Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile przytylyscie do 20 tc?

Polecane posty

Gość gość

Ja mimo, ze jestem szczupla nie przytylam nic. Brzuch sie zrobil jakis monstrualny - z 63 juz mam 89.. A waga stoi w miejscu. Nie powinno byc juz z +2?

Gość gość
W pierwszej połowie ciąży tyje się mało albo wcale. Dopiero jak się przekroczy półmetek, to waga zaczyna lecieć do góry szybko, brzuch też się od tego momentu bardzo szybko powiększa. Więc ciesz się, że (póki co) nie przytyłaś, bo wszystko jeszcze przed tobą ;)

Gość gość
U mnie poszło 2 kg ale ważę się u ginekologa o 17 godzinie więc niee wiem na ile to jest prawdziwe. w pierwszej ciąży było u mnie już w tym momencie z 10 kg na plusie.

Gość gość
Jestem w 27 tc, i dopiero teraz przybrałam 1 kg (w stosunku do wagi sprzed ciąży - wcześniej nawet chudłam) Co prawda miałam trzy miesiące mdłości i wymiotów, które skutecznie przeciwdziałały tyciu... :S a potem remont, przeprowadzkę i dużo latania, co też nie sprzyjało przybieraniu na wadze. Brzuch mam wielki, reszta zmalała :) Pytałam się lekarza czy to jakiś niepokojący objaw, to mi powiedział, że skoro wszystkie wyniki mam prawidłowe i dziecko rozwija się zgodnie z harmonogramem (a nawet szybciej rośnie niż wynikałoby to z wyliczeń bo jest o jakieś 10 dni do przodu z wagą i wymiarami) to nie ma co się martwić. I że lepiej tak, niż gdybym miała sporo utyć. Zobaczymy jak będzie dalej :)

Gość gość
Hej a ja jestem w 8 tyg i już schudłam 7kg