Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcę tak zarastać

Coraz mocniejszy zarost od zajścia w ciążę

Polecane posty

Odkąd zaszłam w ciąże mój zarost w miejscach intymnych strasznie się wzmoncił! mimo depilowania i golenia włsoki sa mocniejsze i wychodza już daleko poza linię bikini, a i na wewnętrznej stronie ud się pojawiają. Strasznie mnie to wkurza i krępuje - myśle że z basenu będe musiała zrezygnować, bo zaczyna to bardzo nieestetycznie wyglądać :( Czy po porodzie jest szansa, że się włoski osłabią i nie będę dalej zarastać?

Gość gość
Ja na poczatku ciazy musialam sie depilowac dwa razy dziennie. Teraz juz nie musze po maszynke siegac. Raz w tyg max a jestem w 6 mies. Wiec to pewnie zasloga hormonow po jakims czasie to sie uspokaja i bedzie ok. A zobaczysz jak po ciazy beda Ci wlosy wypadac

No ale chyba nie wypadać z miejsc intymnych :) ja w ciąży to mogłam się i tydzień nie depilować wlosy na nogach i w miejscach intymnych nie rosły mi praktycznie wcale :) taki urok ciąży :) jedna ma tak inna tak :)

Gość gość
A mi znowu strasznie szybko odrastały włoski na nogach i stały się ciemniejsze i bardziej sztywne. Po porodzie wszystko wróciło do normy. Gdzieś czytałam, że to może zwiastować chłopca :) Znasz już płeć dziecka?

Nie, to dopiero 10 tydzień :( Co za koszmar... Jeśli już tak to wygląda, co będzie później :(

Gość gość
Oj tam, oj tam, nie przesadzaj, urodzisz i minie :)

Gość gość
U mnie na poczatku bylo fatalnie. W pierwszym trymestrze zaroslam totalnie, kudly nawet nabrodzie i brzuchu. A potem to sie cofnelo i do konca ciazy nie mialam zadnych problemow z owlosieniem. Depilacje wykonywalam duzo rzadziej niz przed ciaza. Ach te hormony :-D

mina takie hormonalne wahania pomogła herbatak ciążowa - ziołowa Szczęśliwa Ciąża, ale to dopiero od II trymestru więc może warto skorzystać, jeśli owłosienie to dla ciebie taki problem mnie to nie przeszkadzało - podeszłam d o tego naturalnie i myslę że nie trzeba aż tak się tym martwić :)

Gość gość
Julitka a możesz opisać w jaki sposób to pomogło? Wypadły te włoski? Osłabiły się? Co jest w składzie tej herbatki i gdzie ją kupiłas?

po rostu powoli przestały rosnąć jak już je usunęłam pensetą - hormony sie uspokoiły i włosy przestały szaleć :) oprócz zwykłych ziół jak melisa czy rumianek jest tam tez bez i znmie kukurydzy i chyba one jakoś pomogły - no chyb, ze poprostu gdy piłam tą mieszankę to sie samo wszystko uspokoiło - ale mi sie wydaje, zę to jednak od ziół. To sie kupuje w sklepie internetowym i maja tam różne różnośći - także jak nie te, to może inne ci podpasują mi np ostatnio wpadło do głowy żeby wypróbować relaks i Przyjemność, ale nei wiem czy to dla mnie - zastanowię się, tu link - zobacz sama: http://sklep.babyandmamamed.com/