Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jedzą wasze roczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

Jakie nowości i ile posiłków dziennie ?

Gość gość
5 posiłków dziennie, je wszystko to co my, nie je pomidorów bo nie lubi.

5 posiłków dziennie. wczesnym rankiem - mleko modyfikowane śniadanie - kanapki z wędliną/serkiem i warzywem (pomidor, ogórek zielony, ogórek kiszony bez skórki), jajecznica, parówka, kasza manna z sokiem, owsianka (ale płatki owsiane utłuczone w moździerzu, bo mała się nimi dławi kiedy są w całości) z owocami albo bez, zupa mleczna (wszystko to na mleku krowim) II śniadanie - owoc (nektarynka, banan, coś sezonowego, mango, brzoskwinia, jabłek nie cierpi), jogurt czy serek homogenizowany, kanapka na słodko (z dżemem, serkiem owocowym czy masłem orzechowym które uwielbia) obiad - ciągle jednodaniowy, choć nad tym pracuję :P czyli albo zupa (je wszystkie, te same co my) albo mięso (pulpety, kotlet mielony, gotowana/duszona cielęcina, wołowina, indyk, kurczak) z warzywami (brokuł, dynia, kalafior, bób, fasolka szparagowa, włoszczyzna, kukurydza, szpinak) i dodatkiem (makaron, kasza gryczana/jaglana/jęczmienna/kus kus albo ziemniaki) podwieczorek - kisiel, budyń (na mleku krowim), herbatniki, ew. coś wymiennie z II śniadania kolacja - mleko modyfikowane.

Gość gość
nasze ssie parówkę,podaje tata,mnie sie nie chce.czasem wódki poleje i zasypia.

Gość gość
moja córka 15 m-cy 5-6 posiłków dziennie: śniadanie : kaszka nestle lub bobovita + chleb z masłem, lub chleb z twarożkiem, lub kaszka manna na mleku krowim II sniadanie : chleb z jajkiem na twardo lub srednio, chleb z dżemem lub twarożkiem, lub jogurt z bananem obiad : mięso z ziemniakami + warzywa(marchew, burak , pietruszka, brokuł, kalafior) - zupa krem II danie jak wracam z pracy : zupa pomidorowa, ogórkowa z makaronem, rosół z makaronem, ziemniaki lub ryż z warzywami czasem ryż z jabłkiem, podwieczorek : czasem kisiel , owoce, lub coś z I lub II śniadania kolacja : chleb ze serem żółtym lub białym

Gość gość
Ale jedzą dużo jedzą te wasze maluchy... Mój ma więcej niż rok nie chce jeść kanapek ani z pomidorem, ogórkiem, dżemem, wędlina, jajecznicy. Najlepiej suchy chleb/bułka... Z obiadu tez nie chce buraków, surówki, mięso, rybę rzadko kiedy zje najczęściej wypluje. Nie wiem co mu dawać do jedzenia, jak on nic nie chce. Jak go przekonać? Jak czytam, że wasze dzieci tak chętnie wszystko jedzą to aż wam zazdroszczę. Aha- nie daje mu słodkich kaszek, słodzonej herbaty czy słodyczy.