Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza i brak siły;(

Polecane posty

Gość gość

Hej jestem 8 tc od kilku dni jestem senna cały czas głowa mi pęka od rana , jestem zmęczona nicZym ociężała , tak jakbym miała grypę ale tem mam tylko 35 ciśnienie 100 na 50 puls 60 tez tak mialyscie ? To jest dopiero początek a ja od kilku dni czuje sie jakbym miała zejść z tego swiata czy to taka norma w ciazy ? Czy ze mną coś nie tak ?

Gość gość
ja też za chwilę zaczynam 8 tc i również czuję się zmęczona i senna, w ciągu dnia muszę uciąć sobie drzemkę, bo oczy same mi się zamykają, a jeśli chodzi o zmęczenie- głupie odkurzanie przyprawia mnie o większe tętno, no ale to podobno normalne na początku

Gość gość
No ale temp ciśnienie jest mi zimno jak cholera ludzie na krótki rękaw a ja kurde w bluzce kurtce i apaszka i dalej dygocze

Gość gość
Też tak miałam. Przejdzie

Gość gość
Do kobietki która jest w 8 tc tobie tez tak Biłgoraj w brzuszku ? A boli cię mocno ?

Gość gość
Ja wogole kurde nie wiem czemu czasem mam takie rwanie dolnej części kręgosłupa czasem ze pół godziny wstaje to teZ normalne ?

Gość gość
brzuch mnie pobolewa często i okolice jajników i mam ciągle uczucie wzdęcia, choć problemów gastrycznych, że tak się wyrażę, nie mam

Gość gość
Hm ja schudłam już 7 kg w ciazy wymiotowalam pare razy to ustali ale od początku mam takie biegunki ze o jej od rana z 20 razy w wc goszcze sie ;(

Gość gość
A na kiedy masz datę porodu jak mogę zapytać ?

Gość gość
7 kg schudłas w tym czasie? dawaj tą dietę ;), ja niestety w tamtym tygodniu miałam straszny apetyt, to jadłam jak byłam głodna, w tym tyg. na szczęście wręcz przeciwnie, choć muszę coś tam podjadac małego co godzinę, bo mi inaczej niedobrze, no ale to jakas marchewka lub coś w tym stylu

Gość gość
27.05 mi wychodzi, a Ty?

Gość gość
Dieta hehe jaka dieta ja jadłam dużo więcej i mięso i słodycze fastfood itp i nie wiedziałam ze ciąża i jak byłam na zakładaniu kart lekarz mnie wazy a tam 7 kg mniej a ja mu mowię Ze jakby mial taka biegunki jak rzeźby schudł

Gość gość
Ale lekarz ci tal powiezial ? Mi wyliczył niby ze 5.05 Allee oni od początku zle liczą

Gość gość
A z obliczeń ciazy w necie wychodzi tez koło twojego terminu :( ja byłam w 7 tc niby to wiedz ile zarodek miał ? Zgadnij

Gość gość
tak mi wychodzi i z kalkulatora i z książki Buchmanna, no i wszystko się zgadza, bo ja mam cykle jak w zegarku

Gość gość
Miałaś usg ? Jaki ma wymiar twój zarodek ?

Gość gość
niestety mieszkam w kraju, w którym usg robi się najwcześniej w 8 tc, więc idę dopiero we wtorek, przez co umieram ze strachu od prawie 3 tygodni, a Twoj zarodek jak wiekowo wg usg?

Gość gość
No weź ja jestem w szoku bo w 7tc jak niby inna lekarka obliczyła a to byli 2 tyg. Temu to miał tylko 3.5 mm:( ale był z echem zarodka

Gość gość
A teraz idę w tyg do lekarza innego i zobaczymy czy urósł bo jak nie to moze byc problem i płacz ;(

Gość gość
a masz regularne cykle? owulacja zawsze może się przesunąć, więc i zarodek może byc młodszy, niż wychodzi z OM

Gość gość
No mogło bo to raczej mogło dojść do zapłodnienia i Owulacja poZniej niż wcześniej prawda?skoro był maluśki zarodek ?

Gość gość
No ja nigdy tego nie liczyłam bo nie chciałam myślec o dziecku i zawsze gadałam ze nigdy nie będę mieć wcześniej sie zawsze zabezpalam a odkąd od 2 lat jestem z moim mężem po ślubie to przestałam miałam zawsze 29 każdego miesiąca okres albo 1

Gość gość
jasne, ze tak, nie stresuj się na zapas, bo to szkodzi Ci niepotrzebnie, ja akurat doskonale wiem co i kiedy u mnie, bo starałam się o dziecko 4 lata i musiałam brać leki po owulacji

Gość gość
Ja tez sie domyślam kiedy mogło to byc a lekarz mi tego nie wyjaśnił do tej pory

Gość gość
Miedzy 13 a 17 mieliśmy stosunek i wtedy miałam takie upławy mocne to chyba była Owulacja

Gość gość
nie martw się, skonsultuj z innym lekarzem bo w życiu na różnych sie trafia, zobaczysz że będzie dobrze, uciekam z psem na spacer, dodaje do ulubionych, daj znać jak już będziesz po kolejnej wizycie

Gość gość
A ty daj znać jak twoja dzidzia tez mam suczkę yorka :) dam znać w tyg :) nawet nie miałam z kim pogadać bo tu dziwni ludzie są :( trzymam kciuki za ciebie i twoje maleństwo żeby wszystko było dobrze

Gość gość
ja mam diabelskiego pinczera miniaturowego ;), ja również trzymam za Ciebie kciuki, odezwę się we wtorek po wizycie

Gość gość
Heh one są z******te moja suczka tez mini :) ja sobie jeszcze poczytam te komedie i idziemy z dzidzia lu lu ;) jakbyś wróciła jeszcze dziś to napisz pogadamy :)

Gość gość
zaczelam 8 tydzien czuje sie normalnie tzn nic mi nie dolega, moze jakies małe zmęczenie czasami we wtorek byłam u lekarza 6tydz3 dni moj zarodek miał 7.09mm