Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćZniesmaczonyBardzo

Czy mam sie wstydzic

Polecane posty

ze jadę na drogie wakacje? Mój maz od zawsze marzył o pojechaniu do Tajlandii, ogląda programy, czyta artykuły, no po prostu jest to jego marzenie zeby zwiedzić ten kraj. Odkladalismy pieniądze i postanowiliśmy przeznaczyć właśnie na Tajlandię. Wycieczka super 15 dni zwiedzanie i odpoczynek. Nic nikomu nie mówiłam, dopiero jak teściowa zaczęła dopytywac czemu nas nie będzie na jakiejś rodzinnej uroczystości to powiedzieliśmy, no i sie zaczęło, powiedziała o tym prawie całej rodzinie i teraz na każdym kroku są niemile docinki, komentarze, męża siostra nie odbiera ode mnie tel, ostatnio przy zwykłej rozmowie wykrzyczała mi ze jestesmy bogaczami i nic nie wiemy o prawdziwym zyciu :o kurczę tak mi przykro, spełnia sie męża marzenie, mnie tez zaraził ta Tajlandia i nie jestesmy bogaci , dwa lata odkladalismy na ten właśnie cel a innych tak w oczy kole. To co mam nie jechac bo męża siostra nie jeździ nawet nad morze? Czy my naprawdę jestesmy tacy źli ze jedziemy?

Gość gość
A co to za wazna uroczystosc rodzinna ktora przegapicie bedac na wycieczce?

40 rocznica ślubu tasciow. Teściowa wymyśliła sobie jakieś rubinowe gody i robi wielka fetę, prawie cała rodzine sprasza i nie może przeżyć ze nas nie będzie. Dodam tylko ze jak rezerwowalismy wycieczkę to nic nie wiedzieliśmy, odkąd jestem w rodzinie ani razu nic nie wyprawiali na swoją rocznice

Gość gość
zazdroszczą ci stąd dąsy nie tłumacz się, że odkładałaś i takie tam, nic im do tego, powiedz tylko ze wycieczkę zarezerwowałaś poł roku temu i nie możesz jej odwołać. nie przejmuj się, jedź i baw sie dobrze!

Gość gość
ciesz sie wycieczka i miej wszystkich gdzies :) u mnie siostra męża sie obraziła na nas bo kupiliśmy terenówkę (jak wogole smielismy ja kupic )a oni chcieli od nas pożyczyć pieniądze i wielka obraza a do tej pory wiszą nam kilka tysięcy .

Gość gośćZnismaczonyBardzo
Kurczę, tak sie cieszyliśmy na te wycieczkę, jedziemy z synem, od kilku msc sie u nas o niczym innym nie mówi. A tu pół rodziny sie dąsa, a zwłaszcza męża siostra, tak jak byśmy jej krzywdę robili tym wyjazdem :(

Gość gość
nie na temat, ale ile placicie za osobe?

Gość gość
przywieźcie im ekstra prezent na rocznice to przestaną kłapać

Nieco ponad 6 tys/os plus myśle ze trzeba będzie zabrać jeszcze conajmniej 1 tys/oś ze sobą bo to ponad dwa tyg, wiec wychodzi sporo

Gość gość
Przejdzie im my również byliśmy na wycieczce nie w Tajlandii ale blisko. Było super oczywiście były komentarze a po co jedziecie itd ale dziś już nikt nie pamięta a nam pozostały super wspomnienia. Byliśmy tam pół roku temu.

Gość gość
jedź i baw się dobrze z rodziną.Ich olej,zazdrość przemawia przez nich i tyle ;) nie tłumacz się bo nie ma komu ;)

Gość gość
A co Ty się dąsami męża siostry przejmujesz? Nie ukradłaś jej kasy na Waszą wymarzoną wycieczkę, ani nie zabraniasz jej jeździć nad morze. Teraz, to Ty się nadąsaj o to, że ona się dąsa. Mojego męża siostra też się na nas dąsała, bo jej bliźniaki zaczęły studia w naszym mieście i umyśliła sobie (bez uzgadniania z nami), że zamieszkają u nas bo mamy 4 pokoje. A z jakiej racji? Dopiero rok temu wyprowadził się do swojego mieszkania nasz syn po ślubie i nie chcemy, żeby ktoś z nami mieszkał, bo nie czulibyśmy sie swobodnie. Nawet chcieliśmy jej pomóc z tym mieszkaniem, (sąsiadka piętro niżej ma identyczne mieszkanie, mieszka sama i chętnie by sobie dorobiła wynajmując ze dwa pokoje), to nie chciała i dalej się dąsała. Ja naprawdę nie rozumiem niektórych. :O

Gość gość
Świetnie Autorko, zazdroszczę Ci,bo też bym chciała tak wyjechać gdzieś daleko i odetchnąć :)) Rodzinka sie nie przejmuj niestety taka mentalność Polaków,że obgadają jak komuś się lepiej powodzi i może sobie pozwolić na zagraniczne wyjazdy. Miłej podróży i pochwal się jakimś zdjęciem potem :)

Gość gość
Moja siostra wykrzyczala mi, ze sie madrze bo cala wyplate mam dla siebie. No mam, bo ciezko pracuje. A ona nigdy nie pracowala, ma dwoje dzieci i meza nieroba :/

Dzięki dziewczyny za posty. Naprawdę cieżko mi ogarnąć ich postawę, jestem w szoku normalnie jak mozna byc tak zawistnym, złościc sie ze jedziemy na wakacje. Aż troche ta radość z wyjazdu ze mnie uszla

Gość gość
Niestety typowi " polaczki" moje jest moje , twoje jest nasze . Dlaczego masz mieć coś extra , podziel się z rodzina . Jedz baw się , wspomnienia będziesz mieć do końca życia . A oni zawsze bedą zazdrośni . Moja matka kupiła z 15 lat temu nowa pralkę bosch , mówiła z ojcem zeby nikt nie widział bedą kłaść ubrania ( przykrywka z ubrań ), pech chciał jak przywieźli był kuzyn w odwiedzinach . Jak zobaczył jak ja wnieśli , i jak się dowiedział ile kosztuje , czerwony się zrobił na twarzy i powiedział : wynajęcie tyle pieniędzy na pralkę a ja pieniędzy niemam na zimowe opony i wk******** o n y wyszedł . biedny niebyl , 30 lat miał i nigdy nie pracował tak naprawdę , matka pieniądze mu dawała , i jego żona interesy robiła i go utrzymywała ( wtedy się rozwodzila bo dość Kenia miała )

Gość gość
Niestety typowi " polaczki" moje jest moje , twoje jest nasze . Dlaczego masz mieć coś extra , podziel się z rodzina . Jedz baw się , wspomnienia będziesz mieć do końca życia . A oni zawsze bedą zazdrośni . Moja matka kupiła z 15 lat temu nowa pralkę bosch , mówiła z ojcem zeby nikt nie widział bedą kłaść ubrania ( przykrywka z ubrań ), pech chciał jak przywieźli był kuzyn w odwiedzinach . Jak zobaczył jak ja wnieśli , i jak się dowiedział ile kosztuje , czerwony się zrobił na twarzy i powiedział : wynajęcie tyle pieniędzy na pralkę a ja pieniędzy niemam na zimowe opony i wk******** o n y wyszedł . biedny niebyl , 30 lat miał i nigdy nie pracował tak naprawdę , matka pieniądze mu dawała , i jego żona interesy robiła i go utrzymywała ( wtedy się rozwodzila bo dość Kenia miała )

Gość gość
trzeba było o tym nikomu nie mówić, wystarczyło powiedzieć ze jedziecie w góry

Gość gość
Dlaczego trzeba wszystko ukrywać ? Jak cię stać , nie ukradli . Pracowali , dlaczego w tym kraju jest ideologia , cierpienia i niepowodzenia . Jak ci się udaje cokolwiek to jesteś zły , ale jak nas 3 dzieci mieszkasz w kawalerem to walczysz z systemem . Dlaczego nikt nie widzi różnicy oni oszczędzali , a ( to tylko przykład ) rodzina z kawalerka nigdy nie próbowali losu odmienić ( lub czekali aż ktoś zapuka do drzwi i powie mam dla was super prace ) zeby coś mieć trzeba myśleć i się starać . Od siedzenia na zadku nic się niedostaje . Są zaradni , a " rodzina " im zazdrości .