Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ancymonka22

ebay uk

Polecane posty

Gość ancymonka22

Sprzedalam przedmiot na ebay'u. Po otrzymaniu wplaty na paypal zaraz na nastepny dzien wyslalam paczke. Od tego czasu juz minely jakies 2 tygodnie a osoba paczki nie otrzymala i zada zwrotu pieniedzy. A ja tych pieniedzy jeszcze nie mam bo sa zablokowane... Nie rozumiem co z ta paczka?? Czy ktos ogarnia ten ebay i mi powie gdzie popelnilam blad??

Gość gość
jak wysłałaś paczką rejestrowana to przez internet możesz sprawdzic co się z nią stało.

Gość gość
Jezeli nie wyslalas przedmiotu przesylka rejestrowana, to nie jestes w stanie udowodnic, ze kupujacy ta paczke otrzymal. Tu popelnilas blad. Moze faktycznie jej nie otrzymal, a moze otrzymal i mu sie nie podoba i leci na niedostarczona przesylke. W sumie to nie wiadomo po co, bo mogl/mogla ci po prostu ta przesylke zwrocic (zgodnie z zasadami ebaya i tak musialabys oddac kase). Najpierw sproboj sie ogadac z kupujacym (przez ebay mail), a jesli nie pomoze to do resolution centre.

Gość malinoowka
Najlepiej jakbys miala jakis paragon z poczty czy od kuriera ktory udowadnialby ze jednak paczka zostala wyslana. Jesli nie masz totalnie nic oprocz swojego slowa, to obawiam sie ze Paypal zwroc****eniadze osobie kupujacej a Ty zostaniesz z niczym. Aha! no i nie oskarzajcie od razu tamtej osoby ze pewnie dostala paczke i sciemnia- mi tez kiedys zaginely dwie paczki wyslane Royal Mail wlasnie z ebaya, tyle ze dostalam replacement.

Gość ancymonka22
Czyli krotko mowiac zostalam z niczym...nic teraz nikomu nie udowodnie bo rachunku z poczty nie mam... i nic nie moge zrobic... trudno... czlowiek uczy sie na bledach.. nastepnym razem bede wiedziec co i jak... dzieki za pomoc :)

Gość gość
Jak mozesz nie mic paragonu z poczty, ze wyslalas poczke?...

Gość ancymonka22
paragon wyrzucilam, skad moglam wiedziec ze paczka moze zaginac, nigdy nie mialam problemow z poczta.... teraz juz bede wszystkie paragony zatrzymywac.... a czy oni nie bede mogli sprawdzic w systemie na poczcie co sie stalo z paczka? Jesli nie mam tracking number?