Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najdziwniejsze zasady spotkane w domach znajomych cz. 3 i nie ostatnia

Polecane posty

Gość gość
Normalni ludzie mają pralki w łazience sote, bez szafek. A ludzie nienormalni po kuchniach przedpokojach w szafki upychają. Bo nie daj boże przyjdzie nieoczekiwany gość i zobaczy ich pralke. I ze w ogole ją mają i jak mogą

Gość gość
ale jesteście głupie psioty weźcie se kuwa sracza na korytarz wystawcie

Gość gość
sracz se do szafki wstawta bedzie irlandia pełno gembo

Gość gość
to ja rano wstawiam sracz do szafy, będe w niej srała

Gość gość
Wy sie jak zwykle pultacie, a większość z was pewnie musi w domach kombinować gdzie co upchać, śpi na kanapie w salonie etc. To jest w sumie dziwny zwyczaj, ze niektórzy w salonie śpią na rozkladanych wersalkach, gdzie za dnia każdy z brudnymi od miasta ciuchami siada...

Gość gość
chyba o sobie mówisz bo ja mam spory dom i u mnie każdy ma swój pokój gdzie śpi, a salon to salon

Gość gość
Nie mowię o sobie ale duzo osób tak robi, zwłaszcza, gdy w blokach dzieci hodują, to pokój osobny ma dziecko, a rodzice w salonie. Zapomniałam o tym, bo to takie prlowskie, a ludzie nadal tak żyją... Juz sie widzę wyrzuty zaczynaja

Gość gość
Kiedys mieszkalam w eleganckiej kamienicy, i tam tez trafily mrôwki faraona. Pieczywo do lodówki, i juz tak zostalo..

Gość gość
Ta kamienica, to byl przedwojenny hotel. Same kawalerki, po 19m2 kazda. I wysoká, norweská lodôwké mialam w pokoju..

Gość gość
co dziwnego jest w tym że ludzie śpią w salonie? a co mają zrobić jeśli mają małe mieszkanie? dla was to jest wszystko niehigieniczne i wszystko przeszkadza, na kanapie w salonie spać nie można bo ludzie z miasta siadaja

Gość gość
Nie przyznawaj sie do tej lodówki bo zaraz cie zjada, ze w kuchni powinna stać

Gość gość
każdy ma tak jak go stać, nie mają miejsca to śpią w salonie, na balkon mają sie przenieść żeby święta kanapa nie została nienaruszona?

Gość gość
Nie ma w tym nic złego, raczej to smutne, ze w tym kraju posiadanie sypialni nie jest standardem. Dlatego jest to dziwny zwyczaj.

Gość gość
Lodówka jak sama nazwa wskazuje powinna stać w kuchni, a pralka w łazience. A nie po szafach po pokojach po szafach pochowane. Ja bym się chyba ze wstydu spalił przy śmietance towarzyskiej gdybym miał pralkę pod telewizorem, a lodówkę w szafie obok łóżka jak 90% osób które się tu wykłóca o swoje prawa irlandzkie

Gość gość
Ja p/i/e/d/o/l/e normalnie co to za idiotka o tej pralce, w/y/p/i/e/r/d/a/l/a/j tepa dzido. Jestes tak k/u/r/wa glupia, ze szkoda gadac lol, moze wejdz do tej pralki, koniecznie w lazience, popros meza zeby ustawil na wirowanie to moze ci sie we lbie poustawia loollz.

Gość gość
Pralka w kuchni, pralka w lazience, pralka w szafie. Wszystko patologie, kuchnia jest od gotowania, lazienka do mycia sie, a szafa do przechowywania ubran. Do prania jest pralnia i ja taka mam, stoi sobie pralka (bez zabudowy), stoi sobie suszarka i to jest kultura. A spor czy kulturalniej pralke miec w lazience czy w kuchni to jak spor o to, czy zupe lepiej jesc nozem czy widelcem :D

Gość gość
U mojej koleżanki w domu byly takie zasady, ze mieli wyliczone plasterki szynki i kazdemu przysługiwało ileś tam na dzien jeśli zostalo to przekroczone byla awantura. U tej samej koleżanki śliwki rosnące na drzewie byly policzone

Gość gość
a u mnie w domu jest taka dziwna zasada, że się nie wtrącamy w zycie innych ludzi. Nie komentujemy tego ani nie oceniamy. Już nie mówiąc o wyzwiskach i obrazaniu się nawzajem. Niech sobie mają pralki, szafki, lodówki gdzie chcą!

Gość gość
moze nie jest to zasada dziwna, ale nas to zawsze bawi. moja babcia jak robi rodzinna impreze to zawsze sie denerwuje (ale tak na luzie), ze ktos naklada sobie ciasto na talezyk po salatce czy innym jedzeniu na slono. a cala rodzina uparcie zawsze tak robi. jest nas duzo, zawsze wszyscy do siebie poprzytulani, na stole tez troche ciasno i nigdy nikt nie chce sie bawic w dwa osobne talezyki (bo normalnie nie ma na to miejsca na stole) i tak juz od kad pamietam (a bedzie ze 25 lat) babcia swoje, a my swoje:)

Gość gość
obejrzyjcie sobie chociaż program ''nasz nowy dom'' i zobaczcie czy tam projektantka ustawia pralki w kuchni, jeśli ktoś nie widział to powiem że zawsze w łazience, widać jak sie posiadaczki pralek w kuchni oburzyły bo już nawet o tym wspominać nie można

Gość gość
sama zamknij ryj, nie nasza wina że masz pralke w kuchni jak patologia

Gość gość
heh a ja mam pralkę w kotłowni.

Gość gość
leże i kwiczę !! żeby ktoś się o miejsce stawiania pralki kłócił to jeszcze nie widziałam ! :D

Gość gość
Mam w pralni, wiec jednak zamknij d**e. Umiesz czytac tytul topiku?

Gość gość
polska to jednak zacofany kraj, nic tylko nas buszem oddzielić od świata. ja też mam w przedpokoju w szafie pralkę w zabudowie i właśnie od razu na półkach chowam proszki, płyny, z boku jest kosz na brudne rzeczy, itd. po pierwsze, z braku miejsca, a po drugie, nie po to mam ładną nowoczesną łazienkę, zrobioną porządnie i ładnie, żeby postawić tam stojącą i wibrującą budę. zabudowy są modne, na czasie, pełen minimalizm. ale to takie polskie, żeby się gracić po kątach i wszystko mieć na wierzchu, żeby ludzie widzieli, że mam wszystko i jeszcze więcej. i lodówkę i pralkę, w niej brudne gacie. polakiem w końcu jestem, no nie?