Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dałbyście rocznemu dziecku trzydniowego pulpeta?

Polecane posty

Gość gość

Cholera, zostały mi ostatnie 3 sztuki, są dobre, próbowałam. Dałybyście czy jednak to jest nieświeże? :o

Gość gość
Lepiej nie ryzykuj. Dla Ciebienmoze dobre, ale brzuszek malego dziecka inaczej trawi. Moze nic sie nie stanie,ale po co sprawdzac :)

Gość gość
w zyciu, 3 dniowego klopsa moze zjesc najwyzej pies, nie dałabym nawet moim nastolatkom

Gość gość
Ee tam, bez przesady. Przecież trzymałaś pewnie w lodówce, mięso jest po obróbce, co się mogło stać przez 3 dni? :o Mi czasami zostaje np trochę rosołu i trzeciego dnia robię z niego pomidorówkę i też podaję 1.5 rocznemu synkowi. Nigdy nic się nie stało.

Gość gość
Pytasz na kafeterii? Przecież tutaj matki codziennie robią dwudaniowe obiady dla siebie plus dla dziecka osobno i codziennie pieką domowe ciasto i chleb. A Ty pytasz o 3 dniowego pulpeta?! O zgrozo!

Gość gość
sama bym nie zjadła.

Gość gość
co z tego że było w lodówce? już jakieś procesy psucia się miesa na pewno zostały zapoczątkowane, może jeszcze nie czuć ale może zaszkodzić.

Gość gość
ja bym też nie ryzykowała sam zjedz a dziecku zrób świeży obiad.

Gość gość
Mi czasami zostaje np trochę rosołu i trzeciego dnia robię z niego pomidorówkę i też podaję 1.5 rocznemu synkowi. Nigdy nic się nie stało. x to ze od razu dziecko nie miało żadnych objawów, nie znaczy że nic sie nie stało. Takie toksyczne substancje mogą gromadzić się w organizmie latami i jak jakieś stężenie zostanie przekroczone bomba wybuchnie.

Gość gość
Toksyczne substancje z czego? :D:D:D Z rosołu???? :D:D:D:D Będą się odkładać w cebulkach włosów czy w paznokciach? :D:D Ja pierdolę, nigdy w życiu nie przestaniecie mnie rozśmieszać :D:D:D Autorko, ja bym dała. Bez przesady ;)

Gość gość
jezeli pulpety były w lodówce to tak

Gość gość
nie dałabym i sama też bym już nie zjadła.

Gość gość
nowotwory w organizmie człowieka rozwijają sie latami. I takie jedzenie byle czego, a przede wszystkim zepsutej żywności na pewno się do tego przyczynia. Bardzo szkodliwe dla organizmu są zarodniki pleśni, nie wystarczy odkroić kawałka spleśniałego jabłka, bo zarodki sa już w całym owocu, mimo że reszta wygląda ładnie i normalnie smakuje.

Gość gość
szok trzy pulpety jej zostały i tragedia weź kobieto wywal to a nie zakładaj durnych tematów!

Gość gość
nieee, 3 dni to juz troche minelo, sama mialabym opory ze zjedzeniem a dziecku to juz na pewno nie dawalabym. Lepiej nie ryzykowac, jak bylam mala zjadlam jakies nieswieze mieso i mialam wirus zoladka, to wymiotowalam na wszystko i wszystkich.

Gość gość
Nie wyrzuca się jedzenia debilu, a już na pewno nie dobrego (autorka pisze przecież, że są dobre te pulpety) :o:o w d****h się poprzewracało niektórym widzę, żeby dobre jedzenie wyrzucać :o Mam nadzieję, że będziesz kiedyś z głodu zdychać i będziesz miała przed oczami wtedy wszystko dobre, co wyrzuciłaś do śmieci :o

Gość gość
A po co Ci ryzykować? Potem jakaś biegunka lekarz męczarnie dziecka i twoje po co Ci to opłaca się ryzykować jednym pulpetem? zrób mu coś na szybkiego. Kawałek mięska warzywa i ryz ugotuj i będzie pycha zupka.

Gość gość
Dziecku bym nie dala. Domyslalam sie ze codziennie wystawialam,podgrzewalas,studzilas i spowrotem do lodowki? W takim wypadku na pewno bym nie dala. Zdarzylo mi sie dac cos na trzeci dzienale.tylko dlatego ze ugotowalam,zjedlismy,odstawilam do lodowki i nastepnego dnia.nie bylo nas w.domu wiec ciaglosc chlodzenia nie bya przerwana. Ai dziecko bylo starsze.

Gość gość
Nie . Takiego z dnia poprzedniego tak . Ale 3 dni później ... nie .

Gość gość
To ja, autorka. Nie, zrobiłam te pulpety i przełożyłam je do osobnego naczynia, podgrzewałam konkretne porcje, te, co zostały nie były powtórnie podgrzewane, odgrzewane itp. Ok, dzięki za opinie. Nie kłóćcie się ;) A jedzenia nie wyrzucam, nie ma opcji, za dużo w życiu widziałam, żeby wyrzucać dobre żarcie.

Gość gość
a wiecie ile w sklepach w lodówce leza wędliny,ser,parówki które nagminnie dajecie dzieciom,przestańcie byc hipokrytkami

Gość gość
Trzeba było zamrozic te pulpety od razu jak Ci zostały i nie byłoby problemu

Gość gość
Trzydniowy czyli zrobiony w niedziele? Czy dzis jest trzeci dzien i robiłaś w poniedziałek? Z poniedzialku bym dala, z niedzieli juz nie...

Gość gość
Trzydniowe robione w poniedziałek w południe. Moja rodzina jadła je w pon i wczoraj.

Gość gość
To w sumie są dwudniowe ;) daj spokojnie, mają około 48h, byly w lodowce, nie podgrzewane ilestam razy, wiec na pewno sa dobre

Gość gość
ponawiam pytanie do tych krzyczacych mamusiek,wedlin,serów,parówek nie podajecie dzieciom?wiecie ile to lezy w lodówce w sklepie?

Gość gość
Nie podaje wedlin i serow:D nie kupuje ich w ogole.bo mnie brzydza a jak poczytam sklad to juz w ogole. Jak mamy chec na wedliny to jedziemy do malej masarni i tam odbieram "hurtowo"jeszcze cieple. Czesc zamrazam a czesc do spozycia na biezaco. Serow zoltych nie jadamy.

Gość gość
Nie dałabym. Przecież nie zawsze musi być mięso na obiad, możesz dziecku ugotować trochę ziemniaczków i np. utłuc z białym serem. Pycha, takie ziemniaczki z gzikiem;)