Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy podawać mm?

Polecane posty

Gość gość

Hej, chciałabym was zapytać, może macie doświadczenie. Mały ma ponad 11 mcy. Do 10,5 mca dostawał wyłącznie pierś (chodzi mi o mleko, bo wiadomo, że inne rzeczy też je). Odstawiłam pierś w dzień przechodząc na Bebilon. No ale on za mlekiem nie szaleje. Owszem zje, ale tak z 30ml, raczek pocmokta niż się tym naje. Zjada za to bardzo ładnie wszystko inne, śniadania, obiady. Przez 3 tyg zużyłam może z pół opakowania mleka, z czego większość i tak została wylana niezużyta. Karmię i będę karmiła piersią rano i wieczorem. I tak się zastanawiam, czy w związku z tym musi jeszcze to mleko dostawać, czy w ciągu dnia może najadać się innymi rzeczami po prostu? Pewnie raz w miesiącu mleko kupię, żeby stało sobie awaryjnie, ale nie wiem, czy mu podawać, skoro nie chce? A może da się coś na takim mleku zrobić, żeby mu smakowało? Nie wiem, z owocami, czy jakiś budyń? Ale nie wiem, czy wtedy mleko nie traci właściwości?

Gość gość
Ja karmiłam rano i wieczorem od 10 do 12 miesiąca. Później zupełnie odstawiłam. Synek jadał pięknie wszystkie inne posiłki, w tym jogurty i serki naturalne, niewielkie ilości żółtego sera (wyłącznie dobre gatunki) i nawet przez myśl mi nie przeszło żeby kupować mm. Po odstawienu kupowałam mm, ale pił go raczej niechętnie. Tak nie wypijał w ciągu dnia więcej niż 1,5 małej szklanki, więc pomęczyliśmy się tak może 2 miesiące i zakończyłam przygodę z mm. Teraz rano je tylko kaszkę na mm (kupuje takie bez mleka modyfikowanego w składzie) i tez nie codziennie, bo woli zwykłe zupy mleczne. Ma obecnie 19 miesięcy.

Gość gość
Jeszcze dodam, że gdy go karmiłam rano i wieczorem to zjadał jeszcze raz dziennie kaszkę na mm, taką która miała mleko w swoim składzie. Czyli był dodatkowy 1 mleczny posiłek.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Gość gość
A po co tyle karmien mlekiem? Dwa- rano i wieczorem starcza w zupełności. Dawaj tylko pierś a nie mm. Niedługo będziesz mogła podawać juz mleko krowie. To duże dziecko.