Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciekawe co Wy o tym myślicie?

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli, spotykam się z facetem rok, dobrze się dogadujemy itp. zero kłotni to tylko dlatego, że para nie jesteśmy wtedy ludzie inaczej sie do siebie odnoszą, jest większy szacunek, na co innego moga sobie pozwolić niz w związku Facet uważa, że jak byśmy byli razem to by się to wszystko zmieniło? A nie uważacie, że po prostu mamy dopasowane charaktery i relacje nic tu nie zmienią?

Gość gość
myślę, że on Cię po prostu nie chce. Dogadujecie się dobrze jako znajomi, ale najwyraźniej z jego strony nie ma chemii. Poza tym to co denerwuje w partnerze może zupełnie nie obchodzić w związku i nie z każdą osobą z którą nam się dobrze rozmawia chcemy spędzać życie.

Gość gość
Ok, ale nie pytam czy On mnie chce czy nie. Z resztą nie znasz nas i nie możesz tego oceniać po moim krótkim wpisie. Ale do rzeczy, chodzi mi raczej o to czy faktycznie jest tak, że bedąc juz z kims w zwiazku dużo się zmienia, ludzie się zmieniają. Ja się nie do końca z tym zgadzam, fakt wiadomo, że wtedy są juz jakies oczekiwania względem siebie, ale czy charakter człowieka może się zmienić, moim zdaniem bzdura, chyba że któs grał do tej pory kogos innego to już inna sprawa.

Gość gość
Chemia jest po obu stronach.

Gość gość
Charakter się nie zmienia, ale podejście do drugiej osoby już tak. Krótko mówiąc ktoś kogo lubi się jak kumpla może być koszmarnym partnerem i w życiu nie zobaczymy go w tej roli. Np. nawyki dobrej znajomej mogą mu nie przeszkadzać bo go nie dotyczą, ale te same nawyki mogłyby go denerwować gdyby miał być z tą kobietą. Przy znajomej łatwiej jest "olać" pewne sprawy - kiedy ma inne zdanie na jakiś temat czy się z czyś nie zgadza nie musi nawet tego mówić bo jego to nie dotyczy. Dlatego napisałam, że on może Cię po prostu nie chcieć na partnerkę. Może Cię szczerze lubić, ale innych rzeczy oczekujemy od partnera, a innej od znajomych. Do tego dochodzi chemia (nie wiem jak sprawa wygląda u was), ogólne podejście do związku (czy on w ogóle chce związku?), preferowany model związku itd. Pomyśl w ten sposób - nie będzie się z Tobą kłócił o pieniądze (chociaż w duchu może myśleć, że źle rozporządzasz pieniędzmi), to nie jego sprawa. Z partnerką już pewnie by się o to wykłócał. Jest więcej powodów do ewentualnej kłótni.

Gość gość
I taka odpowiedz mnie satysfakcjonuje. Własnie o tym tez napisałam, ze bedąc w związku są juz wymagania względem siębie, a tak nic nie trzeba. Chodzi po prostu o to że on uważa, że w związku to trzeba się starać, poświęcac drugiej osobie, nie ma się czasu na na swoje sprawy. On juz nie chce w to wchodzić. Ok jest w tym dużo racji, bo związek do czegoś już zobowiązuje, ale moje zdanie jest takie ze związek nie oznacza że mamy gdzieś zgubić zatracić siebie. Ja akurat jestem taka osobą, że nie lubie się dusić w związku, lubię mieć przestrzeń dla siebie. Myślę, że to właśnie zależy od ludziczy potrafia iść na kompromis itp.

Gość gość
Tak On najlepiej by chciał sexu bez zobowiązań. Kuszace tylko, że ja wiem ze bym się zaangażowała emocjonalnie wiec niech sie wypcha. Pozniej mi powie ze przecież Ci nic nie obiecywałem.

Gość gość
Bo poprzedniej dziewczynie dał wszystko, pomagał a ona sobie poszła do innego, a co mnie to obhodzi ja to nie ona.

Gość gość
jest tam ktos jeszcze i sie wypowie?