Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PRAWDOPODOBNIE CIAZA

Polecane posty

Gość gość
Tez bym tak chciala bardzo! Gratuluje ! Moja tez jest slabo widoczna ale JEST :-) E.

Gość gość
jutro zadzwonie i umowie sie do lekarza ... Nie chce czekac dluzej... Chce zeby mi potwierdzil chociz, zebym wiedziala. Ta niepewnosc jest straszna... E.

Gość gośćmamamalgosi
Nie martw się, różne testy mają różne czułości. Pink test jest jednym z n ajczulazych. Jesli w ogóle chcesz jeszcze robić jakieś testy to najwcześniej za kilka dni. Z drugiej strony rozumiem co teraz przezywasz bo rok temu tez porownywalam odcienie kresek na różnych testach , a dzisiaj śpi w sypialni 3muesieczna Malgosia :)

Gość gość
chyba juz nie chce robic testow i sie stresowac... Jutro zadzwonie i umowie sie na wizyte najpredzej jak to mozliwe. Okres mial byc 03.10 wiec to 6 tydzien od okresu, mysle ze lekarz bedzie w stanie potwiedzic E.

5 dni po terminie wyszla mi bardzo blada kreseczka. Po 5 dniach od robienia testu zrobilam kolejny i wyszla gruba tlusta krecha :D dzisiaj mam 37 tydzien ciazy. i robilam Pink test. Bobo test nie ma za dobrej opini. Owszem, zdarzaja sie wyjatki ze ten test chwala.

Witajcie, Umowilam sie na wizyte u ginekologa jutro o 17.20. Dzisiaj juz testu nie robilam. Powiedzcie mi prosze jak wyglada pierwsza wizyta? jakie badania sa przeprowadzane? o co moze mnie pytac lekarz ? Powiedzcie prosze jak wygladaly wasze pierwsze wizyty Najgorsze jest to ze nigdy nie bylam u tego lekarza i to tez mnie stresuje Podzielcie sie prosze swoimi doswiadczeniami :-) Z gory dziekuje

Gość gość
To dość szybko na wizytę. Możesz wiele nie zobaczyć. Badania -to usg i pobranie cytologii jeśli dawno nie miałaś. Zapyta o datę ost. okresu. A poza tym to badania krwi i moczu do zrobienia dostałam.

Na pierwszej wizycie badanie na fotelu plus usg. Jak nie miałas w ostatnim roku cytologii to czasem robią. No i wywiad. Kiedy ostatnia miesiączka która ciąża itp.

Gość gość
tak na fotelu będzie.

Gość gość
No właśnie czego? Bić nie będą. Lekarza się boisz?

Moj chlopak chce pojsc ze mna i nie wiem czy to dobry pomysl , Nie wiem czy nie bede sie jeszcze bardziej stresowac. Moze na pierwsza wizyte powinnam pojsc sama...

Gość gość
A co nie byłaś nigdy u ginekologa? Chłopak może pójść i poczekać na korytarzu, zawsze możesz go poprosić do środka.

No niestety nie bylam. Jak mialam 18 lat to bylam raz z mamá z powodu bólu ale bylo to na tle nerwowym i mialam tylko usg czy tylko dloniá mnie zbadala po brzuchu. Ale jakos tak nie przyjemnie tam bylo i nigdy wiecej nie poszlam. Wiem ze to zle ! Zaluje ze nie poszlam bo teraz mam jeszcze gorzej i wstyd mi...:-(

Gość gość
Nikt nie będzie krzyczał. A jeśli spróbuje to złóż na niego skargę. To twoje życie i żaden lekarz nie ma prawa z tego powodu na ciebie krzyczeć. Daj na luz. Strach ma wielkie oczy.

Dziekuje Ci bardzo za wsparcie. A jak powinnam sie przyszykowac do tej wizyty ? jak najlepiej sie ubrac? Czy macie moze jakies rady takie bardziej organizacyjne?

Gość starajka1
O USG się nie martw, jest bezbolesne. Wprawny lekarz reka tez bada bezboleśnie, czasem lekki dyskomfort odczuwam przy wzierniku. Ja mam 27 lat, jestem co pol roku u gina, a i tak się wstydze zawsze:-)

Normalnie się ubierz. Umyj dokładnie przed wizytą i tyle;-) DO usg i badania trzeba zdjąć bieliznę. Możesz mieć dłuższa bluzkę jak się krępujesz

Gość gość
załóż dłuższą bluzkę albo niezbyt długa spódnicę.

Gość gość
Strój bez roznicy. Rozbierasz się od pasa w dół i wskakujesz na fotel. W kazdym porzadnym gabinecie jest łazienka w której mozesz się podmyc, sa plyny do higieny, woda, jednorazowe ręczniki.

No wlasnie to tez jest maly problem. Na wizyte jestem umowiona na 17.20 i zastanawiam sie czy isc do pracy bo koncze przed 17 i musialabym isc prosto do lekarza bo mieszkam 50 km dalej.To vhyba za malo jak uzyje husteczek wilgotnych przed wizytá? Czy wziac dzien wolnego i pojechac z domu do lekarza. Chociaz z tym dniem wolnym tez moze byc ciezko .

Gość gość
Dzisiaj czumę się jakaś wzdeta i bardzo mało sikam.i wydaje mi się mocz język bardziej żółty niż moralnie. Czy to coś znaczy ?

Gość gość
Dziewczyny to wyzej to ja Zielona....Nie moge sie zalogowac . Niw wytrzymalam i wlasnie przed chwilą zrobilam kolejny test. Znowu wyszla slaba kreska... Martwi sie bo powinna byc ciemniejsza a jest taka sama. Co moze byc nie tak??

Gość gość
Nie za dlugo utrzymuje sie ta blada kreska ? dzisiaj jest 10 dzien od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki E.