Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 12 kg przy 78 cm dla pietnastomiesiecznego dziecka to duzo?

Polecane posty

Gość gość

pytanie jak w temacie

Gość gość
Nie. Waga jest dośc wysoka ale jeszcze w normie

Gość gość
Troche sporo orzy takim wzroscie ale w sumie ma 15 mc wiec jest spoko

Gość gość
Hmmm,porownujac do mojego synka,urodzonego 3950,ma teraz 88 cm i 13 kg.,12 kg wazyl jak mial 86 cm. Moj wyglada normlanie wiec twoj pewnie wyglada "dobrze";)

Gość gość
Nawet jeśli dużo to co z tego? Na wczasy odchudzające go wyślesz albo sama odchudzać będziesz?Pewnie jest na jakimś 75centylu.

Gość gość
nie ma co porownywac z innymi dziecmi, ale jak juz chcesz to moj synek ma 78cm, waga 9.3kg, waga urodzeniowa 4215g, wiek 8mcy. Jedyne co moge powiedziec to masz co podnosic :) u mnie przy 9 kilo rece odpadaja po 5 min ;)

Nie jestem tylko pewna czy moja waga nie oszukuje. Jeszcze miesiąc temu u lekarza ważyła 10900 .

I dodam, że je normalnie. Znam dzieci, które jedzą dużo więcej i to jedzenie typu parówki czy chipsy i są mniejsze :o

Gość gość
Moja córka ma 17 miesięcy i waży 12,5 kg. Wzrost 82 cm. Taki mały pulpecik z niej. A urodziła się drobna bo 2940 g i skąd ta waga jak ona nic za bardzo jeść nie chce.

Gość gość
A wzrost jak mierzony? Przez lekarza? Chyba nie "pod ścianą". Jakie ubranka nosi. Synek ma 14,5 nosi ubranka 80/86 ma 11 kg i wygląda "mocno", a morfologii i tak nie ma dobrej i próbujemy karmić go treściwiej.

Gość gość
Moja córa ma 16 miesięcy waży 13 kg a wzrost 86 cm. A ubranka muszę kupować na 98 lub nawet 104 tylko że rozmiar rozmiarowi nie równy. Do tego ma dużą stopę bo buty nosi 23. Albo tylko mi się wydaje że ma dużą stopę. A wasze smyki jaki noszą rozmiar buta ?

Gość gość
Chyba ci sie wydaje ze ma.duza stope:) moj 18 m ma jak pisalam wyzej 88 cm,13 kg, nr buta 23- 24. Tzn chodzi jeszcze w jednych jesiennych 23 ale drugie ma.24 i na zime kupione 24,to raczej tak z.tym zalecanym zapasem. Te. 23 to juz tak na styk. Ubranka nosi 92-98. To co zapinane w kroku to juz 98. Reszta jeszcze zalapie sie na 92- bluzeczki,sweterki,spodnie.

Gość gość
9200, 76cm (u lekarza). Jak pod ścianą go mierzyłam, to wyszło 72cm. Ma 11 mcy, wygląda dobrze, taki pucułowaty z lekko wydętym brzuszkiem ;) Ciuszki niektóre 68 są większe niż 80 więc to żaden wyznacznik. Ja nie wiem, jak oni te rozmiarówki robią, zawsze kupuję na oko.

Gość gość
Hehe moja córa też ma taki fajny wydęty brzuszek. I ja się śmieję że u niej najpierw idzie brzuszek a później ona :)

Gość gość
Mój ma 16 miesięcy, waży 10,3 kg, ubranka nosi 86/92 a rozmiar buta 21. Jak się urodził ważył 3040g.

Gość gość
Ło matko to co ja mam za dzieci ? ... Synek ma 22 miesiące i waży 18 kg a ubranka nosi 98/104 natomiast młodszy syn ma 8 miesięcy i waży 12 kg a ubranka 80/86. Jednak ani jeden ani drugi nie jest gruby ... taki "kawał chłopa" :)

Gość gość
Łał 12 kg u 8 miesięcznego dziecka . Masz co dźwigać. Moja córka ma 17 miesięcy i tyle waży i myślałam że za dużo jak na takie dziecko. :)

Gość gość
spaślak!!!! mój ma 90 cm i 11,5 kg i tak POWINNO wyglądać dziecko a nie spasione jak tuczeń...

Gość Esen
15 mc, 78cm, 10,800, stopa 21, ciuchy 80/86

Gość gość
11,5 kg przy 90 to chyba szkielet. Moj mial tyle przy 86 i chudzina byl.

Gość gość
Wcale nie szkielet. Moj ma dwa lata wazy 12 kg i ma 87 cm. Wygląda normalnie. Nie jest za chudy. Wracajac do tematu. Co wam da ze ktos napisze ze dziecko wazy duzo. Przeciez na diete dziecko nie przejdzie. Duzo zalezy tez od aktywnosci ,budowy i przemiany materii. Moj syn sporo je ale duzo biega i się. bawi. Szybko spala.

Gość gość
12 kg i 87 cm to nie 90 i 11,5. Moj ma 88cm i 13 kg dopiero od niedawna,bo ostatnio sie poprawil ale nadal jest z tych chudszych dzieci,wyglada normalnie. Ale do tej pory byla z niego chudzinka.

Mierzona przeze mnie pod ścianą i ważyłam się razem z nią, a potem bez niej i obliczyłam różnicę. Nie jestem pewna, czy ta waga trochę nie oszukała. Ubrania nosi 74/80/86 zależy od rozmiarówki. Buty nosi 21. My z mężem jesteśmy wysocy i szczupli, nie wiem po kim ona taka pulchna :(. Zaczyna mnie to martwić mimo, że lekarz nie widział w tym nic złego, jeszcze na rok powiedział, że jest niedożywiona, bo nie potroiła wagi urodzeniowej :-o

Córka też dużo biega, jest w ruchu cały czas, biega, tańczy , wspina sie po schodach . Może jakieś problemy z metabolizmem :(

Gość gość
Zobacz w siatkach centylowych a nie na kafe

Gość gość
Nie wiem co za ubranka kupujecie, pewnie zdarzają siębłędy, ale generalnie jak kupuję 80/86 to nie wracam do 74 :/

To okolo 75 centyla,, ale według mnie to za dużo :(