Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miłosniczki aborcji co wy na to?

Polecane posty

Gość gość
przecież to zwykły glut, ja zabijesz rybę to filet też się czasem rusza na blacie wielkie mi rzeczy, to wcale nie znaczy że filet jest żywą myśląca rybą:) do tego oblesnie wyglądający glut to wygląda powinni od razu wrzucić do kwasu albo spalić

Gość ja usunelam 2 razy
i nie zaluje, filmik tez wrazenia na mnie nie robi. I obecnie mam dziec****isze zanim zaczniecie mi zyczyc bezplodnosci:D

Gość gość
a nie mogłas urodzic i potem zabić i następne urodzić

Gość usunęłam 3 razy
a ja usunęłam 3 razy i teraz mam trójkę dzieci w odpowiedniej dla mnie sytuacji, jeśli zajdę mimo stosowania antykoncepcji raz kolejny to usunę kolejny raz

Gość ja usunelam 2 razy
nie, nie moglam najpierw urodzic, bo nie mialam ochoty paradowac z brzuchem. jeszcze jakies pytania?

Gość gość
Chwalisz sie czy zalisz? Nikogo to nie interesuje.

Gość ja usunelam 2 razy
chwale a co zabronisz?

Gość gość
Ale to maleństwo rączkami rusza .... jego rączki nigdy nie przytula mamy .... ja jestem za aborcja ale tylko do około 6 tc wtedy gdy nie ma jeszcze takiego dziecka :-(

"ja jestem za aborcja ale tylko do około 6 tc wtedy gdy nie ma jeszcze takiego dziecka smutas.gif" To może zdecydujcie się wreszcie kiedy można mówić "dziecko". Bo podobno "dziecko" jest już od momentu zapłodnienia, a tu takie coś?

Gość gość
Popieram aborcję do 12 tygodznia ciąży.

Gość gość
17: 06 Chodzi o to ze powiedzmy ze w 5 tc czy 6 płód nie wygląda tj na wideo tym ... nie ważne czy powiem dziecko czy płód ... tu chodzi o stopień rozwoju .

Gość gość
A ja Popieram aborcje tj napisałam góra do 6 tc

Gość gość
Ponieważ po 12 tygodniu jest niebezpieczna dla kobiety, im większy płód tym większe ryzyka, a poza tym nie popieram kiedy mózg jest już wykształcony.

W 5/6 tygodniu nie wygląda tak jak w 12 tygodniu i tutaj się zgodzę. Ale cóż to za różnica, który tydzień skoro, według opinii pewnych środowisk, to istota ludzka od dnia zapłodnienia.

Gość gość
No skoro popieracie, to fajnie. To jest sprawa indywidualna.

Gość gość
w krajach zachodznich jest do 12 tygodnia w holandii nawet dalej. Ale to czy kobieta uznaje płód za dziecko to sprawa indywidualna.

Gość gość
komplikacje po aborcji sa nawet jak poroni sa i to psychiczne nawet

Gość gość
Dla CIebie dziwna logika, ale w krajach gdzie aborcja jest legalna, normalnie prawo mówi, że płód np po 12 tyg jest uznawany za dziecko. Ale cóż, dziwna logika... może zbyt trudna dla CIebie do pojęcia a nie dzinw. Bo skoro miliony ludzi ją pojmują a Ty nie to może z Toba coś nie tak

Każdy dokonuje swojego wyboru i nikt nie powinien oceniać postępowania drugiego człowieka.

Gość gość
po żadnej legalnej aborcji na żadanie nie stwierdzono dłuższych urazów psychocznych które magłyby chociaż prowadzić do lekkiej depresji

Gość gość
Ja powiem tak, aborcja to sprawa indywidualna, jeżeli ktoś ją popierą, bądź nie, ja to akceptuje. Najwięcej problemów z jej akceptacją jakk zauważyłam, mają polskie młode mamusie, które dziecko mają z wpadki. Nikt tak bardzo nie narzuca swojego zdania w tej sprawie jak one.

Nie napisałam, że nie pojmuję. Wszystko rozumiem. Tylko dziwi mnie, że różne środowiska mają tak sprzeczne zdanie na ten temat. Dla jednych płód od momentu zapłodnienia jest człowiekiem, dla innych od 12 tygodnia itd. A moje zdanie jest takie - to powinien być wybór kobiety, jej osobisty i nikogo nie powinno to interesować, a tym bardziej ludzie nie powinni oceniać, bo nie zawsze znane sa motywy.

Gość gość
a ja właśnie mam zabieg za kilka dni i ten film mi w żaden sposób zdania nie zmienia. zabieg i tak go wykonam,byłam i jestem w pełni świadoma jak to może wyglądać. w sumie to dobrze, że film jest pokazany jedni może wykonają, drudzy nie, przez niego, lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć pozdrawiam :)

Gość gość
Młode mamy kochają swoje dzieci z wpadki ale one nigdy nie zapominają, że przez te dzieci ich młodość przeszła im koło nosa, że ominęło i omija ich wiele. Gdyby mogły to by wepchneły każdej bezdzietnej rówieśniczce po dziecku do brzucha. DLatego też się tak burzą w sprawie aborcji.

Gość gość
Sory mialam 18 l jak urodziłam. I nie żałuję. Gdybym miała znowu decydować, urodzikabym !

Gość gość
Moze mi ktos wyjasnic jaki SENS ma ten filmik? Jaki przekaz? Ale fajnie szturcha tego gluta palcem, zeby jeszcze sie pokrecil :D Ryba jak jej sie leb odetnie tez jeszcze ogonem wali. Kura bez glowy biega po podworku a glut sie trzesie - jak galareta.