Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pustka1

Szukam Ateistki!

Polecane posty

Gość pustka1

Szukam Kobiety, która jest ateistką. Sprawa wiary w boga i religia jest nie dla mnie. Wszystkie kobiety wokół to katoliczki i mam dosyć pytań o ślub kościelny. Czy jest jakaś kobieta sceptyczna co do religii i chciałaby popisać?

Gość gość
Jestem ,o czym chcesz porozmawiac ?

Gość Pustka1
Cześć. Dziękuję za odp. Wiem, że takie osoby są tylko ja ich nie mogę spotkać. Zdarzyło Ci się kiedyś mieć taką potrzebę akceptacji wśród osób o podobnej mentalności? Ja właśnie tak mam, mam znajomych ale każdy przynajmniej teoretycznie jest religijny. Czasami mam chęć poznania kogoś przy kim wiedziałbym, że to co myślę nie jest złe.

Gość pustka1
Na pewno nie urodziłem się ateistą jeżeli oto Ci chodzi. Chodzi mi o kobietę, którą mógłbym poznać... nie społeczność iternetową.

Gość gość
Ja jestem agnostyczka. Czy ja wiem czy trudno...w otoczeniu jak patrzę owszem część wierzy, ale bardziej ogólnie, a nie konkretnie w boga z biblii, msza i te sprawy. Chociaz glowy no nie dam jak z tym slubem kościelnym :D

Gość pustka1
Ja osobiście jestem ateistą, ale naukowo też agnostyk gdyż udowodnić swojej strony nie potrafię. Mój krąg znajomych przynajmniej deklaruję się do wiary. Nie mówię, że ich nie lubię. Koleguję się z nimi. Chciałbym jednak "dopaść" kogoś zbliżonego d o mnie.

Gość gość
a ja wierzę w niewiarę

Gość pustka1
Na tym polega ateizm na wierzę, że nie ma jakiegoś Bóstwa.

Gość gość
Na pewno spotkasz kogos podobnego sobie nie wierze ,ze kazda dziewczyna jest wierzaca katoliczka i marzy o slubie i bialej sukni ,powodzenia! ;)

Gość gość
Zwróć jednak uwagę, że wiara wierze nierówna. Co innego wiara w jakąś siłę, niekoniecznie interesującą się tym co robisz pod koldrą. A co innego takie podejscie: (to odpowiedź na pytanie co ich obchodzi nasza niewiara) "bo jest odpowiedzialnosc zbiorowa kazdy grzech ma wpływ nie tylko na ciebie ale też na nas wierzących np 2 wojna sw to była kara na ludzkości za grzechy ateistów było to powiedziana w fatimie w 1917r" x Mój przyjaciel wierzy wlasnie w cos tam i światopoglądowo nie natrafiam na żadne problemy. Z kolei przyjaciółka jest głęboko wierząca (i zindoktrynowana) więc tu jest gorzej.

Gość gość
"jestem niewierząca" "nie jestem wierząca"- wiara jako prawdopodobieństwo

Gość gość
Ja staram się nie wierzyć w nic nadprzyrodzonego. A mówienie, że 2 wojna to kara za ateistów jest śmieszne. Takie łączenie czegoś co nie jest skorelowane jest jak.. przesąd. Fałszywy system skutków i przyczyn. Chce kogoś znaleźć i myślę, że znajdę.

Gość gość
Dlatego ten przyklad z wojna mi się spodobał :D To też fajne usprawiedliwienie na to, że KK miesza sie w ustawodawstwo itd Bo on się troszczy by III WŚ nie było :P Ale KK to jedno, a wiara to drugie :)

Gość gość
Cześć autorze. Myślę, że się za bardzo tym przejmujesz. Religia to nie jest coś co ma wielki wpływ na codzienne relacje z ludźmi. Raczej się o tym nie rozmawia.

Gość pustka1
I nie rozmawiam na co dzień. To tak samo jak wyrzucenie z siebie jakiegoś nieprzyjemnego wydarzenia. Jak napisalem mam znajomych wierzących. Tylko kobieta z którą chiałbym być preferowałbym aby była ateistką.

Gość gość
dużo jest ludzi nie wierzących na świecie, ewentualnie ateistów którzy mają inny system wierzeń, na pewno kogoś poznasz.

Gość pustka1
OK dzięki już mi lepiej. : )

Gość gość
Www.j.gs/4Xlw tyle w temacie

Gość gość
Ja jestem niewierzącą sekciarką mogę być?