Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o ludziach,którzy mówią dzieciom ze człowieka stworzył bóg?

Polecane posty

Gość gość

a potem dzieci nie wiedzą co to antykoncepcja bo myslą ze niemowlaka tworzy bóg :O

Gość gość
Poczytaj encykliki i nie chrzan glupot

Gość gość
bo to prawda ze Bog stworzyl czlowieka, to co maja klamac ze ufoludki to zrobily?

Gość gość
to w końcu BOg stworzył czy od małpy pochodzimy?

Gość gość
10:45 a ja myslalam,ze moi rodzice.

Gość gość
Teoria ewolucji nie jest sprzeczna z nauką kościoła, katechetka w czwartej klasie podstawówki nam to tłumaczyła. Nie mniej już dawno odsunęłam się od kościoła i boga. A co myślę o takich ludziach? Nic, bo to nie moja sprawa.

Gość gość
11.05 Rozumiem,że wiekowa z Ciebie istota skoro tyle czasu chodzisz juz po świecie ;) mowa jest o "pierwszym człowieku" na ziemi ;)

Gość gość
Nie rozumiem ateistów jak jehowe właśnie starają się pokazać że Boga nie ma....Ja wierze i przekazuję dzieciom to co ja czuję...

Gość gość
ale w tytule jest,ze bog stworzyl czlowiela,a nie ze pierwszego czlowieka:Pjakby byla mowa o pierwszym czlowieku,to bym sie nie odzywala:P

Gość gość
ja mowie tak: pierwszych ludzi stworzyl bog i dal im mozliwosc rozmnazania sie wiec kolejnych ludzi tworzyli juz ludzie. Przy czym dodaje zawsze sobie w myślach, że Bog nie przemyslal swojego planu, bo wtedy kazdy z kazdym tzn siostra z bratem a teraz kazirodztwo to zlo wedlug kosciola?

Gość KIMIMOTKA
Poczytaj encykliki i nie chrzan glupot x hahahaha a co to są encykliki i biblia? Pitolenie klechów, napisali co chcieli, żadne naukowe opracowania. "Poczytaj encykliki fufurufu" hahahah leże i kwiczę. Myślę, że bardzo dobrze, że ludzie opowiadają dzieciom takie bzdety im więcej kretynów z wiedzą rodem ze średniowiecza tym lepiej dla moich dzieci wykształconych w prawdziwej nauce. Będą miały ciemnych roboli do dyrygowania :)

Gość gość
Nie wiadomo, jak wyglądało stworzenie człowieka. Oczywiście nie tak, że Bóg ulepił człowieka z mułu, bo Bóg jest duchem i żadnych rąk nie potrzebuje. Ważne jest co innego. Biblia mówi, że Bóg stworzył człowieka na swój obraz. Nie znaczy to przecież, że Bóg ma ręce i nogi, i głowę. Nie wygląd ciała decyduje o podobieństwie do Boga. Więc co? Ano właśnie. O człowieczeństwie decyduje to „coś”, czego nie ma żadna małpa, żaden słoń ani pies. To jest dusza nieśmiertelna. To z niej bierze się głos sumienia i zdolność do miłości, nawet za cenę życia. To dusza decyduje o tym, że człowiek jest wolny i może nawet Boga odrzucić. I to jest właśnie obraz Boga, przy którym każde zwierzę wysiada. Wysiada też małpa, choćby urodziła Adama i Ewę. Tu gdzieś tkwi ta tajemnica. W jakimś momencie dziejów w istotę o dwu nogach i dwu rękach Bóg tchnął duszę. I od tej chwili to był człowiek. Kiedy to było? Ha. Tego nie wiemy. Ale naukowcy zauważyli, że geny wszystkich żyjących dziś ludzi wskazują na to, że pochodzimy od jednej kobiety i jednego mężczyzny. Jest tu jeszcze wiele zagadek. Biblia się tym nie zajmuje, ale od czego nauka. Dziękuję.

Gość KIMIMOTKA
Przyjmijcie do wiadomości, że Biblię napisali ludzie tu na ziemi podobnie jak Koran i Torę. Czemu nie wierzycie w smerfy albo w lampę Alladyna? Bo biblię się wciska nawet w szkołach od najmłodszych lat i pierze mózgi do tego stopnia, że w to wierzycie jako dorosli ludzie. Wszędzie kościoły, klechy i trolo katolo :o Nic dziwnego, że ludzie dają sobie wcisnąć państwo islamskie i dżihad na tym samym to polega ale temu już się dziwicie choć tym samym system macie sprane mózgi (mówie TYLKO o systemie, nie porównuję was do terrorystów - to dla idiotów którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem żeby sobie oszczędzić pyskówki z debilami)

Gość gość
Pokarze Wam niewierzacym pewne porownanie. Spoleczenstwo mrowek na pewno nie ma pojecia o naszym istnieniu ich mozgi nie potrafia nas ogarnac i tego co czlowiek ogarnia, nie potrafia zrozumiec energii atomowej, magnetyzmu, chemii ani fizyki ich poziom rozwoju jest zbyt niski zeby to zrozumiec. Teraz pomyslcie ze my ludzie jestesmy takimi mrowkami a Bog jest takim czlowiekiem. My ludzie nie potrafimy pojac czym jest Bog i jego mocy i jego umiejetnosci, jest istota przekraczajaca nasze pojecie i umiejetnosci poznania. Natomiast Wy niewierzacy probujecie pojac Boga przez pryzmat mozgu czlowieka. To tak jakby mrowka probowala pojac fizyke kwantowa.

Gość gość
pitolisz frazesy jak katecheta na rekolekcjach :P przerabiałam te ich wyuczone kawałki jak byłam młodsza ale to zwyczajne pranie mózgu nic więcej jak na pokazie garów albo pościeli :P

Gość gość
....i dodam jeszcze, że POKAŻĘ nie POKARZĘ, słownik sobie kup chyba, że to jakiś wymysł ateistów, a Bóg i namaszczeni wierzący są ponadto i słowniki to zuooo :P

No co wy, encyklik nie czytacie? Jak to?? encykliki!!! encykliki czytajcie! swoim dzieciom zamiast bajek na dobranoc również. Wszak tych wypocin inaczej traktować nie należy. ps. większość katoli biblii w ręku nie miała, a encykliki ma czytać hahha gość 10:12 mi poprawił humor

Gość gośćula
syn był chyba w 4 podsawówki ,nie pamiętam ,mniejsza z tym ,ważne że dostał banie i uwagę o pyskowanie bo z przyrody bnapisał że człowieka stworzył bóg i zrobił raban w klasie ,bo siosta mówiła co innego i nawet dostał 5 za rysunek bozi nad dzidziusiem. Teraz jest w gimnazjum i na religie nie chodzi bo nie chce,ja nie naciskałam ,dałam wolny wybór.

Gość gość
Trudno, żeby ludzie wierzący uczyli antykoncepcji. Natomiast sam fakt poczęcia nie jest sprzeczny z faktem stworzenia. Trzeba to odpowiednio tłumaczyć.

Gość gość sowa
Odezwali sie ci co na swieta ubieraja choinkę jedza wspolna kolacje daja sobie prezenty och magia. I czychaja na wszystkie wolne dni świąteczne koscielne oczywiście zeby na dzialce trawe wykosic ,i wykonac inne czynnosci na które w tyg czasu nie maja!Boga nie ma wg was tylko na swieta wszystko ma byc magiczne!o a 1 listopada biegacie jak na rewie mody ze zniczami na groby bliskich-dalej mowicie ze boga nie ma!

Gość gość
" gość dziś ....i dodam jeszcze, że POKAŻĘ nie POKARZĘ, słownik sobie kup chyba, że to jakiś wymysł ateistów, a Bóg i namaszczeni wierzący są ponadto i słowniki to zuooo jezyk.gif " samam sobie kup slownik polonistko za dyche, bo w wyrazeniu "chyba ze" przecinek stawia sie przed "chyba" a nie przed "ze". Najpierw sama sie naucz polskiego zanim innych bedziesz poprawiac.

Gość gość
Gość sowa, zamiast psioczyć na to, że niewierzący malują jajka, ubierają choinkę, dają sobie prezenty i idą na groby POCZYTAJ niedouczona katolko skąd się te zwyczaje wzięły i czy RZECZYWIŚCIE są to stricte katolickie zwyczaje, bo według mojej wiedzy są one pogańskiego pochodzenia.

Gość gość
gość sowa dziś Odezwali sie ci co na swieta ubieraja choinkę jedza wspolna kolacje daja sobie prezenty och magia. I czychaja na wszystkie wolne dni świąteczne koscielne oczywiście zeby na dzialce trawe wykosic ,i wykonac inne czynnosci na które w tyg czasu nie maja!Boga nie ma wg was tylko na swieta wszystko ma byc magiczne!o a 1 listopada biegacie jak na rewie mody ze zniczami na groby bliskich-dalej mowicie ze boga nie ma! x no i wolno nam, bo jesteśmy wolni, jak chcemy to sobie jeszcze na wigilię palmy wielkanocne ustawię :P hipokryci to wy katole! Wyzywacie nas, że sobie przywłaszczamy choinkę hahaha te wszystkie święta, choinka, jajka na Wielkanoc łącznie ze świętem zmarłych wywodzą się z pogaństwa tylko kościół sobie to zapożyczył żeby przyciągnąć lud! Skoro tak pilnujesz tradycji i kanonów wiary ganiąc nas za choinkę i swięta które niesłusznie urządzamy to pewnie seksu przed ślubem też nie uznajesz, nie uprawiałaś i środków anty też nie używasz :P hahahaha juz to widzę :D I jescze jedno hipokrytko debilna skoro tak pilnujesz co do czego

Gość rferffe
Co ja myślę o takich ludziach? To samo co o tych którzy z trudnością używają języka ojczystego, wiążą czerwone kokardki na wózkach i ogólnie trudno się z nimi porozumieć, podobnie jak z szympansami.