Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy tez biegacie za swoimi niemowlakami zeby zjadly cos?

Polecane posty

Gość gość

Czy siedza i jedza? Fakt nie mam krzeselka do karmienia wiec maly je na kolanach czy kanapie i nie potrafi usiedziec to raczkuje tu to tam to stoi to sie bawi to oglada bajke a ja latam za nim z lyzka..ma 10m i w sumie ciezko z jedzeniem jego..niby je niby nie je..a ja sie martwie ze glodny ze chce wyjsc na spacer a bedzie glodny..eh czy tylko ja tak mam? Dodam ze jest na piersi i cyc jest ponad wszystko

Gość gość
Ja biegam za swoim 5 latkiem by coś zjadł B-P

Gość gość
stary koń na cycu :O Feeeeeeee. Dzieciak ucieka bo wie, ze może robić co chce a i tak z głodu nie polegnie bo mamusia dopchnie mu cyca. Nic się dzieciakowi nie stanie jak raz się przegłodzi. Raz za nim nie polecisz i następny posiłek wpierdzieli siedząc na dupsku. Kolejna nawiedzona mamuśka, której żarło przysłoniło cały świat :O

Gość gość
Moja córka ma rok i ostatnio obraziła sie na zupe. Chce jeśc tylko mięso (uwielbia gulasz z kaszą i marchewką) nie karmie jej piersią , mleko pije tylko kolo 4 rano raz na dobe z butli. Kasza tak średnio jj wchodzi. ładnie je jogurt. Czasem jak już mam dosc zagadywania i marudzenia też włączam mini mini na 10 minut. Wogóle je tak: 4 rano 150mm plus 1/3 lyzeczki kaszki-wypija całe 7/8-muesli hippa na krowim mleku, zjada zwykle zagadywana lub z bajką 12-obiad ,jak dużo mięsa zjada sama jak zupa to albo się namęczę albo dam bajke 15 -jogurcik babydreama zjada ładnie 17-kisiel, lub jakiś owoc lub kanapka, zjada ładnie 20-kasza 150ml wody plus 5-6 łyzek (ile tam na opakowaniu) zjada różnie ale pilnuje aby zjadla wszystko bo jak nie to budzi sie kolo 2.30 na mleko:O o tej porze zwykle mąż ją zagaduje i robi z siebie głupka żeby zjadła:D Nie jest zle z wagą bo ma aż 11.700 (90/97 centyl) ale wzrostu ma 81,5cm czyli poza 97 centylem.

nie dziw się, że musisz biegać z jedzeniem za dzieckiem, skoro ono głodne nie jest bo "cyc ponad wszystko"

Gość gość
Nigdy nie biegałam za dzieckiem by coś zjadło. Nie chce, nie je. Zje potem i tyle.

Gość gość
następna nawiedzona roczniakowi butlę nad ranem podaje :O Dajcie się tym dzieciakom wyspać, niech im układ pokarmowy trochę odpocznie a nie futrujecie je nieustannie :O

Gość malinoowka
moj ma 8.5 mca i nigdy za nim nie biegalam. zawsze jak sadzam go do fotelika wie ze bedzie jedzenie- obojetnie czy obiad czy flips czy kawalek jablka. Bajek jeszcze nie oglada, ale jesli gra tv to i tak wylaczam zeby nic go nie rozpraszalo, zabawki odkladam na bok bo jak jedzenie to nie zabawa. Jak skonczy to idzie bawic sie dalej. Tylko ze moj nie byl zbyt wybredny od samego poczatku wiec nie wiem jakby to podzialalo na niejadka.

Gość Ołowiany ponton powietrzny
Siada do krzesełka to może chcieć uciekać, ale nie ucieknie :)

Gość gość
Ta od rocznego dziecka co je mleko w butelce Idiotko ja nie oceniam jak ty karmisz. Moja córka jak je o 20 to potem dopiero po 4. Co daje ponad 8 godzin bez jedzenia. To sie nazywa przespana noc jełopko i niestety jak jej nie dam mleka do bedzie wyla do 7 z przerwami 10 minutowymi. Nic nie poradze ze z niekapka sie krztusi. W dzień pije wode i herbate z kubka jak dorośli. Jak bedzie gotowa spac 12 godzin bez jedzenia to sama przestanie sie budzic.

Gość olamonolablus
moj ma 11 miesiecy i od kiedy pamiętam to chyba 2 razy odmówił jedzenia, tzn w trakcie posiłku, wiec chyba sie najadł. Ale sadzam w krzesełku i je, nie wyrywa się, czasem sie rozgląda, a to za psem, a to w tv ale ogólnie to nigdy nie biegałam za nim żeby zjadł.

Gość gość
malinówka- moja córka do 11 miesiąca wszystko zjadla:P:P teraz nawet na jajka sie obraziła :P przechodzą tylko w zupie

Gość gość
nie, nie biegam moj synek ma ponad rok, siada do krzeselka i jemy. Zazwyczaj walczy o uwage, zeby mu cos dac do zabawy w tym czasie ale nie daje. Nauczyl sie kiwac glowa jak juz ma dosc, wtedy koniec jedzenia.

Gość lejlana
To bardzo dobrze, ze na piersi. Teraz są takie czasy, ze niestety karmienie piersią jest czymś, czego powinno się wstydzić a propagują to takie, którym szkoda cycków na karmienie. nie wiem czy wiedzą, ze matczyny pokarm jest jak szczepionka przed chorobami. Co do uciekania przed jedzeniem, faktycznie brak krzesełka jest duzym problem. Dziecko jest rozkojarzone, chce się bawić a nie jesc. Gdybys wsadzila go do krzeselka, to skupilby sie tylko na jedzeniu a nie na zabawie.

Gość gość
Sorry, dla mnie chore jest bieganie za dzieckiem, moja miała powiedziane że jemy i tyle, miała siedzieć, jak się wiercila to jej tlumaczylam albo sadzalan ja prosto i jadła,. A moja znajoma syna za kanapą karmi ładnie, chore

Gość gość
Taaaaa, normalne to jest jak dziecko zje kolację a później śniadanie a nie dzierży jakąś butelczynę o 4 nad ranem :D A czasami jeszcze o 2. A później będziesz płakać, że dzieciak ma czarne kły :D To ty jesteś kompletnym debilem bo nie potrafisz normalnego jadłospisu dzieciakowi zaplanować :D

Gość gość
I nie wierz, ze jak będzie gotowa spać 12 godzin bez żarcia to przestanie się budzić. Ona już jest gotowa tylko ma jakieś idiotyczne nawyki pielęgnowane przez matkę wszystkowiedzącą kretynkę :D

Gość gość
11:48 Dostałaś medal za karmienie cycusiem do samoodstawienia? Naturalna szczepionka, lepiej rozwinięty mózg i w ogóle gwarancja dziecka idealnego. Cyc dobry na wszystko :O

Gość gość
Jakoś moja pediatra ma inne zdanie. Moja córka ma prawo jeśc o 4 czy i sie podoba czy nie bo to normalne, poczytaj sobie co to jest przespana noc.Tobie hooooj do tego. I sorry moje dziecko ma jadłospis jak 95% innych dzieci z tego co czytałam na forach. i tak tak te jakieś 80% pije mleko nad ranem.

Gość gość
Dodam że mam też starszych dwoje dzieci przedszkolak i szkolniak i jedno i drugie piło mleko do 14 miesięcy - jakoś zęby mają zdrowe. Wyrosły z nich nawet bym powiedziała chudzielce. Za to ty udajesz mądrą a widac mało wiesz o żywieniu. Pewnie jestes nawiedzoną straczką staraczką która wchodzi tu z frustracji i udziela sie na tematech ją nie dotyczących-wypad wieśniaro "idz sie poprzytulac i robic świece żeby ci żołniezyki nie wypadły" WON.

Gość gość
Świetne statystyki prowadzisz:D Wierzę ci na słowo, że są prawdziwe :D W takim bądź razie jesteś głupia jak 80 a nawet 95% innych internautek :)

Gość gość
roczniak w nocy je?:-o

Gość gość
11;55 a Ty zalujesz i sie wyzywasz bo sama nie moglas karmic? cipo glupia

Gość gość
Ja akurat karmiłam. Ale nie takiego byka starego :O I nie oczekuję medalu za to, ze dałam dzieciątku ten cudowny płyn :D

Gość gość
Moj jak mial rok tez pil mleko nad ranem i nie widze w tym nic zlego. 5 rano to juz ranek,ludzie wstaja do pracy. A ze jeszcze lubil podespac to ok. Tresowac dzieciaka nie mialam zamiaru.za 1,5-2 miesiace sam odrzucil to poranne jedzenie. Jak byl gotowy. Teraz ganiam z jedzeniem ale je bez problemu. Po prostu nie usiedzi na miejscu. Moje dziecko,moja sprawa,nie zale sie i jest mi z tym dobrze. Przyjdzie pora to usiedzi. Nie mam parcia na ustawianie dziecka do pionu do narodzin(nie branie na rece jak placze,nie chce jesc to nie,zje jak zglodnieje,itp). Wychowuje jak mi pasuje i robie tak bysmy wszyscy byli zadowoleni:)

Gość gość
Ty od roczniaka- zmień może pediatrę bo ten twój kiepsko zna się na rzeczy

Gość ewcia26l
moim skromnym zdaniem i doswiadzceniem większym niż skromne. Faktycznie jak dziecko nauczy sie podawac mleko w nocy albo nawet o tej 4 czy 5 to ono potem bedzie sie budzilo, a po co ? Ja swoje tak przetrzymalam chyba ok 2 tygodni bez porannego jedzenia (godz 5), oczywiscie wstawal poplakiwal, ale dawalm smoczka i mialam spokoj do 8. Potem oczywiscie sniadanie o normalnej porze ale nigdy tak wczesnie, przeciez nie umrze z glodu, nie ma sie co martwic.

Gość gość
A kto tu mówi o ustawianiu dzieciaka do pionu? JA tez brałam moje dziecko na ręcę jak płakało. Ale nie biegam za nim jak idiotka żeby wcisnąć mu łyżkę zupy. Pomijając to, że nie jest to fajne z punktu widzenia wychowawczego to jeszcze zastanówcie się, co to za idiotyczne nawyki żywieniowe dzieciakom wdrażacie. Człowiek powinien usiąść spokojnie, zjeść powoli a nie wciągać pożywienie w wiecznym biegu. Zdrowe to to na pewno nie jest

Gość gość
Za niemowlakiem nie biegałam! Siedziała w swoim foteliku mając 10 miesięcy i jadła łyżką zupę jażynową sama! Zero brudu śliniak prawie czysty! Teraz ma 5 lat jest mega obsrańcem małym! Biegam za nią leje jej się po spodniach po koszulce! M a s a k r a

Gość nunj
ale czy ktos oczekuje za to jakis medal, o ktorym sama ciagle wspominasz? Mniej reklam ogladaj i tv bo ci sieczke z mozgu robia i wierzysz w jakies brednie, ze karmienie dziecka nawet rocznego jest złe. Matka niech karmi ile chce, jej sprawa. Dziecko nazwane starym bykiem to takie, ktore ma ok2,5 roku i dalej na piersi ale nie roczne.