Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marulawww

Związek z Arabem ?????

Polecane posty

Gość marulawww

Jakiś czas temu poznałam pewnego faceta. Niestety jest on Arabem. Mieszka w Turcji (w tej azjatyckiej części). Bardzo między nami zaiskrzyło. Mówi mi cuda niewidy, w które ciężko mi uwierzyć, może właśnie ze względu na to, że jest Arabem. Wiem, że zaraz pełno osób naskoczy na mnie, pisząc "ty głupia dziewczyno, co ty robisz?? Wplątasz się w jakąś dziwną rodzinę i do końca życia będziesz musiała chodzić w hidżabie i raz na jakiś czas czuć pięść swojego "ukochanego" na swojej twarzy". Nie jestem stereotypowa. Według mnie jest on dobrym człowiekiem, chociaż pozory mogą naprawdę mylić. Nie wiem co robisz :( Czuje się taka rozdarta uczuciowo :( Czy taki związek ma sens?

Gość gość
Nic nie jest na 100% - może dobrze czujesz, że on jest wporządku. Ale ryzyko jest ogromne, sama wiesz.

Gość marulaaaa
Przeraża mnie tylko to, że kobiety w jego rodzinie muszą nosić hidżab. Powiedzial mi ze gdybym była kiedys jego zona to tez bym musiala to nosic, co wiaze sie ze zmiana wiary, a tego nie chce. Zapewnia mnie ze bedzie mial tylko jedna zone.

Gość gość
Nie będę Ci pisala ze on jest terrorysta, tyranem i despota bo pewnie tak wcale nie jest. Też kiedyś napisal do mnie Arab, byl naprawdę fajnym chlopakiem, pogodnym. Ta znajomość trwala 1,5 roku i im bardziej się rozwijala tym trudniej bylo. Z jednej strony rodzilo się cos miedzy nami, spotkalismy się itd, a z drugiej uswiadamialismy sobie ze jest coraz więcej przeszkód. W końcu z wielkim trudem przerwalam to bo to po prostu nie mialo szans się udać. Dzisiaj jestem szczęśliwa zona Polaka:-)

Gość gość
Pierwsza rzecz to Turek nie jest Arabem, a po drugie oni zawsze są mili w obcym kraju, dla kobiet... dopiero u siebie pokazują jacy naprawdę są. Wszyscy ciapaci to mówiąc wprost bydło, zatrzymali się umysłowo w średniowieczu.

Gość marulaaaa
Tak... ja wiem, że Turek to nie Arab, ale akurat ten jest Arabem, który tylko mieszka w Turcji. Widzę jak on patrzy na mnie, co do mnie mówi... to wszystko jest takie miłe, ale gdzieś musi być haczyk. Oni są dobrymi aktorami. Jest bardzo o mnie zazdrosny. Gdy tylko jakiś kolega podejdzie, on od razu mówi mu, żeby mnie zostawił. Nie wiem co mam robic w takiej sytuacji.

Gość gość
Opowiem Ci sytuacje prawdziwą 100 % z mojego miasteczka, kobitka miała meża Araba, mieli 2 dzieci, i tak sobie żyli przez 15 lat, bo potem sie okazało, że on miał w Maroku inna żonę i dzieci i już przechandlował córke 16 letnia jakiemus staruchowi - córkę tej Polki i tego Araba. Rozwód dostała od razu bez gadania, a niby z boku małżeństwo takie super sie wydawało, ja sama uwielbiałam tego kolesia, zawsze wesoły, pogodny, a jednak pewnych rzeczy nie zmienisz.

Gość gość
Po co ci to?Mało masz problemów?

Gość gość
Już taka zazdrość powinna cię zaniepokoić, jak przyjdzie co do czego, to zamknie cię w domu, przykuje do kaloryfera i łebka za drzwi nie wystawisz :P Co wy macie z tymi ciapatymi? Związki z osobami z innej kultury bardzo rzadko się udają, nawet związek z innym europejczykiem ma marne szanse, bo inne wychowanie, inny styl życia, itd... a co dopiero tak odmienna kultura. Jakby mi jakiś arab zakazał rozmowy z koleżanką to dostałby w ryj i skończyłaby się jego zazdrość :P

Gość marulaaaa
Generalnie jestem kobieta o bardzo miękkim sercu. Widzę jak on patrzy na mnie i słysze to co on do mnie mówi i nie potrafię mu później powiedzieć "nie mogę z tobą być". Dla mnie to bardzo trudne.

Gość gość
muzułmanie maja prawo do kłamstwa Istnieją dwie podstawowe strategie okłamywania stosowane przez muzułmanów:takija i ketmanInnymi słowy nawet jak ktoś wydaje się być wśród "normalnych muzułmanów", to nie wolno mu wierzyć i cały czas patrzeć mu na łapy, bo nie wiadomo kiedy z Takija Mode odpali Dżihad Mode. Mam wrażenie, że każdy wyznawca tej religii to utajona, chodząca bomba.

Gość gość
chyba ze go nawruci na Jezusa i udowodni ze modli się do księżyca a prorok mochamed to sługa szatana

Gość gość
Wierz dalej w czułe słówka, a wyjdziesz na tym jak te samotne mamusie z portali randkowych :) Uwagę trzeba zwracać na zachowanie i chorobliwa zazdrość już powinna dyskwalifikować kandydata.

Gość gość
marula, nie badz naiwna i glupia, ci ludzie sa takl strasznie falszywi i dwulicowi, ze potrafia nawet LATAMI udawac zeuropeizowanych muzulmanow, zeby w koncu pokazac swoja prawdziwa twarz. Dla nich wiara i zycie wedlug niej to priorytet zyciowy. Katolicy chodza sobie do kosciola i tyle, ich wiara nie wplywa na codzienne zycie, a islam to swietosc, a tam kobieta stoi nizej od mezczyzny. Kazdy jest kowalem wlasnego losu i zrobisz co uwazasz, ale szansze na szczesliwe zakonczenie sa minimalne.

Gość gość
Dokladnie. Najgorsze jest to, ze ci ludzie sa nieprzewidywalni. Potrafia latami udawac "pokojowych" muzulmanow, zeby w nastepnej chwili pokazac swoje prawdziwe oblicze. Nie ma czegos takiego jak dobry muzulmanin. Oni maja tak wyprane mozgi przez islam, do tego czuja przewage nawet w europie, ze zaczynaja sie coraz bardziej panoszyc wprowadzajac swoje zasady.

Gość gość
W Kobane rozgrywa się współczesne powstanie warszawskie" Amerykański magazyn "Commentary" porównał walki w Kobane do sytuacji Warszawy w 1944 r. Państwo Islamskie to naziści, czekająca na granicy Turcja to ZSRR, a mieszkańcy Kobane to powstańcy, którzy mogą liczyć tylko na siebie - To smutne, że historia znów się powtarza. Kurdowie odgrywają rolę powstańców, a prezydent Turcji Recep Tayyip Erdogan - Stalina. Amerykanie są świadomi zbliżającej się tragedii, ale kierowani błędnymi kalkulacjami albo po prostu niekompetencją cynicznie odmawiają interwencji. Świat powinien być lepszy, niż był w 1944 r., kiedy warszawscy bojownicy o wolność ginęli. Niestety, obecne wydarzenia pokazują, że nie jest - napisał miesięcznik "Commentary".

Gość pitol nie pitol
Ja bym polecila Ci film Tylko razem z corka, Ukamieniowanie Sorayi M i książki Souad -Spalona Zywcem, oraz Arabska Zone.

Gość gość
te bru*dasy po to jezdza do europy i niby sie ucza: na zone ich nie stac w ich kraju i sie zmeczyli j*e*b*c KO*ZY,lepiej jechac do europy bo tam sie dziweczyny wsciekaj za czar*na spe*rma I NIE ZARAZAC CHOROBAMI WENERYCZNYMI POLSKICH OBYWATELI I OBYWATELEK