Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Housing benefit

Polecane posty

Gość gość

Czy nalezy sie samotnej osobie (bez dzieci, meza) zarabiajacej minimum w Londynie? Ucze sie i pracuje, dojazdy zajmuja mi tez sporo czasu. Ciezko jest :/ Jakies porady ?

Gość gość
No to wracaj do Polski jak cie nie stac na zycie tutaj, a nie patologie zaczynasz tworzyc.

Gość gość
Zarabiasz minimum i nie stac cie na pokoj jedynke? Szok, przeciez podobno jest tam bardzo dobrze jak pisza co poniektorzy. Tak wiec nie wiem kto tu sciemnia troche.

Gość gość
ludzie skonczcie hejtowac, tylko kto sie zna to niech pomoze!

Gość gość
Kto tu hejtuje bo ja jakos nie widze. Autorka przyjechala tutaj zyc normalnie czy pobierac benefity? Dlaczego ktos ma sie skladac na nia placac podatki?

Gość gość
Na mieszkanie będziesz dlugo czekać z racji tego źe jesteś bez dzieci. Poproś landlorda żeby na niby ci dał wypowiedzenie i idz do councilu i powiedz,że nie masz gdzie mieszkać,wtedy do 2tyg council da ci jakieś lokum.to sprawdzona metoda i działa. Ewentualnie złóż wniosek o income support.

Gość gość
wyprowadź się z Londynu. prosta rada. a nie jakieś krętactwo :O

Gość gość
Wiesz co? to straszne jest. chcesz housing benefit tak ot , bo ci sie nei chce innej roboty szukać? znajdź lepszą pracę!! Ja pracuję full time (30 godizn), mój mąż 40, mamy DZIECKO I NIE POBIERAMY HOUSING BENEFITU

Gość gość
przykro sie czyta takiego posta, bo wlasnie dlatego tak jestesmy coraz czesciej postrzegani na wyspie- ubogi krewny, ktory przyjezdza I wyciaga lape po kazda mozliwa zapomoge.

Gość gość
Skoro dają te benefity,to trzeba brać! Mi plamy na honorze nie robi prawie 1100 funtów benefitów,a taka kasa na ulicy nie leży. Wiec nie rozumiem waszego oburzenia.

Gość gość
To moja pierwsza praca tutaj, wiec jestem zadowolona, ze udalo mi sie znalezc. Obecnie mieszkam na wschodzie Londynu i codzienny dojazd to min.1,5 godz tylko w 1 strone, a niestety w poblizu pracy nie zamieszkam, bo pokoje jedynki sa po 170/tyg i wiecej. Pracuje od pon do sob 5h/dziennie, ok.30 godz tyg, stawka 6.50f/h brutto...Do tego nauka...

Gość gość
Autorko! Rada z 15:29 ,o tym pomyśl!

Gość gość
Ale czas na kafeterie to masz. Idz do pracy na wieksza ilosc godzin i sprawa rozwiazana. I nie rownaj poziomem do tych dziadow co biora benefity jak ten szmaciarz kilka postow wyzej.

Gość gość
Ty wyzej,tylko ten szmaciarz siedzi na tyłku w domu,a taki leszcz jak ty zapierdziela na benefity tego szmaciarza hahaha

Gość gość
ty szmaciarzu jeden nie ciesz sie tyle bo moze ci sie latwo skonczyc to siedzenie na d***e w domu i zycie z benefitow ty leniu pieprzony mam nadzieje ze zaczna odbierac benefity takim jak ty bo inni uczciwi ludzie pracuja ciezko na takich pasozytow

Gość gość
to wróć do Polski i nie pracuj na cudze benefity!

Gość gość
02:16 Nie śkończą sie :-) A ty idz już do pracy robić na moje benefity a nie na kafe siedzisz

Gość gość
Laska od 30 godz ktorej maz pracuje 40 tluku nie pobierasz bo pewnie ci sie nie nalezy moge sie zalozyc ze istnieje wiele malzenstw ktore pracujac tyle samo godzin za taka sama stawke nie pobiera tez zadnych benefitow na dzieci zadaj sobie teraz pytanie czy ty cokolwiek pobierasz... i nie tlumacz sie zaraz ze tylko ten co sie nalezy wszystkim nawet bogatym bo to debilny argument ;) bo jesli ci sie cos nalezy to nalezy ci sie bo masz do tego prawo a nie dlatego ze jedna idiotka z forum uwaza inaczej... ja nie biore zadnych benefitow jesli ty bierzesz cokolwiek na dziecko i gwarantuje ci to ustawa mam cie miec za smiecia? Idac tropem myslenia na tym forum? A sam mam sie miec za super obywatela co nie pobiera? Myslcie troche ludzie utopilibyscie rodaka w lyzce wody jakos nie widze tutaj tematow moi sasiedzi hindusi biora zasilki a maz pracuje na czarno... jak to sie nazywa zazdrosc zawisc?

Gość gość
Autorko mowisz, ze pracujesz 30 godzin za 6.50 brutto, to jest jakies 189 na reke tygodniowo.? Fake, nierealne za tyle w Londynie zyc.

Gość gość
Od 25 roku zycia mozna skladac o working tax credit jezeli sie kwalifikujesz to sobie zloz,no I housing benefit tez moze ci sie nalezec zloz to bedziesz wiedziala jak decyzje dostaniesz

Gość gość
Niiestety nie mam 25 lat.

Gość gość
Spróbuj Income Support-wydaje mi się ze spełniasz warunki,ale poczytaj o tym dokładniej.

Gość gość
Nie ty jedyny takie masz zycie..ale to twoj problem. Niestety rzad jeszcze nie wymyslil benefitow ,dla takich jak ty. Wobec prawa nie nalezy cic sie nic! Polecam sprawdzic czym sa benefity i dla kogo....a puzniej pytac!

Gość gość
@01:46 owszem moze sie starać np o dopłatę do czynszu, nawet jesli wynajmuje pokój i o WTC jesli ma 25 lat, ale to pisała, ze nie...

Gość gość
no to niech wróci do Polski i przyjedzie do UK jak skończy 25 lat

Gość gość
Income support mozna tylko pobierac jak sie ma brytyjskie obywatelstwo

Gość gość
10:33 dobry żart. ja jakoś nie mam brytyjskiego obywatelstwa i miałam income suport zanim znalazłam prace. weź nie pierdool takich bzdur LOL! A w sklepie chleb tez sprzedają tylko tym co maja brytyjskie obywatelstwo??

Gość gość
Jakos jestem tu 8 lat I income support nalezy sie osobom tylko z brytyjskim paszportem,wiem bo o to skladalam I mi odmowoli podajac ta wlasnie przyczyne,moze bylas na job seekers allowance

Gość gość
Income support jest dla pracujacych TYLKO 16 godzin tyg lub mniej !