Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy!Jak długo może trwać nadłuższy rotawirus?

Polecane posty

Gość gość

Weźcie mi powiedzcie bo ja dostaje już regularnego kręćka Wszyscy mamy już nerwicę z powodu przedszkolaka który jak choruje to miesiącami ... Aktualnie wymiotuje i ma biegunki oraz ropne zapalenie uszu które leczone jest antybiotykiem. Obłęd!

Gość gość
2 tygodnie, 3 dni to niestety dotyczy adenowirusa itp. a skąd wiadomo, że to rota?

Gość gość
19:49 No właśnie, nie wiadomo, ale lekarze też nie wiedzą:( Dlatego taka rozstrojona nerwowo jestem... Normalnie się pognębiam z każdym dniem Niby były badania z krwi i moczu a mimo to sprawa nie jest oczywista... Już nie wiem co myśleć chyba stracę rozum

Gość gość
Czy na rotawirusa działa antybiotyk?

Gość gość
Najgorsze w tym wszystkim jest chyba to, że lekarze zrzucają całą odpowiedzialność na szpitale! Ja się do szpitala nie nadaję dziecko również. Ja zaczynam gryźć jeszcze na izbie przyjęć a dziecko dostaje ataku histerii na samo hasło szpital. Czy to znaczy że mamy umrzeć bo się nie nadajemy na takie testy? Przecież wystarczy podjąć leczenie ambulatoryjne. Przychodnie wraz z laboratorium mam na przeciw domu! Jakie badania jeszcze powinnam zrobić?

Gość gość
to może schowaj agresję do kieszeni i idź w końcu wylecz to dziecko

Gość gość
Nie dam rady. Leczę je, jednak nie wiedziałam że rota może trwać dwa tygodnie? Nie damy rady do szpitala-byłyśmy 5 razy i za 3 razami leczyłyśmy się miesiącami w domu z powikłań poszpitalnych -wiadomo że tam się łapie wszystko! Nie chcę! Nie mogę nam tego zafundować!

Gość gość
W domu dbam o dziecko karmię sałatkami owocami piekę zdrowo żywię Nie mam sumienia ! Gdyby w tym szpitalu chcieli nas leczyć i dać nam święty spokój oraz bezpieczeństwo to ok. Jednak nie po tym co przeszłyśmy!

Gość gość
No ok antybiotyk ale jak wymiotuje to albo antybiotyk w zastrzykach albo szpital. Moja miała 5 lub 6 dni biegunkę ze szpitala przywlekła. Radziłabym jednak zeby z dzieckiem do szpitala jechać.

Gość gość
No jak na razie antybiotyku nie zwymiotowała Mam jechać? Ona wie że jak zwymiotuje po lekach to waliza w rękę i jedziemy.

Gość gość
ile dziecko ma lat ?

Gość gość
kiedy zaczęłaś podawać antybiotyk i kiedy zaczęła wymiotować?

Gość gość
5lat podałam antybiotyk dziś bo znowu u lekarza byłam. W szpitalu kazali nie podawać, dopóki temperatura nie wystąpi powyżej 38- -To było w piątek! Wymioty i biegunki ma od środy a od czwartku nie ma już wysokich gorączek. Od wtorku miała takie po 49,9 gorączki przez dwa dni.

Gość gość
Na rotawirusa antybiotyk?:o sa testy na rota i adenowirusa z kalu. Zrobcie je i zrobcie posiew,moze to salmonella?

Gość gość
u mnie rota trwał 2 tygodnie, z czego najbardziej męczący był 1 tydzień, schudłam ok 8 kg. Powikłania miałam około 2 miesiące.

Gość gość
Dobrze zrobię. Jak ten posiew zrobię? Z czego to?

Gość gość
dziś Jakie miałaś powikłania po rotawirusie?

Gość gość
kochana, rota potwierdzi tylko badanie kału, krew i mocz owszem, nie zaszkodzą, ale tylko badanie kału wyjaśni jaki to wirus lekarze o tym nie wiedzą?

Gość gość
Ja już nie mam siły.

Gość gość
ale co nie masz siły, bez przesady, ja miałam dwoje chorych 2 tygodnie i siłę miałam i bez przesady z tymi szpitalami, jak trzeba to trzeba, wbrew pozorom dobry szpital nie zaszkodzi, a wyjaśni wszystkie niewiadome

Gość gość
no więc z powikłań to m.in. nadwrażliwość jelita, nie mogłam jeść nic innego niż gotowane

Gość gość
długo ta nadwrażliwość?