Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy opłaca się kupować drogie buty do ślubu?

Polecane posty

Gość gość
Nie kup tanie i idź jak wieśniara

Gość gość
W ogóle się nie opłaca kupować takich typowych ślubnych białych butów z dodatkami koronek i świecidełek. Jakbym miała kupowac buty to wybrałabym kolor beżowy, ecru albo pudrowy róż. Takie kolory można potem z powodzeniem nosić na co dzień, a białe są do wyrzucenia i taka prawda...albo do odsprzedaży za marne grosze,bo przecież używane mało kto chce.

Gość gość
ale buty po weselu jak ktoś dużo tańczy to co z nich zostaje? są zdarte, but do białej sukni powinien być biały, takie ecru czy beże myślisz że później założysz? te nie są najgorsze, skromne i bez dodatków jakiś kwiatków czy czegoś

Gość gość
Akurat te buty z linka nie podobają mi się wcale więc nawet za darmo bym ich nie chciała, ale to rzecz gustu. Zasadnicza ich wada to owa ekoskóra czyli coś w czym poci się noga. Może miękkie i wygodne, ale po kilku godzinach w ruchu robi się klej pod stopami, że o smrodku już nie wspomnę. Sorry ale to dla mnie nie jest but na ślub i wesele. Jeśli chcesz inwestowac w drogie, ale ze prawdziwej cielęcej mega miękkiej skóry, to koszt jest kilkaset zł, nie każdemu się opłaca na jedno wydarzenie taką sumę wydać. Wygodną alternatywą są buty z satyny, dużo tańsze, całkiem ładne, stopa sie nie zapoci i nawet jak się będą nadawały do wyrzucenia po weselu, to nikomu nie będzie żal. Jakaś polska firma robi te satynki na zamówienie w różnych kolorach, jak sobie przypomnę nazwę to wrzucę linka.

Gość gość
nikt nie myśli o pocących się nogach w trakcie wesela jak cały jest zalany potem od tańczenia :) co Ty piszesz, że nogi tak cuchną zaraz jak się założy buta z ekoskóry ? przecież nikt na co dzień nie kupuje tylko i wyłącznie butów skórzanych, każdy ma jakieś tańsze i nie zawsze śmierdzą, pozatym nogi się myje, a jak komuś walą to już ma problem nie z butami tylko z nogami ...

Gość gość
niektórzy mają nawet problem z du...pą na weselu hehee

Gość gość
Popieram. Buty sa nieprzyszlosciowe. Osobiscie wybieram sie do oltarza i nie mam zamiaru kupowac bialych satynowych tandetnych slubnych ( i tylko slubnych) butow. Nie zalozysz ich nigdzie po weselu, choc widzialam juz wiele. Moim osobistym wyborem sa baleriny w kolorze bezu/cielistym. Skora- nie skora, rzecz gustu i portfela. Weszlam tu bo planuje kupic buty za 2tys zl. I nie znalazlam odpowiedzi. Uwazam ze slub to wazne wydarzenie i moge sobie pozwolic na wiecej, tymbardziej ze na sukni zaoszczedzialm szyjac na miare wymarzony model. Wiec jesli podobaja ci sie takie kup takie. Rzecz gustu, kazdy ma inny. Pozdrawiam

Gość gość
Ja uważam, że ogólnie nie ma sensu przepłącać, zarówno jeśli chodzi o uroczystości jak i życie codzienne. Wiadomo, my kobiety potrzebujemy często zmian i wiele rzeczy szybko przestaje nam się podobać ;) Sama kiedyś kupowałam ubrania drożej, a obecnie robię to taniej i jestem bardziej zadowolona, więcej gotówki w kieszeni ;) Ostatnio dzięki zachętom skorzystałam z allinside.pl i nie żałuję za pół darmo kupiłam fajne nowe buty ;) Jeśli się chce, to można znaleźć coś fajnego niedrogo ;)

Gość gość
To sobie kupuj tanie buty i przestań idiotko spamować forum reklamami. co do topiku: buty na slub kupiłabym w kolorze nude, bo mogłabym je później jeszcze ubrac. Przestańcie pieprzyć, że będą zdarte i brzydkie, jak buty są porzadne a ktoś umie w nich chodzić to nic im się nie stanie. idąc tym tokiem myślenia: na każde wesele, sylwestra czy inny bal, tez kupujesz buty jednorazowe bo tanczysz w nich całą noc i pożniej są tak zniszczone że wiecej ich nie ubeirzesz? :O Buty na własne wesele powinny być porządne, dobrze wyprofilowane, zeby w nich wytrzymać całą noc, a nie jak wieśniara o pólnocy potykać się o własne nogi, bo stopy tak spuchnięte że nie da się już wytrzymać.

Gość gość
To ja Wam odpowiem jeszcze inaczej. Ja miałam ślub w pażdzierniku i kupiłam skórzane białe gładkie buty. Takie idealnie dla mnie, wytanczylam w nich cała noc bez wczesniejszego zakładania i naprawde sa wygodne. Po weselu oddałam je do farbowania. Tak, właśnie. Skóre przecież można farbować. Wybrałam piękny ciemny brąz, bo najczęściej takie mam dodatki i wyglądają jak buty np w kolorach brązu z lasockiego. Dla mnie było to najlepsze rozwiązanie i polecam je innym.

Osobiście uważam że lepiej kupić ładne ale nie najdroższe buty. Wiadomo że buty do słubu zakłada się na tę szczeólną okazje a później to już różnie bywa dlatego nie warto tracić fortuny. A nawet w tańszych może,y wyglądać olśniewająco . Pozdrawiam

Gość gość
Swoje buty wynalazłam na stronie http://butyslubne.com.pl/ Trochę moje kupowanie butów było w bólach, bo nigdzie nie mogłam trafić na swój rozmiar, ani ten fason i kolor co chciałam. Także ten sklep mnie trochę uratował.

Moim zdaniem rownież warto bo jest to inwestycja na dłuzej i w takich butach zwykle się jednak chodzi. Dobrym wyborem będą klasyczne oxfordy. . Występuje z nakładanym podnoskiem lub bez niego – ten pierwszy wariant lepiej sprawdzi się dla osób o dużym rozmiarze stopy. Oxfordy odznaczają się prostym krojem i brakiem zdobień, są kwintesencją klasycznej elegancji. Jesli chodzi o kolor to jest to kwestia gustu jednak moim zdaniem lepsze będą te w kolorze ciemno brązowym z uwagi na to, ze nie sa tak bardzo oficjalne. 

Aktualnie sporo promocji na porządne obuwie tego typu jest w tym sklepie http://sklep.klasycznebuty.pl/oksfordy,103.html