Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w skali od 0 do 10 jak silny jest wasz instynkt macierzynski

Polecane posty

Gość gość

podajcie wiek ilosc potomstwa i w czym objawia się u was instynkt

Gość gość
25 lat, dzieci 0, nie planuję, nie znam pojecia instynkt macierzyński.

Gość gość
0. Nie mam dzieci i nie mam najmniejszej ochoty ich miec.

Gość gość
najgłupszy temat dnia zamykam

Gość gość
25 lat, 1-bo lubie tulic male wierzaki, brak dzieci, nie planuje

Gość gość
Nie nazwalabym tego instynktem, raczej swiadomą miloscią, dwoje dzieci . 10.

Gość gość
34l. 0 dzieci; daleko ponizej skali instynkt macierzynski

Gość gość
Ja do 30 roku życia nie miałam żadnego instynktu macierzyńskiego, dzieci lubiłam oglądać tylko na obrazkach. Mając 32 lata dalej nie specjalnie czułam potrzebę posiadania dziecka, ale jednak zdawałam sobie powoli sprawę, że jak obudzi się we mnie ten instynkt mając np. 40 lat , a miałabym wtedy problemy z zajściem w ciążę, tudzież większe szanse na urodzenie chorego dziecka, to zdecydowałam się na ciążę. Jak urodziłam syna, to nie widziałam i nadal nie widzę świata poza nim. Jest najpiękniejszym i najinteligentniejszym chłopcem jakiego znam :) Także okazuje się, że nie trzeba wcześniej czuć instynktu, on może narodzić się po urodzeniu dziecka. 1 dziecko, lat 3, więcej nie planuję z uwagi na niskie zarobki.

Gość gość
Nie wiem:( 5? 3? nigdy NIE MIAŁAM INSTYNKTU Teraz mam dziecko już 5rok przy którym czasami zasypiam i budzę się i to jest przyjemne Jednak te problemy zmagania się z trudnościami wychowywania na silnego zdrowego i mądrego człowieka -nie odnajduję się w tym-ciągnę to jak bym ciągnęła przyczepę-na siłę i z czystego obowiązku. Do 3 roku życia był laick-zabierałam dziecko na wycieczki niezależnie od pory roku. Potem poszło do przedszkola i od tamtej pory choruje i ja choruję razem z nim To nie jest tylko nieustanne siedzenie w domu -to nerwy zszargane do granic. Takie dziecko albo nie chce albo nie może jeść Nie chce albo nie może przyjmować leków To częste bywanie w szpitalach itd. To zdecydowanie nie jest życie! To męka!

Gość gość
-10 Nienawidzę tych małych sk*****eli

Gość gość
Ja też -10. Brrr...

Gość gość
Ja do 30 roku życia nie miałam żadnego instynktu macierzyńskiego, dzieci lubiłam oglądać tylko na obrazkach. Mając 32 lata dalej nie specjalnie czułam potrzebę posiadania dziecka, ale jednak zdawałam sobie powoli sprawę, że jak obudzi się we mnie ten instynkt mając np. 40 lat , a miałabym wtedy problemy z zajściem w ciążę, tudzież większe szanse na urodzenie chorego dziecka, to zdecydowałam się na ciążę. Jak urodziłam syna, to nie widziałam i nadal nie widzę świata poza nim. Jest najpiękniejszym i najinteligentniejszym chłopcem jakiego znam usmiech.gif Także okazuje się, że nie trzeba wcześniej czuć instynktu, on może narodzić się po urodzeniu dziecka. 1 dziecko, lat 3, więcej nie planuję z uwagi na niskie zarobki. xxx czy dziecko kochasz bardziej od faceta?

Gość gość
Glupie p.i.n.d.y .Ja jestem dziadkiem (50 ) i mój instynkt dziadkowski do 10 albo i więcej

Gość gość
23lata nie mam dzieci i ich nie lubię czyli instynkt 0

Gość Taki_jeden_964
-8 (minus) :)

Gość gość
jestem po prostu ciekawa, bo kobiety namawiają się nawzajem na dziecko, a przecież każda z nas jest inna....

Gość gość
Baby mają instynkt tylko w kwestii SWOJEGO dziecka! Inne dzieci mogą dla nich nie istnieć, taka prawda!

Gość gość
Baby mają instynkt tylko w kwestii SWOJEGO dziecka! Inne dzieci mogą dla nich nie istnieć, taka prawda! xx No i źle? Z nieistnieniem przesada - do obcych dzieci ma sie taki sam stosunek jak i do innych obcych ludzi - wiek nie gra roli, raczej to, czy sa sympatyczni/ne. Wiekszosc kobiet tak traktuje nie swoje dzieci - dla mnie to normalne. Swoja matke tez wolisz niz inne kobiety w jej wieku.

Gość gość
jestem po prostu ciekawa, bo kobiety namawiają się nawzajem na dziecko, a przecież każda z nas jest inna.... xx nigdy nie mialam instynktu, a swoje dzieci kocham na +10. Namawiaja na dzieci te kobiety, ktore juz dzieci maja, bo dopiero wtedy wiedza, ze instynktu mieć nie trzeba, zeby sie dziecmi cieszyć.

Gość gość
Instynkt kocierzyński. usmiech.gif 10/10. 20 lat, dwa koty, trzeci w drodze. usmiech.gif Żadnych dziec****echowiec.gif xx u mnie instynkt zwierzorzyński. Kazde zwierzę mnie rozczula. Dzieci lubie wylacznie te sympatyczne. Ale swoje kocham bardzo(wg mnie sa sympatyczne oczywiscie :) )

Gość gość
-15 w ogole tego nie odczuwam, zyje z dnia na dzien i p*********** ten temat, nie dalabym rady w temacie dziecka ani psychicznie ani finansowo w tej chwili

Gość gość
apominialam podac wieku... 33 l gość dziś -15 w ogole tego nie odczuwam, zyje z dnia na dzien i p*********** ten temat, nie dalabym rady w temacie dziecka ani psychicznie ani finansowo w tej chwili Tez mam kota

gość Oj, mnie też. :) Gdybym tylko miała odpowiednie warunki, założyłabym zwierzyniec.

Gość gość
to nie ma sensu, aby namawiac, bo ja myśle jednak, że uczucia do dziecka uczuciami, ale umiejetnosć bycia matką to co innego

Gość gość
Mam 28 lat, trójkę dzieci. Instynkt miałam przed pierwszym. To było coś jak potrzeba posiadania kogoś całkowicie zaleznego ode mnie. To był przejaw mego instynktu wtedy wynosił 10. Przed druga ciaza było odwrotnie. Instynktu ani potrzeby nie było. Powiem nawet ze to było 0. Druga ciaza przyszła bardzo naturalnie. Po prostu wiedziałam, ze nie skończę na jednym dziecku. Okazała sie ciaza blizniacza i wtedy dopiero wszelkie instynkty zanikać i pojawił sie paniczny strach. Przed niespaniem, przed wyciem niemowlaka, przed straszna zaleznoscia ich ode mnie. To czego nie mogłam sie doczekać przed pierwsza ciaza i co uważałam za takie cudne...przed druga ciaza mnie przerazalo. Juz wiedziałam czym to macierzyństwo pachnie. To jest zap*****l. Ale mam swoje dzieciaczki teraz najukochansze i mój instynkt wynosi na dzien dzisiejszy 100 ale dzieci nie planuje wiecej hahaha

Gość gość
"To było coś jak potrzeba posiadania kogoś całkowicie zaleznego ode mnie." "posiadania" "całkowicie zaleznego" brzmi jak wypowiedź psychopaty :/

Gość gość
też mi się to nie podoba 'posiadanie kogoś zależnego' to trochę dziwne u mnie to jest bardziej potrzeba opiekowania się