Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po jakim czasie mija ten zachwyt dzieckiem ?

Polecane posty

Gość gość

Najpierw noworodek . Prezenty . Goście ... malutki dzidziuś fajny . ale kiedy przychodzi juz szara codzienność ?

Gość ucze sie ciebie na pamiec
nigdy nie mija :D

Gość gość
Cały czas kocham co raz mocniej

Gość gość
Według mnie jest coraz lepiej, Mój synek ma ponad rok i zachwyca coraz bardziej.

Gość gość
Nie mija.moja ma 5 lat i jest dla mnie osmym cudem swiata!

Gość gość
Jaki zachwyt? Dziecko to dziecko, owszem, lubię, kocham, ale żadnego zachwytu nigdy nie było.

Gość gość
Autorka - chodzi mi o to po jakim czasie przestają babcie na ska ki wa c , gości juz nie przychodzą .... I jest takie zwykłe życie ...

szara rzeczywistość przychodzi, jak wychodzą ostatni goście z prezentami :P

Gość gość
To zależy od rodziny, ale u nas dziadkowie i rodzina zachwyca się coraz bardziej. Oczywiście myślę o bliskiej rodzinie, a nie o ciotkach, które w widzę raz na rok.

Gość gość
Jak dzieci mają dzieci. Zachwyt przenosi się na te młodsze.

Gość gość
a potrafisz zachwycic sie czlowiekiem? obojetnie jakim? mialas/eskiedys idola? Na przyklad taki Plastus :classic_cool:

Gość gość
Goście mnie jakoś masowo nie nachodzili, nie częściej niż przed urodzinami małego, z jednej strony dziadkowie od początku nie wydziwiali nad dzieckiem, cieszyli się ale bez "ciumkania" i mam wrażenie że coraz bardziej go lubią w miarę jak rośnie i ma fajny kontakt z nimi. Z drugiej strony dziadkowie zakochani w nim cały czas, i też jest po prostu inaczej z dzieciakiem z którym babcia upiecze ciasto a dziadziu weźmie go "do pomocy" przy pracach na podwórku. Inna sprawa że pojawiły się kolejne wnuki, ale on był tym pierwszym i jako mały niemowlak noszony na rękach przez całą rodzinę, później już dzieci więcej do noszenia ;) U mnie też nie było jakiegoś wielkiego wzruszenia po narodzinach malucha, a radość z macierzyństwa, przyznam szczerze, przyszła po czasie i z dnia na dzień coraz większa. A robienie zakupów dla niego dalej mnie cieszy ;)

Gość gość
Domyślam się, że autor(ka) nie ma własnych dzieci. Przecież taki mały człowiek to osobowość, charakter. Własnie taki noworodek jest mało zachwycający - mnie strasznie stresowało, czy wszystko jest ok, czy zdrowy, czy przeżyje te pierwsze dni. Czuwałam po nocach, sprawdzając czy córka oddycha itp. Potem, jak już dziecko ma ponad 3 miesiące, już trochę "okrzepło", to już widać powoli, jakie ma usposobienie. Z miesiąca na miesiąc się zmienia, poznaje świat, ma swoje upodobania. Dla mnie wychowanie dziecka, to jak poznawanie fascynującej osoby. Wg. mnie dzieci już rodzą się jakieś, tzn. mają swój charakter, w konkretny sposób widzą świat. Moja córka ma dwa lata i bardzo wiele się od niej uczę. Z dzieckiem nie ma czegoś takiego jak "szara codzienność". Wszystko zależy od nas - rodziców - jak odbieramy nasze dziecko i jak traktujemy nasze dziecko. Dla mnie to niesamowite, że jest taka fajna mała osóbka, dla której jestem ważna, i która mnie kocha.