Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda aaaaaaa

Historia sztuki vs. polonistyka

Polecane posty

Gość Magda aaaaaaa

Muszę wypełniać deklarację maturalną i w związku z tym podjąć decyzję, czy chcę studiować historię sztuki czy polonistykę (w Gdańsku ew. Poznaniu) Ktoś może studiował, coś wie na temat tych kierunków? :) Będę wdzięczna za wszystkie sugestie :)

Gość gość
Po historii sztuki zawsze będziesz mogła pracować w muzeum. Ale na polonistyce jest ciekawiej ;)

Gość Magda aaaaaaa
Właśnie jeśli chodzi o pracę to polonistyka wydawała mi się lepszym wyborem, jakoś chyba więcej możliwości, ale w gruncie rzeczy chyba wychodzi podobnie, z tym, że po filologii jest jeszcze szkoła (przynajmniej więcej szkoły niż po historii sztuki), co nie byłoby dla mnie katastrofą

Nie wiem jak w Gda, ale w Poznaniu miałam kumpele na hs i miały raczej ciężko. Polecam Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze, szczególnie na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu :P

Gość gość
Ja studiuję filologię polską, a moja dość bliska koleżanka historię sztuki i porównując widzę, że na filologii polskiej jest ciężej. Ona zawsze ma lekką sesję i szybko ją kończy, podczas gdy ja jeszcze muszę się męczyć z egzaminami.