Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wystarczy picie soku zamiast jedzenie swiezych owocow?

Polecane posty

Gość gość

Codziennie pije z ok 5 szklanek soku jabłkowego. Ale nie takiego zwyklegu soku ze sklepu. Tylko takiego w 100 % z jabłek, które dostaje od rodziców kochanych moich, zawoze do takiego zakładu, oni to tloczą, sok jest mętny, i zachowuje wszystkie wartości, nie dodają niczego, później wlewają do takich kartonów 5 litrowych i mam ich z 30. Pewnie wiecie.. Można taki kupić, ale płaci sie ok 18 zł, a ja place 8, bo daje jabłka. Czy to wystarczy? Czy musze jeść np jakieś inne owoce dziennie? Nie przepadam za nimi ale ten sok jest pysznyyy, taki słodki, i smaczniutki.

Gość gość
tez go kocham! ale ja kupuje co tydzień, dwa i musze sie zadowolić szklanka dziennie a zazwyczaj to niczym, bo dla dzieci kupuje:(( niestety takie coś kosztuje, a to przecież zwykle jabłko, które samo nie jest drogie.. aż może sobie zasadze kilka drzewek, w przyszłości nie będzie problemów, a kto wie, może ceny będą oooo TAAKIE ?

Gość gość
tak zasadzisz sobie po pierwsze musisz mieć gdzie i sie znać na tym a bez nawozów i oprysków to ci ani jedno jabłko nie wyrośnie chwasty ci urosną wyższe od samej jabloni a jak ciągnika nie masz ani opryskiwacza to jak chcesz to ribic? Bezmozg. Nie no ale sadz se dla dzieciaczków soczek pyszny bd z dwóch zgniłych jabłek

Gość gość
myślę że to za dużo ale czas pokaże do czego się być może doprowadzisz?eksperymentuj może wyjdzie z tego tematu jakaś silniaputinowskiraj.

Gość gość
A nie taniej kupic sokowirowke ??

Gość gość
lepiej kupic wyciskarkę a dlaczego to juz sami poszukajcie co do pytania to odpowiedz tak chodzi ze wszystkie witaminy minerały i enzymy sa w soku oczywiscie ze chociaz 2 jabłka dziennie zjesc chodzi o blonik

Gość gość
różnica w cenie jest kolosalna a do tego sprzedali ideę że wyciskanie jest leprze od wirowania i tępy naród łyknął jak zwykle !!

Gość gość
Taki sok jest lepszy i smaczniejszy i nie musze stać przy sokowirowce, żeby sie napić. A metny sok jest bardzo zdrowy..

Gość gość
Ze wam sie chce.. Lepiej kupic

Gość gość
Ja mam kilka jabłonek na ogródku, wszystkie pięknie owocują, a nawozów sztucznych i oprysków nie używamy. Więc nie pieprzcie, że nie można mieć własnych owoców bez chemii.

Gość gość
A co z chwastami? No jak kilka to ok, ale chyba nosisz tam czy coś?

Gość gość
Soki z owoców są wysoko kaloryczne. Z niczym nie wolno przesadzać. Naturalny jabłkowy najlepiej rozcieńczać pół na pół z wodą, wtedy można wypić więcej. Jabłka spożywane bezkrytycznie (soki) mogą przyczynić się do powstawania zaparć. Najlepiej przeplatać z sokami z warzyw, nie zapominając o wypiciu zalecanej dziennej ilości wody mineralnej