Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposoby na bóle menstruacyjne?

Polecane posty

Gość gość

Podczas okresu bardzo boli mnie brzuch. Znacie na to jakieś sposoby? Nie boli ąż tak bardzo żeby brać leki.

Kiedys od kogos słyszałam że ciepłe okłady na brzuch http://www.lineacorporis.pl/sites/default/files/operacje/brzuch2.jpg rys. 1c tu gdzie te czarne strzałeczki ... pisząc okłady mam na mysli ręcznik lub pieluszke tetrową ogarzna w gorącej wodzie lub niezbyt długa kąpiel w wannie wypełnionej ciepłą wodą, ale istnieje ryzyko, że wzmocni to krwawienia. Stosuj więc te metody bardzo rozważnie.

Gość gość
Mi pomagała gorącą kapiel

Gość gość
Ja biorę zawsze Solpadeine odrazu pomaga, najlepsza rozpuszczalna :)

Gość gość
Ja lubię sobie coś ciepłego przyłożyć, ale ogólnie nie zaleca się tego, bo wzmaga to krwawienie... Ja najczęściej faszeruje się po prostu silniejszymi tabletkami p. bólowymi. Na przykład pyralgina, nurofen forte, aktualnie fajnie się sprawdza ibum forte. Jak jestem w domu to pal licho, ale akurat jak idę do pracy to obowiązkowo 2 przed, 2 na przerwie. Wiem, że to dużo, ale mam "traumę" po tym jak kilka razy zasłabłam ;P Nospa raczej mi nie pomagała...

Gość gość
No spa i termofor bolą skurcze a No spa jest rozkurczowa, leków przeciwbólowych nie biorę bo sama no spa pomaga