Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izka1998

Wybory i prawo wyborcze

Polecane posty

Co myślicie o prawie do głosowania w wyborach parlamentarnych, samorządowych itp dla niepełnoletnich obywateli. Kilka lat temu w Austrii wprowadzono i zyskały partie skrajne. W Polsce chyba TR wspominał o takim pomyśle, bo czy założenie,że w wieku lat 18 człowiek ma sprecyzowane poglądy jest właściwe, a w wieku 17 nie może mieć. Może poparlibyście jakieś cenzusy znieść lub wprowadzić.

Gość gość
jak byłam w liceum byłam za a potem zauważyłam że ludzie w moim wieku to gamonie niestety ale młodych ludzi można szybko przekonać głupimi radykalnymi hasłami ostatnio zauważyłam że wśród dzieci jest durze poparcie dla pana K. i szczerze powiedziawszy się dziwię wiele dzieci płci męskiej uważa przez to kobietę za coś co powinno siedzieć w domu sprzątać gotować i bawić dzieci

Gość gość
Przedmówczyni ma racje co do Pana K . Taka percepcja w przyszłości i to bliskiej negatywnie może odbić na stosunku do kobiet ogólnie. Hasła inne także mogą być szkodliwe. Jednak ktoś w mediach pozwala na eksponowanie tych haseł, a wyborcy tej partii są w różnym wieku w tym ludzie zamożni, którzy tak, tak głosują zgodnie z interesem klasowym i/ lub branżowym