Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta smartfood a dieta allevo??

Polecane posty

Gość gość

Hej ! Chcialabym zaczac diete nisko kaloryczna ale nie wiem ktora wybrac :( stosowal ktos z was diete taka ? typowe produkty sa z serii smart food oraz allevo ktoras lepsza ? ktoras daje lwpsze efekty ?bardziej sycac? prosze o opinie

Gość gość
Ja schudlam na tej diecie 6 kg jest ok ,tylko mobotonia , ciagle to samo

Gość gość
Ja schudlam 4 kg w niecale 2 tygodnie na Smartfoodzie.. jadlam 4 posilki dziennie smartfood i jeden normalny w miarę dietetyczny pisiłek..np. ryż z kurczakiem na obiad.. wczytałam się trochę w ich stronę i oni w przeciwieńswie do allevo mają posiłki wysokobiałkowe, które najlepiej jeść po południu bo sa mało kaloryczne a sycące a zamienniki posiłków od rana.. bardziej kaloryczne ale witaminizowane i dajace dobrą dawkę energii od rana.. sie rozpisałam.. polecam w każdym razie..nie bylo mi trudno..niestety teraz znów przytyłam 2 kg ..a pisali żeby potem dla podtrzymania wagi jeden posilek zamieniac na smartfood..:)

Hej, trochę miałam wątpliwości co do tej diety..w siecici krążą różne opinie o Smartfood..ale po przeczytaniu składów stwierdziłam, że warto spróbować..na początku miałam wzdęcia po tych produktach bo organizm jakby się musiał przystosować..ale w chwili obecnej ważę 18kg mniej. więcej komentować nie muszę chyba:)

Gość gryzak
Czemu wzdęcia miałaś? W tym jest dużo błonnika? Wydawało mi się że w diecie z proszku nie będzie dużo składników odżywczych.

Gość Arleta1978
Miałam wzdęcia na początku..bo organizm musi się przystosować do podwyższonej ilości białka w diecie.. i chyab piłam za mało wody..ale potem już było git..pozdrawiam

Gość malwinka123
Stosowałam diętę smartfood i muszę przyznać, że efekty były zadowalające :) 3 tygodnie diety wystarczylo, by osiągnąć pożądane efekty. Do tego muszę zaznaczyć, że te produkty są zrobione z naturalnych skladników, zadnej chemii. Przyznam szczerze, że właśnie to mnie skloniło do sięgnięcia właśnie po te produkty. Dodatkowo są to produkty bardzo smaczne i wcale nie takie drogie jak na wysokobiałkową żywnośc. Zmieścisz się w 25 zł dziennie. Napisz, czy się zdecydowałaś :) pozdrawiam :)

Gość gość
ja myślę o zakupie batonów, fajnie mieć coś takiego po treningu na siłowni. jak smakuje ten karmelowy?;) nie będę miała ochotę rzucić się po nim na lodówkę?

Szczerze mówiąc karmelowy smakuje trochę podobnie do krówek. Chociaż moim zdaniem jest mnie słodki. Za to bardzo, bardzo syty (jak nie byłam mocno głoda nie byłam w stanie zjeść całego na raz).

Gość morfologia
W sumie smartfood oferuj***ardzo fajne przekąski. Ja zawsze przegryzam te batoniki po jakimś wysiłku, np. po bieganiu, albo po siłowni. Wtedy wiadomo - człowiek robi się bardziej głodny, a nie chce zjeść niczego niezdrowego. I te batoniki doskonale spełniają swoją funkcję.

Gość mniszek
Diety Allevo nie próbowałam, produkty smartfood owszem. Nie jest to dieta na której chcę być non stop ale świetnie się sprawdza jako jedzenie do pracy, gdy jestem na diecie. Jest liofilizowane - więc zdrowe, a syte bardzo :)

Gość Edermina
Zdarza mi się sięgać po Smartfood, szczególnie kiedy mam ochotę na coś słodkiego, deser czekoladowy, albo baton, smakują wspaniale, świetna alternatywa dla tradycyjnych słodyczy, jeśli jest się na diecie.

Gość gość44
w programie efektywnym pisze, że stosuje się go od 10-14 dni, któraś z was stosowała ten program dłużej ?

Gość gość
Ja stosowałam 3 tygodnie a potem przeszłam na dietę 4 posiłki smartfood i jeden inny, najcześciej śniadanie, ale tż starałam się dietetycznie.. jestem w świetnej formie po ciąży i dzięki tym posiłkom nie popadłam w depresję..a na to się zanosiło.. łącznie schudłam 12 kg. Z serca polecam :-)

Gość gość
A przez te trzy tygodnie tylko i wyłącznie Smartfood? Po jakim czasie od porodu?

Gość jedzonko12345
Czesc Wam :) kupiłam zestaw jedzenia smartfood na cały tydzien w cenie 180zl. Nie jestem gruba ani otyla osoba, po prostu siedzę w pracy 12 godzin dziennie a kiedy już zdarzy mi się jakiś dzień wolny to wstaje o 12.00 i pierwsza rzeczą jaką robię to dzwonie do chinczyka po jedzonko, napycham się do syta i zapijam to kawa z 3lyzeczkami cukru. Mam 21 lat, 160cm wzrostu i moja waga wynosi 57-59kg. Chce zrzucić jakieś 5 kg żebym z powrotem zaczęła się miescic w moje stare spodnie i żeby ubrania po prostu dobrze na mnie leżały i żebym się lepiej czuła i pozbyla się już trochę widocznych BOCZKOW. Dzisiaj mija mój pierwszy dzień z jedzeniem z saszetek ale po wyprobowaniu paru dan stwierdzam że myślałam że będzie o wiele gorzej. Póki co wiejski kociolek ciężko nazwać smacznym, przynajmniej dla mnie . Porcje dla mnie sa duże i bardzo sycace, z 5ciu posilkow nie dojadlam żadnego do konca. Plus 1,5 plynow, z rozpedu myślę że wypilam drugie tyle pierwszy raz w życiu. Dam znać pod koniec tygodnia czy coś mi to pomogło czy tylko wydalam pieniadze w bloto i się poddalam. Oczywiście będę to łączyć z prostymi cwiczeniami i jazda na rowerze . Pozdrawiam serdecznie buzka

Gość anixaa
i jak tam idzie?

Gość Poliate
Ja nie stosuję żadnej diety, ale bardzo często sięgam po koktajle, szczególnie na szybko po siłowni. Są rewelacyjne :)

Gość Ajoko
Ale mówisz o tych koktajlach Smartfoodu? Ja właśnie zastanawiam się, czy ich nie zakupić, bo od sierpnia zaczynam regularne treningi na siłowni, później zaraz do pracy, a fajnie byłoby coś przekąsić po, zregenerować i naładować akumulatory. Który smak najlepszy?:)

Gość jedzonko12345
Witam, pisałam jakiś czas temu że kupiłam zestaw za 180 zł . Niestety praktycznie nic z tego nie zjadłam bo nic mi nie smakowało oprócz koktajli i batonow. Reszta była dla mnie wielkim wyczynem żeby chociaż tego sprobowac. Wydaje mi się ze wszystkie przepisy wykonywalam poprawnie ale to nie na moje nerwy żeby jeść takie papki. Miałam schudnac 5 kg i schudłam ale od jazdy na rowerze. Polecam ! 15-20 km dziennie i nie trzeba wcinac papek. Moim zdaniem te 180 zł wyrzucilam w błoto ale może akurat komuś innemu to posmakuje. Rada z mojej strony ; najpierw iść do rossmana i kupić na sprobowanie 3 saszetki a później zamówić na internecie większą ilość . Pozdrawiam . Czesc!

Gość Domiddd
Stosuję właśnie smartfood 3 dzień i jestem bardzo zadowolona :) nawet smaczne są te posiłki :)

Gość goscolakjhgfdsa
Witam, Czy może mi ktoś pomóc. Od dwóch tygodni jestem na diecie smartfood. Jem dzienne"pudełko" a oprócz tego, fakt dodaje warzywa i owoce - może momentami trochę za dużo tych owoców, ale biorąc pod uwagę, że wcześniej zamiast owoców jadłam chipsy, to chyba to i tak cukces. Czuję się na diecie o niebo lepiej niż jedząc "syfy". Natomiast przytyłam w ciągu tych 2 tyg myślę, że blisko 2 kg. Teraz jeden dzień ważę 71.9, w innym 73.2, ostatnio 72.3. Jestem zrozpaczona. O co chodzi??

Gość gość
Jeśli chcesz schudnąć musisz brać pod uwagę bilans energetyczny. Owoce to sam cukier jeśli jesz ich dużo wcale nie schudniesz. Staraj się trzymać poniżej 1200 kcal przez jakiś czas to z pewnością schudniesz. Wystarczy sprawdzać kaloryczność poszczególnych produktów nawet owoców i zapisywać sobie codziennie. Nawet herbatę z pół łyżeczka cukru. Nadwaga nie bierze się z nikąd.

Gość gość
Witam, dziękuję za odpowiedź. Nie mniej jednak nie zajadam się owocami aż w takich ilościach. Licząc kalorie, przez ostatnie dwa tygodnie zawsze jem poniżej. Przed ropoczęciem smartfood, na pewno jadłam ponad 2000. Do niczego innego nie dodaję cukru. Mam 162 cm wzrostu i wagę 72?!? Waga od 2 tygodni zmienia się w zależności chyba jak leży od 72 do 73.2. Uważam, że to nie jest normalne. Tylko nie wiem co

Gość gość
W takiej sytuacji zrobiłabym chyba podstawowe badania, morfologia , cukier by sprawdzić czy wszystko jest ok, jeśli zjadasz poniżej 1200kcal i nie chudniesz to nie jest to kwestia diety. Może hormony? Może wkestia zatrzymania wody w organizmie? Skonsultowałabym sie z lekarzem na pewno, ja po ciąży schudłam 12 kg ze Smarfood, w pierwszym tygodniu 3 kg, aż się przestarszyłam, że za dużo a potem 1, 5 - 2 kg co tydzień. Trzymam kciuki za Ciebie :-)