Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SASETKA SASETTE

Jestem przerażona politykami

Polecane posty

Chcą, by ludzie pracowali w soboty i w niedzielę, od pn-soboty a ja temu jestem całkowicie przeciwna. Przeciwna jestem też, by fabryki pracowały na 3 zmiany, jedna zmiana po 8 godzin,np. w goplanie wystarczy. Ale urzędy pracy to by mogły pracować na 3 zmiany, w sobotę i niedzielę dyżury.

Tak, to chore. I tłumaczenie, że ludzie chcą więcej zarobić i będą mogli pracować w sobotę :O Jak pracodawca chce aby pracownik pracował jak maszyna, to niech mu zapłaci za nadgodziny to obie strony będą zadowolone, a jak nie to nirch spada na drzewo.

za nadgodziny czyli stawkę 50% lub 100% (dzień wolny) więcej anizeli normalna stawka, a nie pracuj 6 dni w tygodniu zgodnie z prawem za grosze

Nie wiem jakim prawem oni chcą zabierać komuś wolną sobotę, jeszcze pewnie na umowę o dzieło, zlecenie czy za najniższą krajową. A Fabryki podkreślam, powinny pracować od 9-17 od pn-piątku, firmy sprzątające tak samo.

Gość Argen
Jeżeli obie strony tj. pracownik i pracodawca zgadzają się, by pracownik pracował dłużej ( a co za tym idzie odpowiednio zapłaci za te dni), to wszystko jest w porządku. Państwo nie powinno się do tego mieszać a jedynie stać na straży dotrzymywanych umów.