Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moge byc w ciazy? prosze o wyrazenie swojego zdania

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Mam pytanie.Kochalam sie z chlopakiem pod koniec miesiaczki. Skonczyl we mnie. Za trzy dni mialam miec dni płodne. Czy jest duza szansa ze zaszlam w ciaze?Krwawienie mi sie juz konczylo prawie a obliczylam wczesniej dni plodne i wypadalo ze za trzy dni od tego dnia stosunku mialam miec. Dodam ze cykl mam 28 dni i zaczal mi sie 27 wiec wypadalo ze od 5-13 pazdz.mam plodne. Kochalam sie 3 pazdziernika. Czy sa duze szanse ze jestem w ciazy i czy powinnam zrobic test czy to nie potrzebne bo marne szanse?

'czy moge byc w ciazy?' 'kochalam sie z chlopakiem' Jak się bzykasz, to możesz być w ciąży. Nie rozumiem tych pytań, codziennie pojawia się tu 10 takich tematów. Od seksu można zajść w ciążę. Nawet jeśli masz nie masz dni płodnych, nawet jeśli nie skończył w środku i nawet jeśli mieliście gumkę. Osobiście znam nawet dwie dziewczyny, które były niepłodne, a zaszły w ciążę.

A jeśli wierzysz w dni płodne i niepłodne, to wiedz, że plemnik w ciele kobiety może przetrwać kilka dni. Więc jeśli jakiś się zagnieździł, to mógł czekać 3 dni na Twoje jajeczko i teraz jesteś w ciąży :)

Gość gość
Jak sie nie ma dni plodnych nie da sie zajść w ciaze chyba ze to kilka dni przed plodnymi. Widocznie byly plodne bo chyba jedno drugie wyklucza

Ale nie chodzi mi o to, że te dziewczyny kochały się w dni niepłodne. One były teoretycznie prawie zupełnie bezpłodne, rozumiesz? No więc nawet się nie zabezpieczały i nie marzyły o zakładaniu rodziny. Jedna wymiotowała i miała wszelkie objawy ciąży, ale skoro jest bezpłodna, to nawet nie przeszło jej przez myśl, że jej się zaszło :) W piątym miesiącu się zorientowała i pyk... teraz jest mamusią :) A co dopiero normalna zdrowa kobieta, która uprawia seks bez zabezpieczenia, z finishem w środku, na 3 dni przed owulacją. Nie lubię jak laski są tu złośliwe na kafe, ale jak czytam setny raz takie pierdoły, to mi tez już nerwy puszczają..

Gość gość
To powinny sie tylko cieszyc. Ja po prostu chcialam zebys mi powiedziała czy jest duze prawdopodobienstwo bo to ze moge byc w ciazy to oczywiste. Bo ja chce mieć dziecko i ciagle sobie wmawiam ze teeaz juz na pewno sie udalo i wymyslam sobie objawy ktorych tak na prawde nie ma. Chce wiedzieć czy kolejnty test bedzie potrzebny czy znow kupie bez sensu bo prawdopodobienstwo jest znikome

Bardzo się cieszą obie. Są szanse, że jesteś w ciąży, ale trudno mi ocenić, czy jest to 30% czy 73. Przepraszam, już nie chcę być złośliwa. Ale to mniej więcej tak, jakbym zapytała Ciebie, czy jak zjem ogórka i przepiję mlekiem to będę mieć sraczkę :) Życzę Ci jednak, byś była w ciąży, jeśli takie jest Twoje życzenie :)

Gość gość
Prosze o odpowiedz czy powinnam kupic test!:(

Gość gość
Naprawde mam za dobry humor na pojazdy;)

Gość gość
moim zdaniem nie jestes

czy twój okres trwa 10 dni że współżyjesz pod jego koniec, a płodne masz 3 dni później?

Gość gość
Nie. Trwa 7 dni.(plus minus)

jak będziesz współżyła podczas okresu to ja ci nie wróżę szybkiego macierzyństwa

Gość gość
To bylo spontaniczne akurat.

jezeli masz okres regularnie,to dni plodne powinny wypadac w okolicy 2tyg od 1go dnia miesiaczki,a nie inaczej, (wtedy nieplodne by wypadaly gdzies kilka dni przed miesiaczka), a jak nie masz regularnie,to jednym slowem - loteria

Gość gość
No ale tak wypada z obliczen przecież. No oblicz sobie

Gość gość
Zreszta po sluzie widze

Gość gość_sobotni
Zaraz wyciągnę swoją magiczną kulę i Ci odpowiem. Jejku czy Wy dziewczyny nie potraficie logicznie myśleć, tylko zasypujecie forum takimi durnymi pytaniami? Tak jak ktoś wyżej napisał- jest to pytanie w stylu czy jak zjem ogórka i popiję mlekiem to dostanę sraczki? Ile ludzi tyle przypadków, więc nikt z nas droga forumowiczko nie przewidzi czy mogłaś, czy nie mogłaś zajść w ciążę. Zarówno na jedno jak i na drugie masz 50 % szans.