Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

laska nie chciała przeć mimo skurczy partych i pełnego rozwarcia

Polecane posty

Gość gość
Rodziłam 14 i 12 lat temu. Sala porodowa, gdzie każda z rodzących była oddzielona ścianą. Sala nie osobne pokoje. W tym szpitalu każdy poród odbywał się w asyście nie tylko położnej, ale i lekarza. Wszystko zależy od szpitala. Co do cc z główką w kanale, to moja siostra miała 2 takie porody. Główki dzieci zaklinowały się w kanale. Co do bóli partych to prawda, że się ich powstrzymać nie da. No, może na 5 minut nie dłużej. Może ta rodząca z opowieści autorki miała dokładnie taką sytuację jak moja siostra, a położna była kretynką (przy siostrze to się po dwóch godzinach dopiero zorientowali co się dzieje)? Może dziecko się po prostu zaklinowało, za bardzo ją bolało, była zmęczona i dlatego te nogi ściskała i ogólnie nie współpracowała? Przecież jak mamy silne bóle miesiączkowe to raczej chyba żadna nóg nie rozkłada, tylko się raczej zwija.

Gość gość
O...nastepna ekspertka :-D

Gość gość
Jasne że nie idzie poastezymac, 3 razu rodziłam, raz nie mialam pelnego rozwarcia i polozna nie kazała przec bo było niecałe 8 cm a ja się darlam na nia bo samo szlo. Jak juz niby pozwoliła i mi nogi rozszerzyli to wystrzelilo jak z procy dobrze że złapała :D

Gość gość
Rodzę!!! Sram!!! Takie były słowa mojej teściowej do lekarzy gdy przyjmowali poród i niebyło czasu na cesarkę. Koniec, kropka. To jest naturalny poród a nie jakiś strach, opamietajcie się.

Gość gość
gość dziś O...nastepna ekspertka smiech.gif To do mnie wtórna analfabetko? Bo jest od razu pod moim postem. Opisałam jak wyglądają porody w moim szpitalu. Opisałam jak wyglądał poród mojej siostry. Zgodziłam się z poprzedniczkami, że partych nie można powstrzymać (rodziłam 2 razy tępoto i to nie na zasadzie, 2 godziny i wyplute). Wyraziłam przypuszczenie, że może u tej dziewczyny było podobnie, jak u mojej siostry. Gdzie ty tutaj widzisz struganie eksperta?

Eeeee na kanale TLC "Porody " wczoraj też był taki przypadek że dziewczyna nie chciała przeć ..... I takich sytuacji było wiele.... Może film komuś rzeczywistością się pomylił :P A tak na serio - nie wierzę w to by kobieta świadomie krzywdziła siebie / dziecko !!! .Moim zdaniem to była oznaka szoku , stresu etc ...

Gość gość
Nie,to nie do ciebie,posty dochodza z opoznieniem,nie nerwujsja ;-)