Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy!Jak długo może trwać nadłuższy rotawirus?

Polecane posty

Gość gość
Www.j.gs/4Xlw tyle w temacie

Gość gość
Nie wiem czy lekarze o tym wiedzą czy nie Ale jeśli któryś z nich kiedyś zbłąka się i tutaj zajrzy to niech wie że przez nich ludzie się rozwodzą i przez nich dzieci się porzuca i przez nich śliskie kocyki itp. rzeczy Bo na nich spoczywa przeogromna odpowiedzialność. To oni powinni posiadać ogromną wiedzę.

Gość gość
Ok 9 dni w tym 5 dni kroplowki i szpital :(

Gość gość
rotawirus czy temu podobno u nas bardzo krotko trwaja , 1 dxzien okropnych wymiotow, nastepnego juz znaczna poprawa. Natomiast w temacie zapalenia uszu. Moje 5 letnie dzieko mialo je przez miesiac! Makabra, zadne leki nie dzialaly. Dopiero hospitalizacja i bardzo silny antybiotyk pomogly. Tez mial przyostatim rzucie wymioty. Wylecz porzadnie uszy, po kazdym zapaleniu kontrola.

Gość gość
Mnie się wydaje że to równie dobrze może być reakcja na antybiotyk a nie rota-wirus. Proponuj***adania pod tym kątem.

Gość gość
Dlatego warto zrobic posiew kalu/wymaz z o***tu:da odpowiedz czy biegunka to efekt antybiotykoterapii(wyjalowienie przewodu pokarmowego)czy jakas bakteria,a test na rota i adenowirusa czy winny jest wirus. Musisz sie dowiedziec u siebie w laboratorium co masz przyniesc,czy probke kalu czy wymaz z o***tu bo w zaleznosci od laboratorium beda chcieli albo to albo to. Ale to jest rownoznaczne jedno z drugim,chodzi tylko o procedury. Dopoki dziecko nie jest porzadnie odwodnione i panujecie nad sytuacja to ok,ale w pewnych przypadkach to nie ma zmiluj sie i mimo jak bardzo szpitala nie lubicie to czasami to koniecznosc.

Gość gość
u nas rotawirus potwierdzony badaniami z kału trwał 10 dni.Pierwsze 2 dni to były same wymioty, póxniej doszła biegunka-też kilka dni. Gorączka najpierw była,później spadła,pod koniec jeszcze raz córka zagorączkowała.Najważniejszc to nawadniać-ja podaję cały czas orsalit, smectę, probiotyk i dieta marchew-ryż. I jak najwięcej do picia.