Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż zaproponował mi dziecko a ja...

Polecane posty

Gość gość

...odpowiedziałam, że jestem za młoda i za ładna na dzieci i że wrócimy do tej rozmowy za min. 5 lat... Chyba trochę się obraził, ale co mi tam, taka jest prawda :) Nie będę robiła niczego wbrew swojej woli. Pewnie zaraz mnie skrytykujecie, że egoistka itp... ale wcale tak o sobie nie myślę. Pozdrawiam Wszystkich :)

Gość gość
no i co w związku z tym?

Gość gość
a za co mamy cie krytykowac? skoro nie chcesz, to nie miej.

Gość gość
Masz rację, jesteś egoistką!

Gość gość
Aż dziwne na kafeterii nikt nie krytykuje i nie osądza?? Toż to szok :D

Gość gość
Powinnaś z mężem porozmawiać, niech przedstawi swoje zdanie, nich wyrazi swoje pragnieni - a Ty go krótko zbyłaś i podjęłaś decyzję jednoosobowo. Może on Ci przeszkadza? Jest Twoim służącym, ze tylko mówisz jak ma być, bez dyskusji? Małżeństwo to dwoje ludzi, którzy dobrowolnie weszli w związek i powinni się ze sobą liczyć. Małżeństwo to rodzaj wspólnoty.

Gość gość
wg mnie 5 lat spokojnie mozesz poczekac. Z tym, ze zadziwia mnie twoja argumentacja - uwazasz, ze majac 30 lat tak zbrzydniesz, ze bedzie ci wszystko jedno?:)

Gość gość
dziewczyna ma racje. W koncu to ona bedzie w ciazy i bedzie wiecej czasu spedzac z dzieckiem. Ma czas na pieluchy

Gość gość
To ja autorka :) Nie uważam, że za 5 lat "zbrzydnę" :P Powiedziałam tak mężowi trochę żartobliwie, bo on dobrze wie, że o dzieciach teraz nie myślę, a ostatnio zaczął naciskać. I nie wiem o co chodzi z tym, że mąż mi przeszkadza? Nie jest moim służącym jak to określiłaś i nie jest też tak, że to ja podejmuję tylko decyzję w naszym związku. Można powiedzieć, że wręcz przeciwnie. Wydaje mi się, że jeśli chodzi o temat dziecka, to kobieta zawsze powinna mieć trochę więcej do powiedzenia w tej kwestii, czyż nie?

Gość gość
Rób tak dalej, to mąż znajdzie inną, która mu dziecko da

Gość gość
No i dobrze jemu powiedziałaś. Niech sobie faceci nie myślą, że bedą decydować za nas!

Gość gość
To znowu ja - Autorka. Rozmawiałam rano z mężem przed pracą, powiedziałam co myślę o jego "propozycji", a on stwierdził żebym nie wymyślała, bo i tak mnie przekona i z takim dziwnym uśmieszkiem wyszedł do pracy :o