Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie zwiastuny końca świata zauważacie obecnie na świecie bo ja na przykład

Polecane posty

Gość gość

mimo iż nie interesuję się apokalipsą to jednak dostrzegłam całkowicie przypadkowo kilka zwiastunów apokalipsy. Między innymi ebola a więc masowa epidemia która opanowuje coraz większe obszary, wojny i ta państwa islamskiego i ta na ukrainie. Oprócz tego w apokalipsie jest mowa że księżyc przybierze kolor krwi. Niedawno miało to miejsce. Było zaćmienie księżyca i miał krwisty kolor. Poza tym coraz więcej artystów propaguje szatana n Nergal czy Maleńczuk. Podaje przykłady które zasłyszałam w tv czy internecie a które wypelniają przepowiednie o apokalipsie. Co według was oprócz tego co wymieniłam jest obecnie zwiastunem końca świata???

Gość gość
SJ przestali podawac konkretne daty :classic_cool:

Gość gość
Od razu podam link do tego czerwonego księżyca jakby ktoś nie słyszał bo o eboli i wojnach to chyba słyszał każdy :) http://wyborcza.pl/1,75476,15826153,Dlaczego_Ksiezyc_przybral_krwiscie_czerwony_kolor_.html

Gość gość
Mleko mi w lodówce skisło, liczy się?

Gość gość
Być może też majowie machnęli się o kilka lat w swojej przepowiedni i koniec świata to faktycznie kwestia kilku najblizszych lat. Teraz to są moim zdaniem tylko początki

Gość gość
Oj no już musicie wysmiewać. Przecież ja nie wierze w te przepowiednie ale jednak widzę że się zaczyna dużo z nich wypelniac

Gość gość
Koniec świata to będzie za 5 miliardów lat jak się Słońce wypali i zgaśnie.

Gość gość
i co ten czerwony księżyc ma niby robić? bo to jest normalne zjawisko, czyste prawa fizyki...

Gość gość
Ten czerwony księzyc był w przepowiedni brzmiała że zwiastunem konca swiata jest księżyc zalany krwią

Gość gość
Ok, to czekamy na księżyc zalany krwią, bo ten podczas ostatniego zaćmienia był normalny, tylko my go widzieliśmy inaczej ze względu na określoną konfigurację. Jak zresztą wiele, wiele razy wcześniej, to wbrew pozorom częste zjawisko tylko mało kto zwraca uwagę, bo się zdarza nie podczas zaćmień, a normnalnie, jak księżyc jest w niskim położeniu nad horyzontem.

Gość gość
Ale własnie o to w przepowiedniach chodzi. Krwawy księżyc to takie zjawisko które dla człowieka który to widział i opisywał kilkaset lat temu wyglada jak oblany krwia

Gość gość
hahaha XXI wiek a wy w czary mary wierzycie Ale wiocha :D:D:D

Gość gość
zna ktos przepowiednie Indian o czerwonym ksiezycu? mozna wygoglac :classic_cool:

Gość gość
znakiem końca świata jest Jarosław Kaczyński

Gość gość
Przecież napisałam wyraźnie że ja w przepowiednie nie wierzę ale czytałam je kiedys i zapamietałam kilka faktów. Teraz oglądajac tv zauważyłam jakby się zaczynały spełniac zwiastuny własnie z epidemiami i wojną oraz ten ksiezyc. Dlatego pytam co wy jeszcze zauwazyliscie. To taak jakbym porównywała mojego męża do jakiegoś aktora bo jest podobny. Wiem że to nie ten sam ale jest podobny. Tak samo z apokalipsą. Nie wierzę w nią ale po przeczytaniu jej kiedys teraz dostrzegam jej zwiastuny które mi sie przypominaja.

Gość gość
Zaprawde powiadam Wam, że znakiem konca świata będzie mały, nadęty, bucek, p-rezes PiSu.

Gość gość
Taki a nawet jeszcze czerwieńszy kolor księżyca obserwowałam przez lunetę mając 15lat! Teraz mam 40 a końca świata jak nie było tak nie ma! Taki kolor jest normalnym zjawiskiem!

Gość gość
Majowie nie przewidzieli calkowitego konca swiata tylko takiego jjaki znalismy i poczatek nowego.Kazdy chyba zauwazyl jak bardzo zmienia sie klimat,trzesienia ziemi na terenach do tej pory uwazanych za nie sejsmiczne,tornada i w Europie,oberwania chmury,ciagle powodzie.Zniknely tez prawie jesien i wiosna.Ebola to nie jest kara boska tylko wirus rozprzestrzeniajacy sie dzieki glupocie ludzkiej.Przypominam ze jak panowaly epidemie czarnej ospy co zdziesiatkowala ludnosc to tez mysleli ze to koniec swiata bo to kara boska za grzechy.Matka natura wie co robi ,jest przeludnienie a czlowiek niszczy nature i sam pod soba dolki kopie.

Gość gość
Epidemie wybuchaja ( aids ,ptasia grypa,wirus z nad nila,sars,wsciekla krowa,,itp)co chwila i zawsze jest panika!To normalne ze kazdy czlowiek boi sie takiej bolesnej smierci.

Gość gość
z przepowiedni krolowej michaldy nie odroznisz kobiety od mezczyzny naprawde nieraz mam z tym problem jak patrze na takie cos i sie zastanawiam co to jest prawda

Gość gość
to nie majowie, to byli indianie plnamerykanscy

Nie ma czegoś takiego jak koniec świata. To jest fizycznie niemożliwe. Zawsze jest coś.

Gość gość
Księżyc nie był zalany krwią. Przybrał czerwoną barwę, ale to nie pierwszy raz(zresztą u mnie w regionie nie był czerwony, chyba w Polsce w ogóle taki nie był). Poza tym koniec świata ma nastąpić, gdy razem z krwawym księżycem słońce będzie jak czarny wór. Jeżeli chodzi o wojnę to zawsze jest jakaś wojna, od wielu lat nie było pokoju na świecie, a islamiści już 13 lat temu zaczęli konflikt atakując WTC. Sataniści to też żadna nowość, bo raczej już dawno byli.

Gość gość
ebola i jeszcze cos w Chinach innego przenoszonego przez komary, homopropaganda - tyle dostrzegam

Gość gość
a i jeszcze państwo islamskie, Korea Pn - to tez znaki końca moim zdaniem, z drugiej strony był Hitler i Stalin i jakos konca nie bylo- tzn dla wielu ludzi byla to apokalipsa, ale wielu tez przezylo

Gość gość
No właśnie, był Hitler i Stalin i inni dyktatorzy, były różne zjawiska atmosferyczne, były różne wojny i konflikty, były różne epidemie, więc to, co się dzieje teraz to żadna nowość.

Gość gość
pamiętam jak przed 2012 na forach internetowych roiło się od ludzi którzy mówili o Nibiru i końcu świata, tak przekonywali i spamowali ciekawe gdzie teraz są ?

Gość gość
Teraz to akurat nie przepowiednie jakiegoś tam Nostradamusa, czy plemiona Majów, którzy zapomnieli dorobić kalendarz, ale akurat to jest opisane w Biblii. Nie jest jednak powiedziane, że to właśnie teraz zacznie się Apokalipsa. Może za 100 lat, gdy po raz któryś z kolei księżyc będzie krwisty.