Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bratowa szwagierki

Kuchnia za 20 tys. zł

Polecane posty

Gość bratowa szwagierki

Znajoma mojej szwagierki zrobiła sobie nową kuchnię (wielkość normalna a nie jakaś ogromna) i zapłaciła za nią 20 tys. zł. Ponoć to kuchnia jej marzeń. Mieszka w mieszkaniu sama z 80letnią matką. Pytanie: Czy nie lepiej wydać 20 tys. na podróże czy wydać 20 tys. na kuchnię, której do grobu nie weźmiesz. Dodam, że kobieta ta nie jest bogata tylko pracuje w sklepie dyskontowym. Musiała chyba latami odkładać. Czekam na mądre wypowiedzi [cześć]

Gość gość
Uwazam ze jej kasa jej biznes na co wydala.

Gość gość
To jej kasa.Przeszkadza Ci to że ją wydała zgodnie z swoją wolą? To zawiść!

Gość gość
Może dużo czasu spędza w kuchnie. Lubi gotować itp. Jeśli sprawia jej to przyjemność to się opłacało. Ja np wolałabym sobie kupić za 20 tyś samochód bo jazda autem sprawia mi przyjemność.

Gość gość
Jeśli 20tys na kuchnię to dla was dużo to nie chcę wiedzieć jak wyglądają wasze. Macie w ogóle kuchnie? Stara kuchenka gazowa i szafka z lidla to nie kuchnia :)

Gość gość
bez skrajnosci. jesli to bylo marzenie tej pani,ok. Ale gdyby chciala sprzedac kiedys mieszkanie, to z tytulu kuchni nie wezmie wiecej.

Gość gość
Wolałabym mieć kuchnię za 2O tys niż wydac taka kasę na wakacje, wakacje sięs kończą a kasy nie ma. a kuchnia na pewno jest lepsza inwestycją, a każdy z nas chyba chce ładnie mieszkać prawda

Gość gość
ps a czemu ma sprzedawać mieszkanie, skoro dziewczyna ma małe dochody to nie sprzeda mieszkania bo je ma i swoje oszczędności może wydawać aby tylko polepszyć sobie warunki w tym mieszkaniu

Gość gość
Ale 20 tys na kuchnie w zabudowie to trzeba minimum wydać. Taka kuchnia przynajmniej wytrzyma długo. Nie każdy lubi podróżować. Dla nie których wyjazd ze wsi do miasta na zakupy to już wielkie przeżycie. Komuś chyba żal d**e ściska, że koleżanka dysponowała taka gotówką.

Gość gość
Hmm, to po co ci autorko w domu mikser? przecież bez miksera sie da żyć a i do grobu go nie zabierzesz nie lepiej i wydać kase na spa?

Gość bbeataa
no ładnie, ale jeśli ktoś moze miał takie marzenie to hm... czemu nie. Sama ostatnio robiłam remont, nie na taką skale ale wiem ile to kosztuje i nie jest lekko, ale jak mus to mus. Teraz mam nowe sprzęty marki Ambition ze sklepu Dajar i jestem zadowolona. Pewnie troche teraz odżałuje to, ale i tak bd zadowolona.