Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dorobić do macierzyńskiego

Polecane posty

Gość gość

zanim poszłam na macierzyński miałam ok. 2000 zł na utrzymanie. teraz zasiłku dostaję jedynie 1300. 500 zł na opłaty, 400 zł na jedzenie i ok. 100 zł na miesiąc na dziecko. Do tego musze co jakiś czas kupić jakiś kosmetyk z tych najbardziej podstawowych. Receptę wykupić i zostaje mi z 200 zł - to w zasadzie kieszonkowe. A przecież czasem trzeba kupić jakiś ciuch, buty, iść do dentysty itp. chcę też coś odłożyć. teraz np. musze iść do dentysty bo rusza mi się ząb. ząb obok jest usunięty i trzeba szybko coś z tym zrobić :( Proszę o konkretne odpowiedzi. Kretyńskie teksty o tym ze trzeba było nie mieć dzieci itp zachowajcie dla siebie

Gość gość
a tatuś gdzie? :D

Gość gość
Bo taka prawda. Jak się nie ma kasy to nie powinno się mieć dzieci. Szkoda,że w Polsce kobiety nie myślą i wolą sobie narobić 10 dzieciaków i siedzieć na zasiłkach ;/

Gość gość
wydatki które wymieniłam to moja część wydatków. Mąż dokłada drugie tyle do rachunków i pozostałych. Po drugie: nie mam dziesięcioro dzieci. Tylko jedno. I powtórzę: durnym komentarzom z d**y - dziękuję!!

Gość gość
to chyba oczywiste autorko że jeśli nie ma się pieniędzy to się dzieciaka nie robi - 5 lat masz? :D to teraz biedujcie sobie :D bo Tobie macica padła na mózg i chciałaś się rozmnożyć

Gość gość
No mają tutaj niestety rację. Co jak dziecko do szkoły pójdzie?? Co jak będzie coś chciało?? Później dojdzie basen, jakieś lekcje które dziecko będzie chciało np. tanca. Co wtedy??

Gość gość
a nie możesz zostać nianią? I drugie bawić przy okazji?