Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Puffi

Otwieram restaurację

Polecane posty

Myślę, że wszystko się uda. Otworzę raczej taki bar szybkiej obsług, hamburgery, kebaby, zapiekani, będzie to działało w systemie 3 zmianowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Powodzenia ! Gratuluję odwagi. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Owszem, przyszli by ludzie zwłaszcza w większych miastach. Jak masz świeże warzywa i dodatki w ladzie to obsługa nawet sZybciej idzie bo każdy mógłby sobie wybierać składniki do swojej sałatki a Ty byś nakładała je od razu do miski... Tyle już jest tych fastfoodow...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W pobliżu miejsca gdzie mieszkam otworzono niedawno bar z kanapkami i sałatkami :) wydaje mi się że mają bardzo dużo klientów, jest około 20 stolików i trzeba czekać na wolny stlik :) tylko między 10 a 13 jest mniej klientów, a poza tym cały czas pełno. Jest to w dużym mieście, w dobrym punkcie blisko dwóch dużych uczelni...a ceny mają wcale nie takie niskie, wyższe np niż w Mc Donaldzie, który też jest blisko, a jednak ludzie wolą te kanapki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
realnie patrząc raczej nie otworzysz takiego baru , wiesz jakie to koszty ? a kto da Ci kredyt na twoje pół etatu i rente ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Noblesa ludzi nie stać na takie coś, wolą zjeść hamburgera w mcdonaldzie za 3 zł szt.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A poza tym z sałatka masz mniej roboty bo tylko składniki nakładasz a zapiekanki i inne śmieci to musisz babrać się i w dodatku pogrzewać to...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale zauważ, ze coraz więcej ludzi woli zjeść zdrowiej i mogą dopłacić za to trochę więcej.. Naprawdę często bywam w takich miejscach i są kolejki ale jeśli to są większe miasta..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Noblesa ile kosztuje taka porcja ze zdjęcia ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
smerfeta najpierw weź pod uwagę koszty, na początku to może otwórz zwykłą budkę z hamburgerami choć i tak pewnie skończysz gdzieś na etacie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gdzieś z 20 zł ale w to wchodzi makaron, sałata, dowolny ser, dowolne mięso i 3 warzywa do wyboru. Mozna oczywiście taniej, ale uwierzcie mi ze za dobre zdrowe jedzenie ludzie nie bedą skąpić.. Ponadto obsługa w takim barze bedzie szybsza a czas to pieniądz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Właśnie ja mam takie miejsce, blisko uczelni prywatnej a tam na pewno są bogaci studenci, którzy by kupowali, chociażby te hamburgery i zapiekanki.... może budka z hamburgerami to lepszy interes?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja tam myślę że i tak szybciej sprzeda się hamburger niż sałatka a o tym myśli osoba otwierająca własny biznes

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No właśnie, bułki hamburgerowe kosztują sześćdziesiąt groszy, hamburgery z biedronki dwa siedemdziesiąt plus jeszcze sosy to dwadzieścia złotych. Przy stu klientach dziennie mam czterysta pięćdziesiąt złotych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tylko musisz jeszcze mieć dobrą lokalizację na ten lokal żeby klienci byli tylko ja tak myślę że Ty będziesz więcej tych hamburgerów jadła niż sprzedawała :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak naprawdę mniej ważne od tego, co serwuje lokal jest to, gdzie się znajduje i czy się rzuca w oczy. Może powiecie, że jestem głupia, ale najbardziej widać na mieście takie jaskrawe szyldy jak ten - http://www.rodland.pl/realizacje/kasetony/wm/9bf31c7ff062936a96d3c8bd1f8f2ff3.jpg .I to się sprawdza jak nie wiem. Chyba że byś miała tak rewolucyjną ofertę, że ludzie by specjalnie przyjeżdżali z drugeigo końca miasta, ale rzadko się zdarza tak utrafić. Hambuksy wcale nie są złym pomysłem. Cena 20 zł za sałatkę może odstraszać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowiklienci
Jeżeli szukasz pomysłów na pozyskanie klientów, to nie ma nic lepszego od degustacji na mieście, można rozstawić małe stoisko i częstować przechodniów przy okazji ich zapraszając, proszę przeczyać http://www.ka-praca.pl/ogrodowe-stoiska-targowe/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lidka xoxo
Nawet w takim barze warto mieć dobry sprzęt i towary, nie chcesz chyba być kolejną osobą która truje ludzi i przygotowuje posiłki w kiepskich warunkach. Ja wiem że oszczędności i tak dalej, ale jakbyście sprzedawali coś naprawdę dobrego to ludzie i tak by przyszli http://blueheaven.pl/kuzyn-zamawia-sprzet-do-gastronomii/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dobry sprzęt to w kuchni podstawa, dlatego zawsze warto zainwestować w sprzet wysokiej jakości. Wybraliśmy ten z Gastromarathon http://gastromarathon.pl/ bo to hurtownia wyposażenia gastronomicznego, oprócz jakosci maja i dobre ceny więc ceny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A cały sprzęt już macie? Zmywarki na przykład? nie zapomnijcie bo to jedna z podstawowych rzeczy bo ręcznie nie da się tak dokładnie i szybko wyczyścić a poza tym zmywarki są oszczędniejsze. U nas są te z firmy Winterhalter, bardzo dobre, firma z renomą to wiadomo że byle czego nie sprzedają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×