Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki stanik ciążowy wybrać

Polecane posty

Gość gość

Rozważam dwtakie: 1. bardziej sportowy uniwersalny: http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Biustonosz-stanik-ciazowy-TOP-sportowy-LXL/225 2. klasyka http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Biustonosz-ciazowy-do-karmienia-B-C-D/87 3. Czy jak już kupować to iść w karmienie: http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Biustonosz-do-karmienia-75C/2 Póki co co jestem w ciąży i nawet nie wiem czy będzie mi dane karmić piersią, więc nie wiem czy warto już kupować takie z okienkiem do karmienia.

Gość gość
Ja w ciazy dlugo nosiłam swoje staniki. Dopiero na koniec zaczęłam nosic porządny sportowy. Do karmienia polecam firmę alles. Karmilam 7 miesięcy . Miala staniki roznych firm i tylko te nie niszczyly sie i byly przede wszystkim wygodne.

Gość gość
Ja osobiście nie polecam miękkich staników. Na czas ciąży kupowałam sobie zwykłe staniki (usztywniane, z fiszbiną), tylko oczywiście odpowiednio większe. Mój biust - rozmiar wyjściowy 70 C - w ciąży dość szybko zaczął się powiększać i w rezultacie powiększył się do 80 E (a może więcej, bo w ostatnim miesiącu już się wylewał). Biust robi się ciężki i lepiej nie ryzykować, że się wyciągnie (cycki do pasa ;-P). Jeśli miseczki są dobre, tylko pod biustem robi się ciasno, to warto kupić takie dopinane przedłużki (w pasmanteriach, sklepach z bielizną). Po ciąży - jeśli kobieta karmi - to przed pierwsze miesiące biust będzie jeszcze większy, ale zmniejsza się obwód pod biustem. Lepiej - wg mnie - kupować staniki na bieżąco, nie na zapas. Biust podczas karmienia cały czas zmienia się. A przy okazji - na nawał pokarmu najlepsza jest herbatka z szałwii. Max. dwa napary dziennie (po 1 saszetce). Jeśli chcesz zastopować laktację - to wypij 3 napar (informacja ze szkoły rodzenia przy szpitalu położniczym przy ul. Inflanckiej w Warszawie.) Okłady z kapusty mi nic nie dały.

Gość gość
Ja kupowałam zwykłe staniki licząc się z tym że po porodzie rozmiar się zmieni. W sumie- w ciąży dwa razy zmieniałam rozmiar, karmiąc piersią- również. Zwykłe- mam tu na myśli odpowiednio dobrane rozmiarem i usztywniane, nie widziałam jeszcze stanika bez usztywnienia który by naprawdę utrzymywał kształt ładnych piersi. Chyba że masz super jędrne i nieduże, to możesz cokolwiek, ale mi też rozmiar w ciąży skakał z D do F, po porodzie jakiś czas miałam G, i w tym rozmiarze ciężko wyglądać atrakcyjnie w sportowym staniku, o kondycji skóry nie mówiąc. Do karmienia też kupowałam Alles, bo najlepszy stosunek ceny do jakości, a nie chciałam płacić za dużo za stanik na 2-3 miesiące, w ciąży nosiłam zwykłe, nie dla karmiących.

Gość gość
A takie miękkie staniki przydały się również- do spania, mniej dokuczały mi tkliwe piersi no i było do czego przyczepiać wkładki laktacyjne, a siarę miałam od 20 tc.

Gość gośćEweelina
Ja miałam BabyOno ze trzy staniki, bardzo wygodnie i super mi się w nich chodziło i karmiło, miseczki się praktycznie odpinają.