Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mężczyźni, nie wszystko kręci się wokół Was

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio widuję (i niestety również słyszę) coraz więcej narzekań mężczyzn na to co kobiety robią ze swoim wyglądem. "Czemu noszą płaskie buty", "czemu noszą/nie noszą legginsów", "czemu noszą kwiatki", "czemu robią sobie tatuaże", "czemu farbują/ścinają włosy", "czemu noszą luźne ubrania". I zawsze argumentem jest to, że dla "mężczyzn" (tzn. autora wypowiedzi i kilku jego znajomych) to jest nieatrakcyjne. Czy wam się naprawdę wydaje, że jak kobieta rano wstaje i zakłada buty i luźną bluzkę to robi to z myślą o was, anonimowych ludziach na ulicy których minie i nawet nie zauważy? Temat powtórzyłam, bo przez przypadek dodałam go w złym dziale.

Gość gość
ok, jak niby kobiety robią to dla siebie to po co? Zatuszowanie kompleksów związanych z własnym wyglądem? A jak nawet to znowu po co? By czuć się atrakcyjniejszą niż się jest? No a jak tak to atrakcyjniejszą dla kogo? :)

Gość gość
Każdy ma swoją wizję piękna więc bardzo możliwe, że ubierają się i malują po to, żeby pasować do tej swojej wizji. Mogą też chcieć się podobać konkretnemu mężczyźnie...albo kompletne combo! Mogą chcieć się podobać sobie i poznają mężczyznę któremu to się podoba! W każdym razie jeżeli mijasz na ulicy kobiety które Ci się nie podobają to nie zakładaj z góry, że one chcą Ci się podobać. Poczytaj temat o tatuażach który był wczoraj albo któryś o "balerinkach". Najczęstszy argument jaki kobiety podobają dlaczego coś zrobiły z wyglądem to "bo mi tak pasowało".

Ale myślisz że mężczyźni tak myślą? Myślę że prawdziwi mężczyźni wolą kobiety ktore robią wiecej dla siebie niż dla kogoś, bo to zmniejsza ryzyko trafienia kobiety-bluszcza

Gość gość
Myślę, że mężczyźni mówiący w ten sposób tak myślą.

Gość gość
W każdym razie jeżeli mijasz na ulicy kobiety które Ci się nie podobają to nie zakładaj z góry, że one chcą Ci się podobać. x oczywiste, że nie każdej to dotyczy, ale nie są wyjątkami kobiety wśród tych które jednak chcą się mężczyznom podobać, NIE UOGÓLNIAJ ! Nie maluj świata kobiet i mężczyzn kolorami, które widzisz tylko ty sama :D

Gość gość
Czy ja gdzieś powiedziałam, że nie ma takich kobiet? Pewnie są i one robią wszystko żeby pasować do ogólnie przyjętych standardów piękna. Mówię tylko o sytuacji kiedyś faceci zakładają tematy albo komentują wygląd kobiet na ulicy zastanawiając się czemu ta kobieta ma na sobie coś co im się akurat nie podoba.

Gość gość
pewnie zdziwiłabyś się a może i nie, ale to częściej kobiety komentują wygląd innych kobiet, bo tak naprawdę faceci nie muszą tego robić, tzn. komentować jak ta czy inna wygląda, ponieważ gdy facetowi kobieta się podoba to na pewno nie będzie dążyłby nietaktem ją urazić, i pominie ten temat, natomiast gdy kobieta nie podoba się facetowi to zwyczajnie zignoruje nie tylko jej wygląd ale i ją samą :)

Gość gość
Potem wróci do domu i założy temat na kobiecym forum "kobiety, czemu nosicie balerniki?! wyglądacie obrzydliwe!" :D Tak, kobiety są wredne dla innych kobiet, ale to inny temat - jak masz ochotę o tym pogadać to załóż oddzielny topic.

No ale po co farbują włosy skoro młodej dziewczynie nie potrzeba czegoś takiego bo młodość ją wystarczająco zdobi. Tutaj jest krytyka uzasadniona. O tatuażach to nawet nie wspominając jakie to okropne.

Gość gość
92 - o tym właśnie mówię :) To Twoje zdanie, kobiecie mogą się podobać tatuaże i włosy w innym kolorze niż jej naturalny, co Tobie do tego?

Gość gość
mężczyźni mają ten problem, że dorastają w przekonaniu, że świat chce się do nich dostosować. Potem ciężko im przełknąć prawdę.

Gość gość
Prawdziwi mężczyźni wolą kobiety, które myślą o sobie i dla siebie też się stroją ;)

Gość gość
A myślałem, że wszystko się kręci w koło nas :( Sad

Gość gość
chcesz chusteczkę?

Gość gośćHeh
Chłop potęgą jest i basta

Gość gość
zwłaszcza ten obcy, co?

To cytat z Wesela "A bo chłop i ma coś z Piasta, coś z tych królów Piastów – wiele! bardzo wiele, wiele z Piasta; chłop potęgą jest i basta”

Gość gość
Chłop z 'Wesela' to warstwa społeczna - nie szlachcic ani mieszczanin, cieniutka mózgownico.

Gość gość
Niektórzy mężczyźni myślą, że kobiety (wszystkie, bez wyjątku, nawet te które ich nie znają!) chcą im się podobać