Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym moze byc spowodowana goraczka

Polecane posty

Gość gość

syn dzis wstal z stanem podgoraczkowym (37,5) prktycznie nic nie jadl, pozniej tempertur wzrosl do 38, podalam lek przed drzemka na goraczke i ustala, wstal po 3 godzinach drzemki, obiadu nie chcial ale teraz zjada kanpke,przez caly czas duzo pije, narazie jest spokoj i mam nadzieje ze tak zostanie, pytanie tylko czym mogla byc spowodowana goraczka, jakis powod musi byc, pytam bo zdarzylo sie nam to pierwszy raz, syna ma 13 miesiecy i przy zebach nigdy nei goraczkowal.przychodnia zamknieta ,a n ip nie ma narazie po co jechac, czy mozliwe jest ze bylo to chwilowe, czy poprostu dziala lek i wieczorem czeka mnie znowu wlaka z goraczka przepraszam ze tak chaotycznie pisze, ale placze mi sie tu moj syn

Gość gość
Ile dałaś i czego? Ile waży dziecko? Lek może działać do 8 h. Gorączka wychodzi najwyższą wieczorem. Czekaj na rozwój sytuacji. Gorączkę zbijaj. Jak 2 doby będzie gorączkowal idź do lekarza. Choć prY braku innych objawów lekarz pewnie zaleci obserwacje i zbijanie temp.

Gość gość
syn ma 13 mieisecy, wazy 11,5kg , dalam 3,5 ml MIG FORTE

Gość gość
Mig Forte to paracetamol czy ibuprom? I ile mg/ml. Przepisz co podane jest pod nazwą syropu?

Gość gość
mig forte 40mg/ml ibuprofenum

Gość gość
Przy takiej wadze trzymała bym się dawki 2,5 ml co 8 h. Wiec młody dostał dość sporo może go trzymać. Zobaczysz w nocy. Nie stresuj się. Zerknij w nocy czy nie przepocil pizamki.

Gość gość
podalam tyle bo ostatnio jak byl chory na zapalenie gradla to peditra kazal mi podwac 3 razy dziennie po 3,5 ml dlatego taka dawke mu dalam, narazie jest ok, dostal szaleju i rozrabia, ale pewnie jeszcze dziala syrop, jak spal przepocil cale body , przepralam go i poszedl spac dalej, temperatura jest teraz w normie, buzia jest chlodna, myslisz ze jest szansa ze sie goraczka nie nawroci, sa takie przypadki ze tak powiem jednorazowe

Gość gość
Szczerze o innej porze roku miałabym nadzieję. Skąd jesteś? W krakowie epidemia wirusa gardlowego

Gość gość
z piotrkowa tryb, no wlasnie jakies 2 miesiace temu tez mielismy tego wirusa, ale wtedy pamietam ze syn sie bardzi slinil, a teraz nie ma innych objawow niz ta goraczka, szkoda ze moja przychodnia dzis zamknieta bo by juz wiedziala co i jak a do szpitala to nie chce jechac , narazie temp 36,6 czyli ok.

Gość gość
u nas tez zap. gardla

Gość gość
u nas była słynna trzydniówka i trwała 4 dni :P