za przepracowaną godzinę ale mają problem dostać prowizję 1 zł za każdą sprzedaną butelkę mydła w płynie, 100 000 sztuk w ciągu roku, co zaowocowałoby zarobkiem rzędu 100 000 zł na rok :) x Jeżeli ludzie mają z tym problem to rzeczywiście nie dla wszystkich jest biznes i lepiej dla nich by było aby zajęli się etatem i nie wypowiadali się jak działa biznes :)

>>>Zapewniam Cię, że każdy matoł nie napisze książki jeśli nie wie co w niej napisać<<< Odrzucam Twoje zapewnienia, bo widziałem tysiące książek, napisanych przez totalnych matołów :(. Tak prawdę mówiąc, to zastanawiałem się też nad tym: kto takie g_wno wydał :(. x >>>Odnoszę wrażenie, że uważasz, że ludzie są na tyle nierozgarnięci i że niczego się nie nauczą ? Jestem wręcz przekonany, że KAŻDY potrafi o siebie zadbać i nauczyć się tego co trzeba aby odnieść sukces I mojego zdania nie zmienisz<<< Wiem, że nie zmienię :(. Pracowałem ludźmi, tak samo jak Ty pracowałeś rękami przy mieszeniu ciasta. Dlatego wiem, czego można się po nich spodziewać i wiem, że są bardzo różni. Prawda jest jednak taka, że tylko część ludzi potrafi samych siebie zrozumieć i o siebie zadbać. Reszta miota się i szuka pomocy w takich sektach jak Twoja. Zawsze będziecie mieli nowych adeptów, bo zawsze znajdą się ludzie słabi i nierozgarnięci, którym WASZE "prawdy" wmówicie. To właśnie mnie przeraża :(. Jeżeli dzięki naszej pisaninie, choć jedna osoba, PRZEJRZAŁA NA OCZY, to warto było z Tobą podyskutować :).

Gość Rafał Ruszkiewicz
Ja też Ci dziękuję za dyskusję. Ja też mam nadzieję, że jakaś osoba przejrzała i zastanowi się w jaki sposób chce zarabiać. Czy chce zarabiać za godzinę przepracowaną czy za prowizje :)